Ατύχημα Short 330 OA - Σάμος 1989

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

z_pilot

First-Class-Member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Καλησπέρα.Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για ένα αεροπορικό ατύχημα στην ελλάδα.Θέλω να μάθω μερικές πληροφορίες για αυτό το ατύχημα.Δυστηχώς δεν ξέρω και πολλά για αυτό.Έγινε σε πτήση εσωτερικού και το αεροπλάνο ήταν να προσγειωθεί σε νησί αλλά προσέκρουσε σε ένα βουνό.Πρέπει να ήταν σχετικά παλιά πάντως.Γνωρίζει κάποιος?

Μάλλον αυτό που ζητάς είναι το δυστύχημα στην Σάμο την 3/8/89 με Shorts 330-200 Reg :SX-BGE

Θεσσαλονίκη /Σαμος Αρ. Πτήσεως 545

Rip : 34

Στις 3/8/1989 πτήση Ολυμπιακής LGTS-LGSM. Κατά την προσέγγιση προσέκρουσε σε βουνό της Σάμου. Το αεροσκάφος ήταν το SX-BGE. Για περισότερα δές εδώ:

http://aviation-safety.net/database/rec ... 19890803-1

Το μόνο που ταιριάζει στις αναφορές σου.

Μιας που μιλάμε για το συγκεκριμένο δυστύχημα, θυμάται κάποιος τις εφημερίδες τις εποχής; Είναι η μνήμη μου που έχει ξεθωριάσει, ή είχαν κυκλοφορήσει όλες οι απογευματινές εφημερίδες με κάτι τεράστια πρωτοσέλιδα με ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ολοσέλιδες φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος; Θυμάμαι αχνά μια φώτο ενός καταδρομέα να κρατά ένα βρέφος από τα συντρίμμια, αλλά μου φαίνεται τόσο απίστευτο το να είχαν κάνει οι εφημερίδες κάτι τέτοιο που τα μετέπειτα χρόνια πίστεψα πως το φαντάστηκα το όλο περιστατικό.

Θυμάται κανείς;;

Βεβαίως :( :( :( :( :( :(

Δυστυχώς μου έχει μείνει ανεξίτηλα στο μυαλό αυτό που περιγράφεις.

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς...

Πώς αλλάζουν οι καιροί, ε; Υπάρχει έστω και 1 στις 1000 πιθανότητα ότι οι εφημερίδες σήμερα θα έκαναν κάτι τέτοιο δίχως σοβαρότατες συνέπειες;

Θα ξεφύγουμε ελάφρώς από το θέμα, αλλά θέλω εδώ να πω ότι - αν και είμαι φανατικά υπέρ της ελευθερίας του τύπου - σε τέτοια θέματα υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να παραβαίνονται. Φωτογραφίες σαν κι αυτές έχουν θέση σε λευκώματα φωτοδημοσιογραφίας - εκεί βρίσκει κανείς και πολύ "χειρότερα" (ως φώτο και δημοσιογραφικά στοιχεία βέβαια είναι κορυφαία, με βραβεία Πούλιτζερ κλπ) - αλλά ποτέ σε εφημερίδες.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Βασικά πριν λίγο καιρό έμαθα τυχαία ότι μια γνωστή της μαμάς μου επαίβαινε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο και ήθελα να τη ρωτήσω τη μαμά μου περισσότερα για το ατύχημα αλλά το ξέχασα και τώρα που το θυμήθηκα λείπει και ήθελα οπωσδήποτε να μάθω.

Υπήρχαν επιζώντες απο αυτό το ατύχημα;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.