ATH-BUD-ATH με Α3

• Thread starter Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Ένα trip report για το πρόσφατο ταξίδι μου στη Βουδαπέστη με την Aegean.

Έφυγα από το σπίτι μου στις 06:00 το πρωί,και σε 1 ώρα με χαλαρότατη οδήγηση έφτασα στο ιδιωτικό πάρκινγκ που είναι κοντά στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος,και το οποίο προσφέρει πάρκινγκ με χαμηλότερη τιμή απ'ότι το αεροδρόμιο.Άφησα το αμάξι μου για 3 ημέρες και αμέσως ένα βαν του πάρκινγκ με πήγε στο αεροδρόμιο.Έχοντας κάνει check in από το ίντερνετ άφησα αμέσως τη βαλίτσα στο Drop off counter και πήρα ως έξοδο τη Β15 αν θυμάμαι καλά.Αφού χάζεψα αρκετή ώρα στο αεροδρόμιο και από τα Mc Donalds μερικές απογειώσεις πήγα να περάσω τον έλεγχο,στον οποίο πέρασε το otrivin που είχα μαζί μου,με έβαλαν να ανοίξω τους φακούς,να δουν τη μηχανή από μέσα.Έφτασα στην έξοδο όπου ετοιμαζόταν να φύγει πτήση της ίδιας εταιρείας με προορισμό το Ντίσελντορφ μέσω Θεσσαλονίκης.Δεν ξέρω πόσο καθυστέρησε αλλά οι επιβάτες έτρεχαν την τελευταία στιγμή.Κάποια στιγμή ακούω αλλαγή της εξόδου για την πτήση μου,με νέα την Β7.Τρέχω προς τα εκεί και μετά από 10 λεπτά ξεκινάει η επιβίβαση,με πρώτους επιβάτες αυτούς που κάθονταν στο τέλος.Είχα θέση 27Α και μπαίνω πρώτος.Ολοκληρώνεται η επιβίβαση και διαπιστώνω πληρώτητα 40-45%.Έρχονται οι καραμέλες,παίρνω μία για να με βοηθήσει στην ωτίτιδα που με ταλαιπωρούσε.Αρχίζει το push back μετά τίθενται σε λειτουργία οι κινητήρες,και αρχίζει το taxing για τον 21L,εισπνοή otrivin,τροχοδρόμηση και απογείωση,στροφή αριστερά,περνάμε πάνω από το πόρτο ράφτη,βγαίνουμε στην Εύβοια και ανεβαίνουμε για Θεσσαλονίκη.Κάποια στιγμή μας μιλάει και ο κυβερνήτης,αλλά δεν κατάλαβα τι είπε.Ή η μεγαφωνική εγκατάσταση είχε πρόβλημα ή ο κυβερνήτης δε μιλάει καθαρά.Έρχεται το μενού και εκπλήσσομαι!Ένα γιαουρτάκι με μέλι είναι!Εντάξει,δεν είναι και άσχημο μιας και είμαι λάτρης του γιαουρτιού!Μετά έρχεται και ο καφές.Κατά τη διάρκεια της πτήσης χρειάζεται να επισκεφτώ την τουαλέτα του α/φους.Μπαίνω,κλειδώνω,και κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι άνοιξαν την πόρτα!Ευτυχώς είχα προλάβει να φτιάξω το πουκάμισο μου :twisted:.Τώρα πώς άνοιξε όντας κλειδωμένη είναι απορίας άξιο...Βγαίνω,και θυμάμαι να ρωτήσω το νηολόγιο του α/φους καθότι από τη φυσούνα δεν μπόρεσα να το δω.Απευθύνομαι σε μια αεροσυνοδό που ήταν στο πίσω Galley και μαθαίνω ότι απαγορεύεται να το λένε!!!Τελικά το είπε είναι SX!!!!! "Το υπόλοιπο;" τη ρωτάω.Για να με κομπλάρει μάλλον μου λέει "Delta Golf Charlie"!!!Επιστρέφω στη θέση μου και μετά από λίγη ώρα προσγείωση στον 31L και αρκετό ταξίδι να φτάσουμε στη φυσούνα.Το αεροδρόμιο ήταν δεύτερη φορά που το επισκεπτόμουν σε 7 μήνες.

