boeing 717?

• Thread starter Thread starter alexander
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

alexander

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Jumpseat!
Website
axelphotography.tripod.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
geia xara everybody

:arrow: sto teyxos apriliou tou peridikou AIRWAYS exei ena afierwma ston eleftherio venizelo...
metaksy allwn anaferei:
aegean has modest plans to expand its regional international network, connecting destinations in Turkey, the Middle East, Italy, and the Balkans through Athens
:!: :?: :wink:

kai mia erwtisi
eida sto programma tis olympic oti to B717 (oti kalytero meta to A340 ston stolo tis olympiakis kata tin gnwmi mou :D )
oti enw petaei me ayto gia monaxo, stin ellada den epistrefei me ayto alla me kati B737 an den apatwmai.
kserei kaneis pou paei to B717 meta apo monaxo? kai pws epistrefei ellada?

eyxaristw
xairete

Sto site tis OA pantos den anaferei kati gia 717...

Koitaxa tora to dromologio ATH-SKG-MUC : Kathimerina 9.05 apo ATH me 734 kai epistrofi me to idio a/c.

:shock: tin proigoumeni week pou mpika pantws eida to B717..... ntoing!!
twra gia pou allou petaei kserei kaneis?

Nomizo oti ta 717 kanoun tora kai pali ta europaika dromologia apo SKG....opos SKG-LGW...pote epitelous tha kopsei i OA tis diethneis ptiseis apo thessaloniki?? :D

To ena B717 vrisketai SKG kai ektelei SKG-LGW,BRU,LCA,TXL (ta opoia pote den kopikan me exairesi to SKG-BRU gia mia sezon)

Ta alla 2 vriskontai ATH kai kanoun diafora dromologia analoga me ti mera(TIA,IST,OTP,BEG,SOF,ROM exoteriko kai MJT,KVA,SKG esoteriko)

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά, τι εννοείς όταν λες 'πότε επιτέλους θα κόψει η ΟΑ τις διεθνείς πτήσεις από Θεσσαλονίκη';

chrisg":39eswxgz said:
Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά, τι εννοείς όταν λες 'πότε επιτέλους θα κόψει η ΟΑ τις διεθνείς πτήσεις από Θεσσαλονίκη';

Ennoo na tis kopsei genikos etsi oste na xrisimopoiei ta aeroskafi auta apo athina :D

Astieuomai fusika!Pou petaei i OA apo SKG?

Εδώ λέμε πως και πως ν'αυξήσει η ΟΑ τις διεθνείς πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη, κι εσύ λες να τις κόψει; Ούτε γι'αστείο! Αυτόν τον καιρό, η Ολυμπιακή εκτελεί διεθνείς πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο (LGW), Βρυξέλλες, Ντύσσελντορφ, Βερολίνο (TXL), Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Μοναχο, Κωνσταντινούπολη και Λάρνακα. Οι περισσότερες από αυτές εκτελούνται αποκλειστικά από 717, εκτός από τη Στουτγάρδη (737 και 717), τη Φρανκφούρτη (737 και ΑΒ6), το Μόναχο(737), το Ντύσσελντορφ (737) και την Κωνσταντινούπολη (ΑΤR).

Κι εγώ πιστεύω οτι τα 717 είναι τα καλύτερα αεροσκάφη της Ολυμπιακής μετα τα 340, όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά και λόγω της άνεσης που προσφέρουν στον επιβάτη κατά την πτήση. Γενικά πιστεύω οτι τα 717 είναι πιο άνετα από όλα τα 737 και πλησιάζουν σε άνεση την οικογένεια 320. Είναι όμως μικρά για ν'αντικαταστήσουν τα 737 στις περισσότερες πτήσεις από την Αθήνα, αλλά ίσως έχουν το ιδανικό μέγεθος για πολλές από τις πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Τα Β717 είναι κατά τη γνώμη μου όντως από τα πιο άνετα αεροσκάφη της ΟΑ - αν όχι το πιο άνετο - για τρεις λόγους. Πρώτον, είναι πολύ ήσυχα στο μεγαλύτερο τμήμα της καμπίνας τους, έχοντας τους κινητήρες πίσω. Δεύτερον, βρίσκω πολύ καλή τη διαρύθμιση 2-3, γιατί μόλις το 1/5 των επιβατών δεν κάθεται σε παράθυρο ή διάδρομο, που σημαίνει ότι σε ένα αεροπλάνο με πληρότητα 80% κανένας επιβάτης δεν κάθεται στην άβολη μεσαία θέση. Και τρίτον, οι πρώτες σειρές της Οικονομικής Θέσης (νομίζω μέχρι τα παράθυρα κινδύνου) έχουν εξαιρετικό seat pitch. Το τελευταίο ισχύει και για τα Β737, αλλά οι "καλές" σειρές δεν είναι τόσο πολλές ώστε να φτάνουν ως τις μεσαίες εξόδους.
Και βέβαια, είναι από τα νεότερα αεροσκάφη του στόλου...

Δε νομίζω κι εγώ πάντως ότι είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα Β737 από Β717 στις πτήσεις από Αθήνα. Είναι λογικό να δρομολογούνται σε προορισμούς όπου παλιά πήγαιναν Β732 ή/και ATR 72, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Β734 είναι σχεδόν μιάμιση φορά μεγαλύτερο σε χωρητικότητα επιβατών σε σχέση με το Β717. Είναι σημαντική η διαφορά για να τα θεωρούμε άμεσα συγκρίσιμα.