ATH - FRA - ARN - FRA - ATH

• Thread starter Thread starter 9078
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

9078

Νέο μέλος (Tourist)
Ως καινούριο μέλος στο forum, με συγκίνηση ξεκινάω και εγώ το πρώτο μου trip report!!! :)

Απο τον Νοέμβριο του 2006 είχα προγραμματίσει ταξίδι για την Στοκχόλμη για 4 ημέρες. 28 Δεκεμβρίου έφτασε η μεγάλη ημέρα. 5 το πρωί στα check in της Lufthansa του El Venizelos. Άψογο και γρήγορο service και κάθισμα παράθυρο και στις 2 πτήσεις!! Καφεδάκι (κλασσίκά..) στο Γρηγόρη και εφοδιασμός με περιοδικά και εφημερίδες. Επιβίβαση στο A300-600 και την πτήση LH3385 για Φρανκφούρτη κατά τις 05:45. Απογείωση με κατεύθυνση προς Ραφήνα, αριστερή στροφή και πέρασμα πάνω απο το Λεκανοπέδιο που ακόμα κοιμόταν :) :)

Μετά απο μισή ώρα περίπου breakfast (και η πρώτη ένσταση...). Δυο φετούλες ψωμάκι του τόστ με 2 φέτες τυρί και γαλοπούλα, χυμός μικρός και ένα ξεκάρφωτο κρύο ψωμάκι με μαρμελάδα (Χαίτογλου....). Το όνειρο για hot breakfast με καμμιά ομελετίτσα να μας "πιάσει" λίγο είχε πετάξει :evil: :evil: ...άτιμο cost cutting....

Η πτήση πάρα πολύ καλή....και μετά απο περίπου τρείς ωρίτσες κάθοδος για Frankfurt Main...πολύ συννεφιά και μαυρίλα ωστόσο μπορέσαμε να δούμε και το γήπεδο της Αιντραχτ!!!

Η πτήση για Στοκχόλμη ήταν 2 ώρες αργότερα όποτε μικρή βολτίτσα και καφεδάκι στο Terminal και κατεύθυνση στο gate για την πτήση LH3002 για ARN. Ψιλοκαθυστέρηση (κανένα μισάωρο) και χάζι σε μια "άσχημη" δίμετρη Σουηδέζα :wink: που ταξίδευε μόνη της. Επιβίβαση σε A321 και απογείωση. Μοίρασμα σάντουιτς (τυρί ή γαλοπούλα) και αναψυκτικών ενώ εγώ πήρα δύο μπουκαλάκια κρασί μήπως ξεχάσω την πείνα μου (τι να σου κάνουν τα ρημαδοσαντουιτσάκια...). Η πτήση επίσης πολύ καλή και προσγείωση στο ARN.

Arlanda Express και σε ένα 20λεπτο στο κέντρο της Στοκχόλμης (με την οθόνη στο τρένο να γράφει 202 km/h :oops: ).

Στοκχόλμη κορυφαία πόλη (απο όλες τις απόψεις) και ειδικά η παλιά πόλη και το Jurgarden. Μετά απο 5 ημέρες ήρθε και η ώρα της επιστροφής. Με χαρά είχα διαπιστώσει ότι η επιστροφή στη Φρανκφούρτη θα γινόταν απο την SAS με MD-82, ένα αεροπλάνο που δεν είχα στη συλλογή μου :) :)

Επιβίβαση και απογείωση (με πολύ καλό ρυθμό ανόδου σε σχέση π.χ. με τα Airbus.....ξέρει κάποιος το λόγο btw??). Καιρός διαδρομής πολυ καλός. Το service ανύπαρκτο ενώ για καφέ έπρεπε να πληρώσεις 3 Ευρώ!!!! Λόγω αέρα και για να μη χάσουμε την σειρά (όπως είπε ο pilot) ψιλοαγχωτική και "καρφωτή" προσγείωση (για μεγάλη μου ικανοποίηση :twisted: :twisted: ) απο τον σκανδιναβό βιρτουόζο των αιθέρων :D .

Φαγάκι (σαντουιτσάκια όχι τίποτα gourmet) στο Frankfurt Main και τυχαία συνάντηση με τον Κυριάκο του Παναθηναικού !!!. Αρκετή αναμονή και ανακοίνωση ότι θα αλλάξουμε αεροπλάνο λόγω τεχνικού προβλήματος. Λεωφορειάκι και αρκετή διαδρομή μέχρι το αεροπλάνο. Ανακοίνωση απο τον πιλότο και συγγνώμη καθώς και επισήμανση ότι θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρχει καθυστέρηση στην άφιξη. Πολύ καλή απογείωση (με αρκετά καλό βαθμό ανόδου) και κατεύθυνση προς Μόναχο. Σερβίρισμα ζεστού (επιτέλους!!!) γεύματος με ζυμαρικά, σαλάτα και μια σοκολατίτσα. Αρκετές αναταράξεις στην κάθοδο προς LGAV και προσγείωση (με αυξομειώσεις στις μηχανές).

Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα απο το service Lufthansa και SAS, ωστόσο επειδή δεν είχα ξαναπετάξει με τις συγκεκριμένες εταιρείες δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα.

Περιμένω feedback για την γνώμη σας

Κατ' αρχάς, καλωσήρθες!

Το Σεπτέμβρη έκανα και εγώ ένα μονοήμερο (τι μονοήμερο, 8 ώρες) ταξίδι στη Στοκχόλμη και από τότε τη θεωρώ επίσημη αγαπημένη μου. To Arlanda Express είναι όλα τα λεφτά. Το Αrlanda όμως μοιάζει σαν μία έρημη πόλη. Καμία σχέση με το CPH. Σαν επιβάτης, είδα ότι η SAS έχει καταντήσει ένα ανέκδοτο πλέον. Απέχει πολύ από αυτό που κάποτε έλεγαν "Scandianavians do it better". Τα MD τους είναι λίγο σπαρτιατικά αλλά είναι κουκλιά και προσφέρουν σούπερ εμπειρία κατά το climb. Με Λουφτχάνσα δεν έχω πετάξει ακόμα αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη Swiss που ανήκει στον ίδιο όμιλο (πάντα χαμογελαστοί και φιλικοί).

Για τις δίμετρες σουηδέζες τι να πώ. Πάντοτε πίστευα ότι οι άγγελοι ζουν στη Στοκχόλμη. Μάλλον σου έκατσε η εξαίρεση στον κανόνα...

Ο ρυθμός ανόδου έχει να κάνει με την ισχύ του κινητήρα σε σχέση με το βάρος του α/φ?? Το MD έχει την καλύτερη αίσθηση ανόδου (μαζί με το 747 και το 767) κατά τη γνώμη μου...

Όσο για τη σουηδέζα στη Φρανκφούρτη, αν προσέξεις το άσχημη είναι σε εισαγωγικά :wink: :wink: