Δύο δικά μου trip reports.....ΜΕΡΟΣ 2ον

• Thread starter Thread starter Hastaroth
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Hastaroth

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Urantia
Ιδού και το δεύτερο report:

11.05.1992 LGTS-LGAT OA907 AIRBUS A300B4 SX-BED (sn 10258)

Αφιξη στο αεροδρόμιο Μίκρας (τότε δέν λεγόταν ακόμη «Μακεδονία»…) μετά από περιπετειώδη διαδρομή με ένα ταξί τού οποίου ο οδηγός δέν…ήξερε πώς να βγή από την Θεσσαλονίκη!Εισιτήριο δέν είχα βγάλει νωρίτερα διότι δέν ήξερα άν θα κατάφερνα να φύγω το απόγευμα (είχα φτάσει το ίδιο εκείνο πρωϊ σιδηροδρομικώς γιά επαγγελματικούς λόγους,οπότε δέν είχα και αποσκευές).Ευτυχώς είχε ακόμη κενές θέσεις και έτσι έβγαλα εισιτήριο στο check-in desk (κάτι τέτοια εφάρμοζε και ο Sir Freddie Laker και τού το κλείσανε το μαγαζί…) και κατ’ευθείαν στο λεωφορειάκι γιά το αεροπλάνο.Ως συνήθως οι θέσεις κατελαμβάνοντο διά «γιουρουσίου» και έτσι στάθηκα τυχερός και έπιασα την πρώτη-πρώτη θέση μπροστά (είπαμε,με τα νούμερα δέν τα πάω καλά,όποιος ξέρει άς μού πή κι’εμένα ποιό row/seat είναι αυτό…).Και ενώ πίστευα πως θα είχα την τύχη να είμαι μόνος και ανενόχλητος,στο τσάκ πρίν κλείσουν οι πόρτες ανεβαίνει ένας τύπος ενδεδυμένος χωρικήν ενδυμασίαν και κρατών ένα καλάθιον (πώς βλέπουμε στίς ταινίες τον Χατζηχρήστο ώς «Θύμιο»…) και εγκαθίσταται δίπλα μου.Αμέσως κλείνει η πόρτα (το timetable έλεγε 14.44 αλλά εγώ είδα ότι ήταν 14.40-και το ρολόϊ μου το είχα «συγχρονίσει» μόλις το πρωϊ…) και ξεκινάμε γιά την απογείωση.Από το καλάθιον τού συνταξιδιώτη μου διακρίνω να εξέρχεται μιά οσμή ξινοτυρογαλομυτζηθρίλας η οποία όμως ευτυχώς δέν ήταν τόσο έντονη ώστε να την αντιληφθούν και άλλοι.Start of takeoff roll στίς 14.43,rotate στίς 14.44 (τί το έχουμε το μπλοκάκι δηλαδής;).Η οσμή τού καλαθίου εξακολουθεί να υφίσταται αλλά επειδή δέν θέλω να το κάνω θέμα, αναγκαστικά την υπομένω σε όλη την πτήση-ευτυχώς μόλις 33 λεπτά τής ώρας.Εναρξη καθόδου στίς 15.10,touchdown στόν 35 στίς 15.17 και ramp stop στίς 15.20,οπότε με το που μπαίνει το parking brake πετάγομαι από τη θέση μου και στήνομαι στην πόρτα γιά άμεση έξοδο…..

Ισως να φαίνομαι υπερβολικός αλλά νομίζω πως ούτε στο….ΚΤΕΛ Ανω Κατωχωρίου δέν θα ήταν επιτρεπτό αυτό που έκανε ο τύπος με το καλάθι.Κατά τα άλλα,ήταν μιά τέλεια πτήση…

Αχ τι μου θυμίζεις τώρα με τα Α300Β4...

Η πρώτη μου πτήση με πολιτικό αεροσκάφος ήταν με τον "Αχιλλέα" της ΟΑ κάπου τον Ιούνιο του 1993...

Ωραία ήταν αυτά τα αεροπλανάκια, σε ένα δε ταξίδι προς Αγγλία το 1995 είχα καθίσει πιλοτήριο στην απογείωση!!!

Hastaroth":2fbk82tg said:
touchdown στόν 35 στίς 15.17

Διορθωσούλα: Στον 33 ! :wink:

Κι εμένα η πρώτη μου πτήση ήταν με 732 και η δεύτερη με Α300...! (ATH-HER-ATH, Μάιος 1994) . Ειδικά το 732 το έχω μέσα στην καρδιά μου! Τέλειο αεροπλανάκι! Όχι σάν τις αρχιξενέρες τα NG (για να μή μιλήσω για τα 320 family...).
Να είσαι καλά ρε Hastaroth και να τα θυμάσαι! (Όλοι μας,δηλαδή...)

seven4seven":236lxu1k said:
Hastaroth":236lxu1k said:

Χεχε ναί όντως,έβαλα δύο μοίρες παραπάνω!
Ε,μετά από τόσα χρόνια,δικαιολογείται να ξεχνάω νούμερα:)

seven4seven":236lxu1k said:
Κι εμένα η πρώτη μου πτήση ήταν με 732 και η δεύτερη με Α300...! (ATH-HER-ATH, Μάιος 1994) . Ειδικά το 732 το έχω μέσα στην καρδιά μου! Τέλειο αεροπλανάκι! Όχι σάν τις αρχιξενέρες τα NG (για να μή μιλήσω για τα 320 family...).
Να είσαι καλά ρε Hastaroth και να τα θυμάσαι! (Όλοι μας,δηλαδή...)

Ευχαριστώ!
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έστω και από μιά φορά το καθένα μπόρεσα και ταξίδεψα με δύο μοντέλα που σημάδεψαν την ιστορία τής πολιτικής αεροπορίας..

Hastaroth":3n4zmhzf said:
seven4seven":3n4zmhzf said:
Hastaroth":3n4zmhzf said:

Χεχε ναί όντως,έβαλα δύο μοίρες παραπάνω!
Ε,μετά από τόσα χρόνια,δικαιολογείται να ξεχνάω νούμερα:)

Χεχεχε... :) μήν με περάσεις για ξερόλα ή για γκρινιάρη, αλλα πάλι διορθωσούλα: Έβαλες 20 μοίρες παραπάνω (330-350), όχι 2! (Έλα,βρισε! :wink: :) ) Νόου χάρντ φήλινγκς, ε? 8)