Belarus - Minsk

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πέταξα με Belavia από PRG με Β737-300 ήταν μια εμπειρία γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω με διαφορετικές εταιρείες. Το αεροπλάνο παλιό, καθαρό με παλιά μπλε δερμάτινα καθίσματα, η εξυπηρέτηση μέτρια με το πατροπαράδοτο κουτάκι της Σοβιετικής εποχής με το σάντουιτς και τον χυμό. Προσέφεραν και αναψυκτικά και νερό. Από περιοδικό μην περιμένεις να βρεις στο κάθισμα. Και τις δύο φορές οι πτήσεις ήταν στην ώρα τους. Τώρα λένε ότι πετάνε με Β737-400 ή 500 δεν ξέρω. Η ωραιότερη εμπειρία ήταν το αεροδρόμιο, παλιό Σοβιετικής εποχής. Εμείς βγάλαμε βίζα στο αεροδρόμιο και έως να τελειώσουμε την διαδικασία ήμασταν οι μόνοι επιβάτες στο κτήριο. Άμα αφήσεις την φαντασία σου το κτήριο σε πηγαίνει σε άλλες εποχές. Θαυμάσιοι άνθρωποι οι Λευκορώσοι. Δεν τους έχει διαφθείρει το ευρώ ή το δολάριο ακόμη.

πάλι καλά την βίζα θα την κάνω στην Πολώνια, μια κι και καλή (καταραμένη ΕΕ, παλιά μπέναμε στην Λευκορώσια μόνο με διαβατήριο).
Σε ευχαρίστω Belavia για την πολύτιμη βοήθεια. :)
αν μπορέσεις να μου πεις κι κάνα εστιατόριο η τι τιμές παίζουν εκεί θα ήσουν θεός.

ΥΓ έχει πάει κανείς στην όπερα του Μινσκ?

Ένα σημαντικό σημείο της πόλης είναι η λίμνη και το παγοδρόμιο με την Αρένα, απέναντι από αυτό το σημείο είναι μια παλιά περιοχή Τρόιτσκοιε, με γραφικά σπίτια και εστιατόρια. Είναι πολύ γραφικά και οι τιμές ανάλογες. Κοντά είναι και ένα μικρό νησάκι με το μνημίο των πεσόντων στον πόλεμο του Αφγανιστάν.
Ένα από τα ακριβά εστιατόρια είναι το Grand Café, Λένιν 2.
Η περιοχή πίσω από το Ντβαρέτς Ρεσπούμπλικι (κοινοβούλιο) υπάρχουν αρκετά εστιατόρια μερικά με τοπική κουζίνα, ένα από αυτά είναι το Πέσκι Λαβότσκι, Λεωφόρο Νιζαβίσιμοστ (ανεξαρτησίας) 22.(http://pechki-lavochki.rosinter.com) Το καλύτερο παραδοσιακό εστιατόριο είναι το Ρακόφσκιι Πρόμπαρ στην Βιτέφσκαια 10 με πολύ καλή τοπική μπύρα. (http://www.brovar.by)
Για φτηνό φαγητό στον σιδηροδρομικό σταθμό που θα τον επισκεφτείς (αφού φτάνεις εκεί) και γιατί απέναντι είναι δύο ενδιαφέροντα κτήρια σοβιετικής αρχιτεκτονικής, και κοντά είναι το Πανεπιστήμιο, με την υπόγεια αγορά στην Λεωφόρο Νιζαβίσιμοστ . Στον σταθμό θα βρεις και ημερήσιες εκδρομές στην χώρα.
Επίσης ενδιαφέρον μοντέρνο κτήριο είναι και η Εθνική Βιβλιοθήκη.
Μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο (http://minsknightlife.net/restaurants.htm) για επιπλέον πληροφορίες και για την ζωή της πόλης. Τέλος για σουβενίρ υπάρχουν δύο μαγαζιά στην γωνία Σταραζόισκια & Μάξιμα Μπαϊντνόβιτσα κοντά στο Τρόιτσκοιε. Εκεί κοντά είναι και το κτήριο της όπερας. Επιβλητικό, παράξενο, μοντέρνο κτήριο. Απέναντι είναι και το κτήριο του τσίρκου. Οι Ρώσοι έχουν παράδοση στο τσίρκο.
Καλά να περάσεις.. :D

Υ.Γ. Μια ενδιαφέρουσα πόλη είναι το Μπαμπρούεσκ, γενέτειρα του Λουκασένκο με παραδοσιακά ξύλινα κτήρια και με ένα τεράστιο μοντέρνο παγοδρόμιο για ice hokey. Αν και είχαν προπόνηση μας άφησαν να μπούμε μόλις άκουσαν ότι είμαστε από την Ελλάδα. Σημαντική πόλη γεωγραφικά και ιστορικά. Εκεί αναχαιτίστηκε ο Ναπολέων πρώτη φορά, υπάρχουν προμαχώνες όπως και στρατιωτικά κτήρια από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης.

σε ευχαριστώ πάρα πολλή Belavia :great:

έκανα την αίτηση μου, για τη βίζα, κι περιμένω τώρα την έγκριση FINGER CROSS

2 ερωτήσεις ακόμα Belavia

τι παίζει εκεί με τις τιμές. Παράδεισος? ή ξεκινήσαμε να είμαστε κι μεις καπιτάλες?

κι τέλος

πως είναι στα Κυριλικά το Μπαμπρούεσκ (κι ο αγαπημένος μας Alexander νομίζω πως γεννήθηκε στο Kopys (Копысь)

Αγαπητε Θαναση καταρχην οι τιμες ειναι απλά παρα πολυ καλές.Καμια σχεση με την Ελλάδα η την Ευρώπη γενικότερα.
Ακόμη δεν εχουν επηρεαστεί ευτυχως από τον Δυτικό τρόπο ζωης τουλάχιστον στις τιμες τους.
Επίσης ενα παραδοσιακό χωριό-μουσείο κοντα στο Μινσκ (περιπου μιση ωρα) ειναι το Dudutki дудутки όπου το επισκέπτονται καθημερινα
και πολλοί ξενοι. Φαντάσου ενα χωριό μεσα στην φυση οπου εχουν διαμορφώσει τα μικρα ξύλινα σπιτακια σε χώρους εκθεσης λαικής τέχνης και
του παλιού παραδοσιακού τρόπου ζωής των αγροτών..
Οσο για την βιζα δεν θα εχεις προβλημα νομιζω. Καλα να περάσεις και περιμενουμε εντυπώσεις.

άντε να δούμε τώρα τι μέτρα θα πάρουν για την είσοδο μας στην Λευκορώσια. :evil: :evil: σε λάθος μέρα βρήκαν να βάλουν την βόμβα? το κερατό μου

Σύντροφοι κι συντρόφισες, το ταξίδι στην ένδοξη χώρα του σύντροφου κι ηγέτη Σασα, κοντόζυγωνει, κι θα ήθελα ακομά μια απάντηση

η υπέροχη εταίρια gomelavia με τα ακόμα ποιο υπέροχα ΑΝ-12 & Il 76 σταμάτησε τις πτήσεις μεταξυ MHP-GME? διάβασα κάπου μια ιστορία για τις πτήσεις τους (αστεία λεφτά γύρω στα 10 ευρώ rt) κι με κόλαζει κι μένα μια τέτοια εκδρομή

κι αν δε υπάρχει ποια αυτή η εταίρια, υπάρχει κάποια άλλη που να πετάει domestic με κάνα Σοβιετικό αεροπλάνο?

Σας χαιρετώ συντροφικά!