Bird strike σε πτήση των ΟΑ [16/7/2011]

• Thread starter Thread starter derion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

derion

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό thread. Αλλιώς οι moderators να το μετακινήσουν.
Υπήρξε συμβάν σήμερα στην OA 308 SOF - ATH με 36 επιβάτες.
Κατά την απογείωση από SOF υπήρξε bird strike.
Ο πιλότος σταμάτησε αμέσως τη διαδικασία απογείωσης.
Το αεροσκάφος ήταν το SX - OBC.
Ήλθε νέο αεροσκάφος (SX - BIT), το οποίο μας παρέλαβε.
Τελικά φτάσαμε ATH με 4 ώρες καθυστέρηση.
Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από τον τρόπο που η εταιρεία χειρίστηκε το συμβάν.
4 ώρες καθυστέρηση είναι μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά πιστεύω ότι έδρασαν άμεσα, ειδοποιώντας το operations center στην Αθήνα και αποφύγαμε μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι υπήρξε bird strike στη SOF.
Συνήθως brid strikes γίνονται κοντά σε θάλασσα, σε μέρη όπου υπάρχουν πολλά πουλιά, ή μήπως κάνω λάθος?
Πάντως, μπράβο στην OA για την έγκαιρη και ορθή - πιστεύω - αντιμετώπιση του συμβάντος.

Αποκλείεται δηλαδή το αεροδρόμιο τής Σόφιας να βρίσκεται κοντά σε μέρος που συχνάζουν πολλά πουλιά;Απ'όσο ξέρω,ακόμα και στο LGAV λαμβάνονται μέτρα γιά αποφυγή bird strike επειδή συχνάζουν πολλά πουλιά στην περιοχή.

Πάντως σύμφωνα με όσα λές πράγματι η εταιρία χειρίστηκε το θέμα σωστά-άλλωστε δέν υπήρχε και άλλος τρόπος να γυρίσετε στην Αθήνα.Αν περιμένατε να επισκευαστή ο κινητήρας στο -OBC,ακόμα στην Σόφια θα ήσασταν.

Ετσι ακριβως. Το OBC εφυγε μετα απο μιση ωρα απο την ΟΑ308 γυρω στις 15.30 - 16.00. ολα κομπλε!

derion":q4nqvj7a said:
Συνήθως brid strikes γίνονται κοντά σε θάλασσα, σε μέρη όπου υπάρχουν πολλά πουλιά, ή μήπως κάνω λάθος?

Δεν γνωρίζω αν κάνεις λάθος ή όχι αλλά εδώ στην Βασιλεία παίζει πολύ birdstrike....και η θάλασσα είναι πολύ μακριά.

Πτηνά υπάρχουν σε παραθαλάσσια μέρη αλλά ακόμα περισσότερο σε λίμνες, εκβολές ποταμών, βάλτους κλπ.

Δεν είναι απόλυτα απαραίτητες οι λίμνες και θάλασσες.
Πτηνά υπάρχουν σε όλες τις περιοχές που μπορεί να υποστηριχτεί η ζωή τους. Δεν χρειάζεται ολόκληρη λίμνη η βάλτος, και κάποια θα ταξιδέψουν χλμ για να βρουν τροφή. Ένας χώρος αεροδρομίου είναι παράδεισος για τα πουλιά διότι έχει μεγάλες εκτάσεις γεμάτες αγριόχορτα που πρέπει να κόβονται ανά τακτικά διαστήματα, και έτσι εκτίθενται ότι έντομα και σπόρια υπήρχαν από κάτω. Δεν έχετε παρατηρήσει τι χαμός γίνεται όταν καθαρίζεται ο χώρος κινήσεως του αεροδρομίου? Υπαρχει και συχνα νερο στα "storm Drains".Απλά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε περιοχές με λίμνες διότι μιλάμε και για πολύ περισσότερα και πολύ μεγαλύτερα πουλιά (LGKV π.χ.).
Τώρα δεν έχω προσγειωθεί ποτέ στο Sudan να σου πω αν οι γύπες είναι χαζοί σαν τα περιστέρια και τις πάπιες, η έξυπνα όπως τα γεράκια, που φεύγουν από την μέση πολύ πιο πριν τα κάνεις κιμά.

...και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πιο 'πολιτισμένο' μέρος, όπως π.χ. το LaGuardia, με το γνωστό συμβάν του Α 320 της US Airways...

Flynaked":10mikyge said:
Τώρα δεν έχω προσγειωθεί ποτέ στο Sudan να σου πω αν οι γύπες είναι χαζοί σαν τα περιστέρια και τις πάπιες, η έξυπνα όπως τα γεράκια, που φεύγουν από την μέση πολύ πιο πριν τα κάνεις κιμά.

το ίδιο χαζά είναι.... :mrgreen: στην δεύτερη φώτο που έβαλα πιο πάνω μια οικογένεια πήγε άδοξα....

ξέρει κανείς γιατί η UK CAA θέλει δείγμα απο το πουλί εαν εχει σκάσει σε british registered?

...για να του κάνει test IQ?

dimitris@swiss":f2x3rzo8 said:
ξέρει κανείς γιατί η UK CAA θέλει δείγμα απο το πουλί εαν εχει σκάσει σε british registered?

Δεν ισχύει αυτό Δημήτρη.