Αυθαιρετη αλλαγη ημερομηνιας πτησης

• Thread starter Thread starter penguin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

penguin

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα,

δεν ταξιδευω και πολυ συχνα με αεροπλανο αλλα σε μια απο αυτες τις λιγες μου ετυχε κατι πολυ δυσαρεστο και θα ηθελα την βοηθεια σας.Εχω κλεισει εισιτηρια για Βαρκελωνη 25-29 Οκτωβρη.Αλλη εταιρια παω 25 και αλλη γυρναω 29.Τα εχω κλεισει εδω και 3 μηνες μεσω ιντερνετ μεσω on line ταξιδιωτικου γραφειου.πριν μια εβδομαδα μου εστειλαν mail απο την αερ. εταιρια που επιστρεφω(και οχι απο το ταξιδιωτικο γραφειο) και μου ελεγε ετσι απλα οτι η πτηση μου απο βραδυ της 29 αλλαζει και γινεται βραδυ ιδια ωρα στις 28.Οπως καταλαβαινετε εκτος του οτι χανω μια ολοκληρη μερα με το ετσι θελω,χωρις καμια εξηγηση, εχω ηδη πληρωσει και και το ξενοδοχειο. και ερωτω..
Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα να αλλαζει αυθαιρετα μια ολοκληρη μερα την πτησηπου εχει κλειστει απο τοσο καιρο?
Εμας σας πελατες δεν μας προστατευει κανεις?Υπαρχει καποιος νομος καποιος κανονισμος που μπορω να κανω χρηση για αποκατασταση της πτησης μου οπως τη εκλεισα???

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
και καλα μας ταξιδια
Γιωργος Π.

Το εχουμε ξαναπει αυτο το γεγονος.
Ως γνωστον μαζι με την αλλαγη της ωρας απο θερινη σε χειμερινη, αλλαζουν και τα ωραρια των πτησεων οπως και οι μερες πραγματοποιησης τους.
Η αεροπορικη εταιρια που επιστρεφεις απο τη Βαρκελωνη ανανεωσε τα χειμερινα της δρομολογια, και επειδη δεν πεταει καθε μερα , εχει αλλαξει και τις ημερες διεξαγωγης των πτησεων της.
Στην ουσια εσυ εκλεισες με βαση το περσινο χειμερινο προγραμμα, το οποιο μολις ανανεωθηκε και αλλαξε , η εταιρια σε ενημερωσε για την αλλαγη αυτη.
Δεν ειναι αυθαιρετη αλλαγη επομενως χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη,οταν κλεινουμε π.χ το καλοκαιρι για μηνες μετα το τελος του Οκτωβριου οπου ξεκιναει ουσιαστικα η χειμερινη περιοδος οπως και αντιστροφα.
Ως λυσεις μπορεις ειτε να επιστρεψεις με την αλλαγμενη απο πλευρας μερας πτηση σου ,οποτε θα πρεπει να ακυρωσεις μια διανυκτερευση στο ξενοδοχειο σου, ειτε να αλλαξεις αεροπορικη εταιρια που να πεταει στις 29/10 απευθειας η μεσω καποιου αλλου αεροδρομιου, εφοσον γινεται.

Καλημερα και ευχαριστω για την ανταποκριση.
Αυτο που μου δινεις σαν εξηγηση ειναι απολυτα λογικο οπως το λες και σε ευχαριστω.
Αλλα ειναι κατι το οποιο δεν αναγραφεται καπου και δεν το γνωριζει πολυς κοσμος ,
δεν θα επρεπε λοιπον να μην κλεινουνε καθολου εισιτηρια για αυτες τις περιοδους
αφου το πιο πιθανο ειναι να αλλαξουν???
Τελος παντων, αν και χαλαστηκα αρκετα επειδη δεν ηξερα, καιρος να υσηχασω
και να απολαυσω τις μερες που θα εχω στη Βαρκελωνη.Επειδη το να κλεισω με αλλο
αεροπλανο για τις 29 θα ειναι πολυ πολυ πιο ακριβο,αυτη τη στιγμη (+200€)
το πιο πιθανο ειναι να ακυρωσω αν μπορω μια μερα απο το ξενοδοχειο, και πισω στην
πατριδα...
Jetflight σε ευχαριστω πολυ και sorry αν ηταν καπου γραμμενο το ιδιο θεμα, αλλα
με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν βρηκα κατι.

Ευχαριστω και παλι.

Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα από την εταιρία να με γυρίσει μια μέρα μετά και όχι πριν !

Τουλάχιστον θα πας που θα πας Βαρκελώνη, ας το ευχαριστηθείς. Είναι υποχρεωμένοι από τη στιγμή που ακύρωσαν τη μέρα σου να γυρίσεις όποια μέρα γουστάρεις εσύ ! Δε μπορούν να σου ορίσουν αυθαίρετα τη προηγούμενη μέρα.