ATH-FRA-ATH O.A 165/168

• Thread starter Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Την Τετάρτη πήγα στη Φρανκφούρτη με την Ο.Α και επέστρεψα εχθές.
Το πρωί πριν αναχωρήσω για το αεροδρόμιο,κοιτάζω και βλέπω ότι την πτήση θα την εκτελέσει το SX-BTM MD83 Skywings.Δεν είχα επιλογή αν και το α/φος αυτό δεν το εμπιστεύομαι,τον τύπο όχι την εν λόγω εταιρεία.Πάω να κάνω checkin και ζητάω μπροστά θέση για να μην είμαι κοντά στους κινητήρες.Παίρνω την 5F.Περνάω από τον έλεγχο και πάω στην έξοδο Β22.Κάποια στιγμή βλέπω ένα α/φος της Olympic Air με τα νέα χρώματα.Βγάζω τη μηχανή να το φωτογραφίσω μέσα από το τζάμι,και ένας σεκιουριτάς σε άψογα Αγγλικά μου λέει ότι απαγορεύεται :wall:
Καθώς ανέμενα βλέπω και το πλήρωμα που έρχεται για να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και να πάνε στο α/φος.Ανοίγει μετά η πόρτα και για τους επιβάτες και μόλις φτάνουμε στο α/φος βλέπω ότι δεν είναι το SX-BTM αλλά το SX-BTF.Μπαίνουμε μέσα και διαπιστώνω ότι ο χώρος για τα πόδια είναι ανύπαρκτος.Απαράδεκτος.Κάποια στιγμή μας λέει ο πιλότος κ.Peter ότι θα πρέπει να περιμένουμε 50 λεπτά για να του δώσουν άδεια απογείωσης.Τελικά στα 40 λεπτά αρχίζει το push back και η τροχοδρόμιση για τον 03R.Απογειωνόμαστε και στρέφουμε αριστερά για να βγούμε προς την Ηγουμενίτσα.Καμία άλλη ενημέρωση για την πορεία δεν είχαμε...Τον κ.Peter δεν τον ακούσαμε ποτέ...Το πλήρωμα του θαλάμου επιβατών πολύ ευγενικό,φέρνουν το μενού και τους καφέδες.Πάνω από την Ανδριατική αρχίζουν οι αναταράξει και η ένδειξη ζωνών ανάβει.Τελειώνουν οι αναταράξεις μετά από 10 λεπτά και μόλις μπαίνουμε στη Γερμανία έχει πυκνή νέφωση.Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης,κάτω δεξιά μας βλέπαμε τη σκιά ενός άλλου α/φους.Τελικά προσγειωθήκαμε στη Φρανκφούρτη με καθυστέρηση 1 ώρας περίπου.Το αεροδρόμιο δεν μου άρεσε.Καλύτερο το Ελ.Βενιζέλος.
Εχθές Σάββατο επέστρεφα στην Αθήνα.Πάω στο γκισέ της Ο.Α για τσεκιν και διαπιστώνω ότι η κοπέλα ήταν Ελληνίδα!Τη ρωτάω τι α/φος έχει και μου λέει ότι είναι 737 της Ο.Α.Καλό αυτό,και επιλέγω θέση 21F.Το α/φος ήρθε με προπορεία 10 λεπτών,και αράζει στην φισούνα της εξόδου C1.Μπαίνουμε μετά από λίγη ώρα στο α/φος και αρχίζει η διαδικασία της απογείωσης.Τροχοδρομούμε για πολύ ώρα προκειμένου να φτάσουμε στον κάθετο διάδρομο-νούμερο δεν ξέρω-και αφού περιμέναμε ένα α/φος να προσγειωθεί και πριν από εμάς απογειώθηκε ένα της china airlines,αρχίζει ο χειριστής κ.Γρηγορίου την τροχοδρόμηση για απογείωση.Πολύ ομαλή απογείωση και γρήγορη άνοδος.Μετά μας ενημερώνει ο χειριστής ότι πετάγαμε στα 35000 πόδια,θα περνάγαμε από το Μόναχο,θα μπαίναμε στην Αυστρία,Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία,Σκόπια,Θεσσαλονίκη και μετά θα αρχίζαμε την κάθοδο για την προσγείωση.Η πτήση πάρα πολύ καλή,χωρίς αναταράξεις,το πλήρωμα πολύ ευγενικό.Η προσγείωση στον 03R ήταν λίγο "δύσκολη" για τους επιβάτες αφού είχε αέρα και κούναγε το α/φος αλλά και πολύ ομαλή!Παρκάραμε και μας πήγε το λεωφορείο για τις αποσκευές.
Ήταν η τελευταία μου πτήση με την κρατική Ο.Α...Αναμένω να δω τους προορισμούς και τις τιμές της ν.Ο.Α...

imaginas":3mokbt2r said:
...Βγάζω τη μηχανή να το φωτογραφίσω μέσα από το τζάμι,και ένας σεκιουριτάς σε άψογα Αγγλικά μου λέει ότι απαγορεύεται...

Την επόμενη φορά να του πεις να ενημερωθεί από την ΥΠΑ αν επιτρέπεται η φωτογράφιση στα αμιγώς πολιτικά αεροδρόμια, και μέτα να έρθει να σου κάνει παρατηρήσεις.

Άσε φίλε,τα ίδια τραβάμε και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.Τι και αν υπάρχει ομολογία του ίδιου του (απελθόντος)προέδρου του ΟΣΕ προς τον Συνήγορο του πολίτη και προς την βουλή....Εγώ τράβηξα αλλά μέσα από το τζάμι που έχει και χρώμα δε βγήκε κάτι αξιόλογο.

Συγγνώμη που παρεμβαίνω σ' αυτό το thread, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας για να ρωτήσω αν υπάρχει πουθενα αυτός ο κανονισμός της ΥΠΑ για να τον προτασουμε σε καθε αδαή σεκιουριτα οταν μας λέει ΜΗ ΚΑΚΟ ΤΖΙΖ, ΚΑΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ. Παρακαλώ πολύ όποιος τον έχει να τον μειραστει μαζί μας. Θα κανει τη ζωή πολλών από δω μεσα πολύ πιο ευκολη

Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για το off topic (δεχομαι απαντηση και με ΠΜ για να μην καταχραστώ το χώρο αυτού του thread)

Σωτήρης