Αθήνα-Πράγα-Αθήνα με την Α3

• Thread starter Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Είχα κλείσει το εισιτήριο για το ταξίδι στην Πράγα από τον Απρίλιο με τιμή 125€.Σούπερ τιμή κατά την άποψη μου,και η Πράγα ακουγόταν για πολύ ωραίος προορισμός.Ημερομηνία αναχώρησης 23/8 και επιστροφή 28/8.Μέχρι τις 3/8 δεν ήξερα αν θα ταξιδέψω,αλλά τελικά κέρδισα ένα στοίχημα,και το ταξίδι θα πραγματοποιούταν :D
1ο Σκέλος
Κάνω Web checkin από την πρώτη στιγμή που άνοιξε,δηλαδή το πρωί της 21/8 για να επιλέξω θέση στο πίσω μέρος,και επιλέγω την 25Α.Στις 23/8 φτάνω στο αεροδρόμιο παραδίδω στο baggage dropoff τη βαλίτσα και πάω για την έξοδο.Αφού περνάω τον έλεγχο,και κλασικά ανοίγω τα καπάκια των φακών της μηχανής,περιμένω στο χώρο αναμονής την ώρα επιβίβασης.Ξεκινάει η επιβίβαση και μπαίνω πρώτος στο α/φος ένα Α320-200.Βρίσκω τη θέση μου κάθομαι και αρχίζει να γεμίζει το α/φος.Πληρότητα 100%.Θέση ούτε για δείγμα.Κάποια στιγμή ο κυβερνήτης κ.Γαλακτίου μας ενημερώνει για την πτήση,χωρίς πολλές λεπτομέρειες,και ξεκινάει το push back.Εκκίνηση κινητήρων,και taxing για τον 03R.Περιμένουμε να απογειωθεί ένα Α320 της Ο.Α και μετά αρχίζει η τροχοδρόμηση για την απογείωση.Ξεκολλάει ομαλά και κατεύθυνση προς Εύβοια.Από κάτω μας πετάνε 2 CL215/415 με κατεύθυνση δυτικά.Ανεβαίνουμε από τη Σκιάθο,περνάμε στη Χαλκιδική,πάνω από την Θεσσαλονίκη και τον Χορτιάτη,στο βάθος φαίνεται και το SKG και μετά έρχεται το μενού που κλασικά είναι το γιαουρτάκι με μέλι,το σάντουιτς με γαλοπούλα,ο καφές και τα αναψυκτικά.Μετά από συνολικά 2:20 λεπτά φτάνουμε στην Πράγα όπου προσγειώνεται στον 06.Δένει σε φισούνα και βγαίνουμε να πάμε για τις αποσκευές.Ωραίο αεροδρόμιο,αλλά χάνεσαι.Αγοράζω εισιτήριο για 3 ημέρες για όλα τα ΜΜΜ και παίρνω το λεωφορείο 119 για να πάω στο σταθμό του μετρό Dejivka της Πράσινης γραμμής προκειμένου να πάω στο ξενοδοχείο μου,που είναι στην Πράγα 4,ονόματι Hotel Abito με χαρακτηρισμό 3* και συνολικό κόστος διαμονής 125€.

