Εντύπωση μου προξενεί η τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών (και σε άλλη περιοχή του forum αναφερόμαστε στην τιμολογιακή πολιτική της Aegean) που προτιμούν να πετούν τα αεροπλάνα τους άδεια παρά να κατεβάσουν τις τιμές.
Εκμεταλλεύτηκα την προσφορά της εταιρείας για φτηνό εισιτήριο ATH-ZAG-SPU με €145 και με το ζόρι βρήκα δεύτερο εισιτήριο για το ίδιο δρομολόγιο με €292. Κατά την διάρκεια των προσπαθειών μου να βρω το δεύτερο εισιτήριο, υπήρχαν ημέρες που μου έδιναν τιμές €450 μέχρι και €790 ! ! !
Φαντάσθηκα λοιπόν ο αδεής ότι έχουν υψηλές πληρότητες οπότε ανεβαίνει και η τιμή του εισιτηρίου, άντε έφτασε τα €790 γιατί θα είχαν εξαντληθεί οι θέσεις της οικονομικής και σε μέρος της διαδρομής πωλούν business. Έρχεται η ημέρα αναχώρησης με Α319 και επιβάτες 75 άτομα, άντε λέω από Ζάγκρεμπ στο Σπλιτ θα είναι γεμάτο. Βραδινή πτήση με Α319 με μόνο 50 επιβάτες και περίπου 20 άτομα πλήρωμα που μάλλον θα έκαναν τις πρωινέ ς πτήσεις.
Ε …σκέπτομαι στην επιστροφή θα είμαστε γεμάτοι για να πωλούν business θέσεις. Όντως η επιστροφή από Σπλιτ για Ζάγκρεμπ με Q400 δεν έπεφτε καρφίτσα, οπότε περίμενα το Ζάγκρεμπ – Αθήνα να είναι το ίδιο. Με έκπληξη ανακαλύπτω ότι αντί να μας πάνε σε Α319 μας επιβίβασαν σε Q400 όλους και όλους 56 άτομα. Στις πτήσεις της Αθήνας ο ποιο πολύς κόσμος Αμερικανοί οι οποίοι έκαναν ανταπόκριση μέσω Αθηνών, μάλλον λόγω Star Alliance.
Γενικό συμπέρασμα – τιμολογιακή πολιτική = αρπαχτή.
Σαν εταιρεία δεν έχω κανένα παράπονο, άψογη εξυπηρέτηση (special meal – γευστικότατο με αναψυκτικό και ποτό), προεπιλογή θέσεων (η ίδια σε όλα τα αεροσκάφη), πεντακάθαρα αεροσκάφη. Έγκαιρες επιβιβάσεις αλλά καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις. (που οφείλονταν άλλοτε λόγω ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή αναμονή επιβατών από ανταποκρίσεις)