Croatian Airlines στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter Belavia
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Belavia

First-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LATI
Από 29 Μαρτίου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με Ζάγκρεμπ.
Ελπίζω να βρούμε κανένα εισιτήριο με επιστροφή με 119 ευρώ που έχουν προσφορά τώρα.
Μπράβο στον AIA άντε τώρα τους έμεινε μόνο Sarajevo, Skopje, Pristine.

Σύμφωνα με τα συστήματα κρατήσεων πάντως, οι πτήσεις ξεκινάνε 29 Απριλίου. Αν δεν κάνω λαθος υπήρχε και παλιά αυτή η πτήση ή όχι; Εντύπωση μου κάνει που βάζουν 320/319.

Αναρτήθηκαν οι τιμές για το δρομολόγιο και υπάρχουν τιμές για ZAG με επιστροφή από 150 ευρώ, κρίμα που ανταποκρίσεις γίνονται μόνον για DBV και SPU με τιμές περίπου 235 ευρώ.
Δεν μπορείς να κάνεις ανταποκρίσεις για το υπόλοιπο δίκτυο της εταιρείας.
Άρα μάλλον η πτήση θα επικεντρωθεί σε τουρίστες προς Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ, επομένως δεν θα ανταγωνιστεί την Adria που έχει διασυνδέσεις για 10 πόλεις.

Ανοιγει αύριο το δρομολόγιο Ζάγκρεπ-Αθήνα-Ζάγκρεπ.
Καλές πτήσεις :great:

Αν και είναι πρώτη στην μεταφορά επιβατών από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, άρχισαν συζητήσεις για συγχώνευση της εταιρείας με την Adria. Σε λίγο θα αλλάξει και πάλι ο χάρτης των αεροπορικών εταιρειών στα Βαλκάνια καθώς και η Jat σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται.

http://exyuaviation.blogspot.com/2010/0 ... unite.html

Εντύπωση μου προξενεί η τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών (και σε άλλη περιοχή του forum αναφερόμαστε στην τιμολογιακή πολιτική της Aegean) που προτιμούν να πετούν τα αεροπλάνα τους άδεια παρά να κατεβάσουν τις τιμές.
Εκμεταλλεύτηκα την προσφορά της εταιρείας για φτηνό εισιτήριο ATH-ZAG-SPU με €145 και με το ζόρι βρήκα δεύτερο εισιτήριο για το ίδιο δρομολόγιο με €292. Κατά την διάρκεια των προσπαθειών μου να βρω το δεύτερο εισιτήριο, υπήρχαν ημέρες που μου έδιναν τιμές €450 μέχρι και €790 ! ! !
Φαντάσθηκα λοιπόν ο αδεής ότι έχουν υψηλές πληρότητες οπότε ανεβαίνει και η τιμή του εισιτηρίου, άντε έφτασε τα €790 γιατί θα είχαν εξαντληθεί οι θέσεις της οικονομικής και σε μέρος της διαδρομής πωλούν business. Έρχεται η ημέρα αναχώρησης με Α319 και επιβάτες 75 άτομα, άντε λέω από Ζάγκρεμπ στο Σπλιτ θα είναι γεμάτο. Βραδινή πτήση με Α319 με μόνο 50 επιβάτες και περίπου 20 άτομα πλήρωμα που μάλλον θα έκαναν τις πρωινέ ς πτήσεις.
Ε …σκέπτομαι στην επιστροφή θα είμαστε γεμάτοι για να πωλούν business θέσεις. Όντως η επιστροφή από Σπλιτ για Ζάγκρεμπ με Q400 δεν έπεφτε καρφίτσα, οπότε περίμενα το Ζάγκρεμπ – Αθήνα να είναι το ίδιο. Με έκπληξη ανακαλύπτω ότι αντί να μας πάνε σε Α319 μας επιβίβασαν σε Q400 όλους και όλους 56 άτομα. Στις πτήσεις της Αθήνας ο ποιο πολύς κόσμος Αμερικανοί οι οποίοι έκαναν ανταπόκριση μέσω Αθηνών, μάλλον λόγω Star Alliance.
Γενικό συμπέρασμα – τιμολογιακή πολιτική = αρπαχτή.
Σαν εταιρεία δεν έχω κανένα παράπονο, άψογη εξυπηρέτηση (special meal – γευστικότατο με αναψυκτικό και ποτό), προεπιλογή θέσεων (η ίδια σε όλα τα αεροσκάφη), πεντακάθαρα αεροσκάφη. Έγκαιρες επιβιβάσεις αλλά καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις. (που οφείλονταν άλλοτε λόγω ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή αναμονή επιβατών από ανταποκρίσεις)