Aτύχημα με Canadair

• Thread starter Thread starter pastelidis.n.s.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

pastelidis.n.s.

Low-Cost-Class-Member
Ατυχημα με Canadair ειχαμε σημερα στα Γιαννενα. Δεν ξερω αν το εχετε ακουσει αλλα απο οτι καταλαβα καθως εβαζε νερο αντιμετωπισε προβλημα με εναν απο τους δυο κινητηρες και δεν μπορεσε να σηκωθει με αποτελεσμα να μεινει στο νερο με το ενα φτερο να ειναι κατω απο την επιφανεια. Ο πιλοτος πρεπει να ειναι καλα...

Σορυ παιδια αλλα παραπανω πραγματα δεν γνωριζω. Οτι εμαθα ηταν απο ατομα εκει στο παραλιμνιο που ειχα σταματησει για να δω ανεφοδιασμο των Εριξον. Παντως η φωτια ηταν πολυ μεγαλη. Ξιστα απο το Πανεπιστημιο περασε...

Έχει εκδόσει σχετική ανακοίνωση η Π.Α. Πρόκειται για CL-215, το οποίο στις 15:15 έχασε τον ένα πλώτήρα και κινδυνεύει να βυθιστεί. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο site της Π.Α.: http://www.haf.gr/el/news.asp?id=5366

Κατά τις 5 το απόγευμα ήρθε ένα άλλο Canadair από Πρέβεζα το οποίο, αφού προσθαλασσώθηκε, προσπάθησε να πάει κοντά στο ήδη γερμένο 215. Υπήρχαν και δύτες στην περιοχή του συμβάντος καθώς και καραβάκια και βάρκες τα οποία περισυνέλεξαν τους πιλότους και έμειναν εκεί για περαιτέρω βοήθεια. Ο πιλότος είπε χαρακτηριστικά την ώρα του συμβάντος "έσπασε το δεξί block, θα μείνουμε στη λίμνη" και ύστερα ζήτησε βάρκες. Ήταν ζήτημα να βυθιστεί ή όχι... Τελικά το έσωσαν και το μετέφεραν στην ανατολική ακτή της λίμνης.

Και μιας και άρχισε το θέμα, να πούμε ότι η φωτιά η οποία ξεκίνησε στις 19/07 από έναν τσοπάνο ο οποίος την έβαλε για να κάψει το χωράφι του(!!) εξαπλώθηκε στους δυτικούς λόφους του λεκανοπεδίου και απείλησε τέσσερις οικισμούς καθώς και την Πανεπιστημιούπολη, διήρκεσε 2 24/ωρα σχεδόν και δεν ήταν καθόλου αστείο θέμα... Δυστυχώς κάηκε κι ένα σπίτι ολοσχερώς καθώς και η χωματερή...

Έκανα δουλειά στο πανεπιστήμιο αυτές τις μέρες, επομένως ήμουν δίπλα στην φωτιά. Κάηκε μεγάλη έκταση και η φωτιά εύτασε πολύ κοντά σε σπίτια αλλά νομίζω πώς τα έσωσαν και κάηκε μόνο ένα απ' όσο είδα. Τα Canadair που περνούσαν μου φάνηκε ότι ήταν όλα CL-415, δεν πρόσεξα ότι είχε και 215.