Επιστροφή στις 2/4 και πάλι είχα κρατήσει την ίδια θέση 27Α.Πάλι μόνος μου στην σειρά,με πληρότητα αυτή τη φορά κοντά στο 60%.Επιβίβαση από την έξοδο 4Α push back και κατεύθυνση στον 13L πάλι μετά την απογείωση δεν άκουσα τι έλεγε ο πιλότος.Όχι δεν έφταιγε η ωτίτιδα,και άλλοι επιβάτες το σχολίασαν!Κάποια στιγμή ήρθε το "μενού",ένα σαντουιτσάκι μια σταλιά,σαν της συγχωρεμένης της MALEV με κοτόπουλο και τσένταρ.Είχε και ένα παστάκι!2 φορές "διασταυρωθήκαμε" με α/φη αλλά πρόλαβα να δω μόνο τα comtrails τους.Κάποια στιγμή πετάγαμε στα 37000 πόδια με 930χαω σύμφωνα με την οθόνη.Μόλις φτάσαμε στην Αθήνα για προσγείωση στον 03L το α/φος πήγαινε πέρα δώθε από τον αέρα,αλλά ωραία ήταν η προσγείωση.Α/φος αυτή τη φορά το SX-DVN,δε ρώτησα το είδα μόλις κατέβηκα από τη σκάλα!!!

Συνοπτικά μιας και ήταν η πρώτη μου πτήση με την Α3.

Α/φος:7/10 εξαιτίας των καθισμάτων.Τα 737/400/600/700 της Ο.Α και της MALEV ήταν πιο άνετα.
Πλήρωμα:6/10
Συνέπεια σε αναχώρηση/άφιξη:8/10
Μενού:3/10.Δεν είναι low ή Semi low cost η Α3 απ'ότι ξέρω.Λίγο καλύτερο φαγητό δεν επιβαρύνει την εταιρεία.

Αν θα ξαναπετάξω;Αν έχω επιλογή για άλλη εταιρεία σε τιμή,ώρα αναχώρησης και προορισμό θα κοιτάξω αλλού.Αν δεν έχω,αναγκαστικά.

imaginas":2h8ng5ny said:
Έρχεται το μενού και εκπλήσσομαι!Ένα γιαουρτάκι με μέλι είναι!

Όλο κι όλο το πρωινό ήταν γιαούρτι με μέλι; Ούτε καν κρύα ψωμάκια με αμφιβόλου ποιότητας αλλαντικά; Ισχύει το ίδιο άραγε και για παρόμοιες γραμμές του 2ώρου (π.χ. FCO?)

Ξέχασα,είχε και ένα σοκολατένιο κέικ μια μπουκιά.

Όντως και εγώ εξεπλάγην με την ποσότητα του πρωινού.
jerry":1vjb3oys said:
Ισχύει το ίδιο άραγε και για παρόμοιες γραμμές του 2ώρου (π.χ. FCO?)
Πάντως ιδία εμπειρία τον περασμένο Ιούνη, πριν 10 μήνες ουσιαστικά, για FCO ήταν μπουγάτσα, με ψωμάκια (συν βούτυρο-μέλι-μαρμελάδα), κυπελλάκι με φρουτάκια και μετά και γιαούρτι με μέλι!

Αυτά δε μας τα έδειξαν στις φωτογραφίες από την πρώτη πτήση, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Όλοι ξέρουμε ότι οι επίσημοι φωτογράφοι, τρώνε special meals...

Φωτογραφιες δεν εχει το μενου imagina?Εισαι και φωτογραφος!

Όχι δεν έχει φωτογραφίες.Μετά από το "κάζο" που έπαθα στο ταξίδι προς την Κρακοβία με τη LOT,δεν ξαναφωτογραφίζω τίποτα μέσα στην καμπίνα επιβατών.Στη ζούλα έβγαλα κάποιες φωτογραφίες τη Βουδαπέστη από ψηλά,και στην επιστροφή τη Δίρφη χιονισμένη.Άλλωστε δεν έχω μακρο φακό που σημαίνει ότι για να εστιάσει ο φακός μου έπρεπε να βγω από το κάθισμά μου και να φωτογραφίσω το δίσκο.Και αν κάποια αεροσυνοδός ήταν κομπλεξική όπως η άλλη που μου είπε ότι απαγορεύεται να μου πει το νηολόγιο;Δεν έχω όρεξη για τσακωμούς.Αν θες να δεις φωτογραφίες μοντέλων από την έκθεση tuning που γινόταν στη Βουδαπέστη,επισκέψου τη σελίδα μου,έχω μπόλικες!!!

Φωτογραφίες του εσωτερικού του α/φους δεν έχω αλλά κάποιες από τη γη,όπως την έβλεπα από ψηλά έχω!

Αεροδρόμειο Δεκελείας (LGTT)

Όρος Δίρφυ από τα 29000ft

Άποψη της Βουδαπέστης και του Δούναβη,πάνω από την περιοχή Ferencvaros

Πάνω από τον Πειραιά,με θέα προς το στάδιο Καραϊσκάκη

Λιμάνι Πειραιά

Δε βάζω κατευθείαν τις φωτογραφίες επειδή είναι μεγάλες σε μέγεθος.Αν υπάρχει πάντως πρόβλημα με τα links και επιτρέπονται τα μεγέθη των φωτογραφιών,ας αλλαχθούν με τις φωτογραφίες κατευθείαν.