Έχω πάει 4 φορές αλλά η τελευταία ήταν 4 χρόνια πριν. Επιγραμματικά θα σου πω:
1-Τότε τα πάντα ήταν αρκετά ακριβά. Τώρα που ακρίβυνε η Ελλάδα μπορεί να μην φανεί τόσο στη σύγκριση.
2-Στο Μάλμο απάναντι να πας έστω και για 2-3 ώρες και εναν καφέ και βόλτα. Δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να δεις αλλά αλλάζεις παραστάσεις και βλέπεις άλλη μια χώρα. Την πρώτη φορά που πήγα στη Σουηδία ήταν κατα λάθος γιατί πήρα λάθος τραίνο απο το αεροδρόμιο. Ήταν πολύ πρωι...
3-Αρχες Δεκεμβρίου θα νυχτώνει πολύ νωρίς (γύρω στις 5 αν θυμάμαι καλά) οπότε κανόνισε τις εξωτερικές εξορμήσεις σου για φωτογραφίες ανάλογα
4-Καιρός κρύος και μίζερος
5-Σχετικά με τα αξιοθέατα, αξίζει να πας στο Τίβολι το βράδυ, είναι πολύ καλύτερα απο οτι την ημέρα, λόγω διακόσμησης κυρίως. Παραμυθένια ατμόσφαιρα. Η Χριστιανία (για μένα) δεν είναι αξιοθέατο αλλά τα Εξάρχεια σε απομονωμένη μορφή. Η Γοργόνα είναι τόσο μικρή που την πρώτη φορά πέρασα απο μπροστά και δεν την είδα, οι φίλοι μου σταμάτησαν να μου την δείξουν, και εγω συνέχισα μπροστά να περπατάω. Το Νυχάουν είναι ωραίο μέρος για περπάτημα και καφέ. Η πόλη είναι μικρή, χωρις κλίσεις και περπατιέται έυκολα. Έχουν χιλιάδες ποδήλατα. Επίσης έχουν αρκετές εκκλησίες με καλλιτεχνικό/αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μπορείς να ανεβείς στα καμπαναριά τους και να έχεις θέα της πόλης απο εκεί. Μια απο αυτές αναφέρεται και στο 'Ταξίδι στο κέντρο της Γης' για το καμπαναριό της.
6-Για τα υπόλοιπα αξιοθέατα δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί δεν ξέρω τι ενδιαφέροντα έχεις, αλλά ό,τι και να κάνεις το 3ήμερο θα το γεμίσεις. Αν καθόσουν παραπάνω όμως θα είχες θέμα έλλειψης δραστηριοτήτων. Είναι η κλασική πόλη των 3-4 ημερών.
7-Να περιμένεις την τυπική βορειοευρωπαϊκή συμπεριφορά του κόσμου στα πάντα. Τυπικοί και ευγενικοί, αλλά μετά την πρώτη μπύρα όλα αλλάζουν, είναι πολύ καλοί για παρέα.
8-Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάω με μεγάλη χαρά.
9-Κάποια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος έχουν φυλλάδια και στα ελληνικά
10-Στο μετρό προσπάθησε να καθήσεις όσο πιο μπροστά μπορείς, γιατί δεν έχουν οδηγούς αλλά έχουν μέχρι εκεί μπροστά θέσεις. Είναι σαν να το οδηγείς εσύ.
Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω με ξερολισμούς, υποθέσεις και πράγματα που πιθανόν να μην θυμάμαι. Ένας τουριστικός οδηγός θα σε καλύψει πιστεύω. Με βάση τα όσα ζήτησες να μάθεις και τα όσα θυμάμαι, ελπίζω να σου έδωσα κάποια ιδέα. Εμένα με φιλοξενούσαν Δανοί, οπότε δεν ξέρω για ξενοδοχεία κλπ.
Να πας και θα περάσεις καλά.