Αποριες σχετικα με το επαγγελμα αεροσυνοδου

• Thread starter Thread starter elena24
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

elena24

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
emi
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
skag
Γεια σας ειμαι νεο μελος στην σελιδα σας και ευελπιστω να γινω και μελος της αεροποριας.Σημερα εκανα εγγραφη στην σχολη Τ.Α.Σ και ειμαι 24 ετων.Το ονειρο μου παντα ηταν να ακολουθησω το επαγγελμα της αεροσυνοδου.Μπορει καποιος να με κατατοπισει σχετικα με την επαγγελματικη αποκατασταση στην ελλαδα και με πια κρητιρια επιλεγουν μια κοπελα για συνεντευξη-προσληψη και αν η ηλικια μου ειναι αποδεκτη.Ευχαριστω εκ των προτερων

Re: αποριες σχετικα με το επαγγελμα αεροσυνοδου

Καλησπερα Ελενα και καλως ορισες. Η ερωτηση που κανεις περιλαμβανει πολυ ψαξιμο και σε μεγαλο βαθμο εχει αναπτυχθει σε τουτο εδω το blog.
Μια καλη αρχη θα ηταν να διαβασεις τις παρακατω σελιδες: viewtopic.php?f=62&t=4475
Αρκετες απο τις αποριες σου θα λυθουν εκει, καθως και σε ολη την ενοτητα Ιπταμενο προσωπικο-Αεροσυνοδοι του forum.

Επισης, δεν ξερω τι ειναι αυτη η σχολη(προφανως σε εκπαιδευουν για να γινεις αεροσυνοδος, αν καταλαβα καλα?), αλλα ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, πρωτου αρχισεις να κλαις για τα λεφτακια σου και τον χαμενο χρονο σου. Θα καταλαβεις διαβαζοντας στο link που σου εδωσα.
Απο εκει και περα με ενα απλο googlαρισμα της λεξης flight attendant/stewardess/air hostess/cabin crew θα βρεις εκατονταδες σελιδες και blogs οπου θα συλλεξεις πολιτιμη πληροφορηση.
Απο εμενα, αν θελησεις κατι, ευχαριστως να σε βοηθησω με πμ, αλλα σου συνιστω πρωτιστως να κανεις την προσωπικη σου αναζητηση, αφου ετσι θα μαθεις περισοοτερα και με πιο αμεσο τροπο.
Φιλικα Δημητρης

Σ ευχαριστω πολυ θα το ψαξω καλα το θεμα

Καλησπέρα θα ήθελα να μου πει κάποιος εαν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία είναι πιο εύκολα να γίνεις αεροσυνοδός από ότι στην Ελλάδα που παίζει μεγαλο ρόλο το μέσον(και πλέον σήμερα πολυ δύσκολα)...Ξέρω πανω κατω τα προσόντα που πρέπει να εχεις και εχω διαβάσει τα προηγούμενα θέματα απλά θα ήθελα να μου διευκρινίσετε εαν το πτυχίο της νοσηλευτικής είναι προσόν...

Οποιοδηποτε πτυχιο προσμετραται στα θετικα του βιογραφικου σου. Επισης στα θετικα συγκαταλεγεται εμπειρια απο customer service, αν εχεις. Τωρα οι θεσεις στη Ελλαδα δεν περιοριζονται μονο απο το γεγονος οτι χρειαζεται μεσον, αλλα και με τη δεδομενη κατασταση, φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο. Εκτος κι αν σε ενδιαφερει να περιμενεις κανα 6μηνο η δεν ξερω και γω ποσο, μεχρι να βγαλει ανακοινωση η aegean η η ΟΑ..
Τωρα στη Γερμανια αν ξερεις καλα τη γλωσσα και το εχεις παρει αποφαση να φυγεις για εκει, ειναι καλη λυση, και πολλες εταιριες ζητανε συχνα κοσμο. TUIfly, Easyjet, Air Berlin ακομα και η Lufthansa ειναι μερικες απο αυτες που ζητουν κοσμο με βαση γερμανικες πολεις. Καμια φορα ζητουν εποχιακους με δυνατοτητα ανανεωσης συμβολαιου, που κι αυτο ειναι μια λυση. Η διαδικασια της προσληψης ειναι απαιτητικη (οσο κι εδω), θα πρεπει να στειλεις βιογραφικα, να βγαλεις φωτογραφιες(αναλογως τι ζητα η καθε εταιρια) θα πρεπει να πας εκει να σε γνωρισουν, φυσικα με δικα σου εξοδα, και σκεψου οτι καποια εγγραφα ισως χρειαστει και να τα μεταφρασεις, οποτε συνυπολογισε το κοστος. Ο αρχικος μισθος στη Γερμανια ειναι περιπου 1500-1600, αλλα δες στα site τους για πιο ακριβεις πληροφοριες..

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Απο γλώσσα ξέρω τα βασικά πιστεύω πως αν παω λιγο πιο νωρις ίσως με καποια προγράμματα να μάθω να μιλάω...Ετσι και αλλιως δεν εχω τελειωσει ακομα το σχολείο σε ενα χρόνο τελειώνω και θα εχω το πτυχίο νοσηλευτικής (σαν ΔΕ) και σκέφτομαι οταν τελειώσω να το ψαξω για εκει και ας περάσω σε κάποια σχολή..Θέλω να πιστεύω πως τα σκέφτομαι σωστά και να μην απογοητευτώ ξέρω οτι είναι δύσκολα :(

καλησπερα! ηθελα να ρωτησω οποιον γνωριζει,εταιριες οπως η ολυμπιακη και η αιγαιου απορριπτουν ατομα με προυπηρεσια σε ξενες εταιριες..

Η αιγαίου γενικά δε θέλει άτομα με εμπειρία για ευνόητους λόγους.

επειδη ειναι αλλη η εκπαιδευση να υποθεσω?!

Ο λογος ειναι(υποθετω) οτι πληρωματα με εμπειρια απο αλλες, σοβαρες σε αυτο το κομματι τουλαχιστον εταιριες, φερνουν αλλο ''αερα'' σε μια εταιρια η οποια συνηθιζει να αντιμετωπιζει το προσωπικο της σαν αναλωσιμο υλικο..Δεν θελουν ατομα με προυπηρεσια γιατι αυτα τα ατομα θα τους δημιουργησουν ''προβλημα'' με τα νεα παιδια(μονο κοπελες, πλεον) που ξεκινουν να δουλευουν. Ας με διαψευσει/συμπληρωσει οποιος γνωριζει κατι παραπανω..
Παντως εμενα γνωστη μου, που δουλευε αρκετο καιρο στην εταιρια μου εκμυστηρευτηκε οτι συναδελφοι της(''εμπειροι'' κατα τα αλλα) της τηλεφωνουσαν για να την ρωτησουν αν σιδερωσε καλα το φουλαρι και αν εβαλε νερο στο σιδερο. Για τετοιο επιπεδο μιλαμε..Δεν γενικολογω, μην παρεξηγηθω. Μιλαω για μεμονωμενο περιστατικο. Αλλα ας μου πει καποιος, ποιο ατομο που παει να δουλεψει στην Α3 προερχομενο απο μια σοβαρη εταιρια που σεβεται τους υπαλληλους της θα κατσει να ανεχτει αυτες τις απαραδεκτες συμπεριφορες..
Η Α3 λοιπον οπως και πολλες αλλες, θελει ''αψητα'' παιδια για να..τους ψησει το ψαρι στα χειλη.. Τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο τη μεχρι τωρα αναζητηση μου στο χωρο..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.