Δάνειο από τη Παρευξείνια Τράπεζα για έργα...

makedonas

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
06/09/2003
Μηνύματα
5.934
Likes
0
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Δάνειο από τη Παρευξείνια Τράπεζα για έργα στο αεροδρόμιο `Εσένμπογκα` της `Αγκυρας


Δάνειο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, αναμένεται να χορηγήσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (`Παρευξείνια`), που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο αεροδρόμιο `Εσένμπογκα` της `Αγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, το δάνειο θα είναι 12ετούς διάρκειας και θα χορηγηθεί στην ιδιωτική εταιρία `ΤΑV Υatirim Yapim ve Isletme SA`, η οποία έχει συσταθεί από τους τουρκικούς κατασκευαστικούς ομίλους Tepe και Akfen, χορηγούς του έργου. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση του έργου μέχρι το ποσόν των 196 εκατ. ευρώ έχει διασφαλιστεί μέσω της γερμανικής `Bayersische Hypo und Vereinsbank` και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορηγίες και εμπορικά δάνεια από σειρά τραπεζών και οργανισμών, όπως η `Παρευξείνια` Τράπεζα και το γαλλικό αναπτυξιακό ίδρυμα `Proparco`.

Να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα περιλαμβάνει την ανάπτυξη, σχεδιασμό, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του νέου τερματικού σταθμού εγχώριων και διεθνών πτήσεων, που αναμένεται να τριπλασιάσει τη συνολική δυναμικότητα του αεροδρομίου, ώστε να μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 10 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης είναι διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που συστάθηκε από 11 κράτη και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

source: traveldailynews.gr--------------------------------------------------------------------------------


Λέτε να κάνουμε σιγά σιγά τους Τούρκους να εξαρτιόνται οικονομικά από εμάς? :twisted: :twisted:
 
A

Anonymous

Guest
...και πρόεδρος της Τράπεζας είναι Τούρκος...χωρίς αυτό να οδηγεί φυσικά και σε αναλόγου περιεχομένου εθνικιστικά παραμυθιάσματα..ε...; Πάντως, αιχμές λειτουργίας του συγκεκριμένου τραπεζικού οργανισμού αποτελούν οι μεταφορές.
 
Top