2ο Σκέλος,Επιστροφή
Η επιστροφή ήταν προγραμματισμένη για 28/8 και κάνω web checkin από την Κυριακή.Επιλέγω πρώτος τη θέση 27Α αυτή τη φορά.Ξεκινάω εχθές το πρωί από το ξενοδοχείο στις 08:00 αλλά είχα ξεχάσει τη στάση που είχα κατέβει την Πέμπτη και αντί να πάρω την πράσινη γραμμή,στη στάση Mustek αλλάζω μετρό και πάω με την Κίτρινη γραμμή σε μια άλλη στάση που περνάει λεωφορείο για το αεροδρόμιο.Αφού με νοηματική συνενοούμαι με τον οδηγό,παίρνω το νούμερο 179 λεωφορείο,και κάποια στιγμή μου λέει ο οδηγός "τέλος".Δεν ήμασταν όμως στο αεροδρόμιο.Με τη βοήθεια ενός πιτσιρικά που ήξερε 5 λέξεις Αγγλικά μου λέει να περιμένω να έρθει το άλλο δρομολόγιο που θα με πάει στο αεροδρόμιο.Κοιτάζω το GPS μου η απόσταση είναι 6χλμ.Αν δεν ερχόταν θα "το έκοβα" με τα πόδια για να προλάβω να παραδώσω τη βαλίτσα,διότι η ώρα ήταν 09:20 και στις 10:45 περίπου ήταν η τελευταία προθεσμία.Τελικά έρχεται το λεωφορειο και φτάνω στο terminal2.Πάω στα counters της Α3 και βλέπω μια τεράστια ουρά.Αφού περιμενω 10 λεπτά,διαπιστώνω ότι εν αντιθέσει με τη Βουδαπέστη έχουν drop off.Πάω,αφήνω τη βαλίτσα και παίρνω έξοδο C07.Πάω για λίγο να χαζέψω στην "ταράτσα" που έχουν για παρακολούθηση,αλλά δεν είχε θέα στο διάδρομο και δεν άξιζε,είχε και τζάμια οπότε δεν έβγαινε φωτογραφία,οποτε πάω να περάσω τον έλεγχο.Πριν το σημείο ελέγχου είχαν ένα "μετρητή" χειραποσκευών.Μια σιδερένια κατασκευή που πέρναγες από κάτω τη χειραποσκευή.Με υποχρέωσαν να βάλω την τσάντα μου.Εντάξει πέρασε!Μετά το σωματικό έλεγχο περίμενα στην C07,όπου κάποια στιγμή έρχεται το α/φος που ήταν το SX-DVI και δένει στη φισούνα.Αποβιβάζεται ο πολύς κόσμος,παίρνει καύσιμα και μετά μπαίνουμε εμείς.Μπαίνω 3ος!Και πάω στη θέση μου.Πληρότητα 90%.Κυβερνήτης ο κ.Κουρής.Κάνει push back και πάμε στον διάδρομο 24.Περιμένουμε να απογειωθεί ένα 737-500 (αν είδα καλά το 500) της CSC,μετά να προσγειωθεί ένα ελικόπτερο BELL και μετά ρίχνει γκάζια,πολλά γκάζια στο διάδρομο ξεκολλάει γρήγορα και αρχίζει την άνοδο.Στη διάρκεια της πτήσεις είχαμε πολλές διασταυρώσεις με άλλα α/φη,φωτό αύριο,και το κλασικό μενού που αυτή τη φορά το σαντουιτσάκι ήταν με κοτόπουλο και τσένταρ,και είχε και γκοφρέτα 3bit για γλυκό,καφέ και αναψυκτικά.Είχε κι επιλογή για μπύρα κουτάκι "ΑΛΦΑ".Η πτήση ήταν ωραια με καθαρό ουρανό και είχα στραβολεμιάσει να κοιτάζω έξω!Κάποια στιγμή μπήκαμε στην Αττική από τον Ωρωπό,περάσαμε απάνω από την Πάρνηθα να βγούμε στον Πειραιά και την Αίγινα για στροφή αριστερά προς ΕΛ.Βενιζέλος.Τρελό κούνημα,και προσγείωση στον 03R με χειροκροτήματα.Μάλλον κάποιοι φοβήθηκαν περισσότερο.Στάθμευση σε stand δίπλα ένα Airbus της Iberia το EC-KOY.Με 2 λεωφορεία πήγαμε για τις αποσκευές και εδώ τελειώνει ένα ακόμα ταξίδι.Το επόμενο Ευρωπαϊκό στην Κρακοβία,αν και μπορεί να μεσολαβήσει ένα στη Σεούλ,αλλά δεν είναι σίγουρο.

Φωτογραφίες από την Πράγα στη σελίδα μου!