Διπλωμα, αεροσκαφος και ταξιδι

• Thread starter Thread starter Chris C.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Chris C.

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπερα παιδια.

Πριν ξεκινησω επιτρεψτε μου να κανω ενα μικρο disclaimer. Σαν καινουργιος, και χωρις να θελω να σπαταλησω κανα διωρο ψαχνωντας απο δω και απο κει για να βρω ακρη, βαζω το συγκεκριμενο θεμα εδω με το σκεπτικο οτι σε ταξιδια θελω να καταληξω. Αν βρισκομαι σε εντελως λαθος μερος, πειτε το μου να αντιγραψω το θεμα καπου πιο καταλληλα.

Το νημα πραγματευεται ακριβως οτι διαβασατε στο θεμα. Ειμαι 23ων, και ενας απο τους στοχους μου σε αυτη τη ζωη ειναι να μαθω να οδηγω οτι εχει τιμονι. Δεν ενδιαφερομαι να εχω την δυνατοτητα επαγελματικης χρησης του οποιουδηποτε οχηματος, αλλα θελω να αποκτησω χαρακτηριστικα, οσο πιο κοντα γινεται, σε αυτο που λενε "jack of all trades".

Εχωντας λοιπον το πρωτο στο χερι (αμαξι), και το δευτερο σε γραμμη για το τελος του χρονου (μηχανη), και δεδομενου οτι μικρου κυβισμου (ή κατι τετοιο) βαρκες δεν χρειαζονται νομικα κατι παραπανω απο ενα ζευγαρι χερια (που σημαινει οτι μπορω να τραιναρω την αποκτηση του συγκεκριμενου), ξεκινησα να ψαχνω για διπλωμα αεροσκαφους.

Τα πραγματα αρχησαν να βαραινουν λιγο γρηγορα γιατι για τους περισσοτερους απο εσας, τα πραγματα στο χωρο ειναι κοινη γνωση. Οταν αρχισε να βρεχει ομως PPL, FFA, FAA, JAR, JAA και τα συναφη, παιδια καταλαβετε οτι ειναι σα να σας πιασω εγω και να σας μιλησω για το LCH (Modigliani 1950) με εικονομετρικα μοντελα ενω τρωω προφιτερολ με μισανοιχτο στομα. :P

Οποτε! Μπορειτε να με βοηθησετε να στησουμε εναν οδηγο για οσους, σαν και εμενα, θελουν να αποκτησουν ενα μη επαγγελματικο διπλωμα για χρηση ιδιωτικου αεροσκαφους με σκοπο ταξιδια εντος και εκτος Ευρωπης;

Συμβουλες και γενικη γνωση γυρω απο το αντικειμενο - οπως για παραδειγμα αν συμφερει ενοικιαση ή αγορα, αν ειναι καλυτερα να κανουμε κατι τετοιο Ελλαδα ή εξω ή ακομα και αν υπαρχουν αρκετοι αερολιμενες στην Ελλαδα για δικαιολογησουν την αποκτηση διπλωματος για αυτους που θελουν να κανουν ενχωρια ταξιδακια - ειναι επισης δεκτες αλλα κρατηστε τες σε μικρα κειμενα για να ξεχωριζουν.

Λιγο πολυ τα βηματα πανε ως εξης:

1) Επιλογη, καταλληλου για τη χρηση, διπλωματος που συνεπαγεται:
α) Επιλογη σχολης και
β) γνωση των απαιτησεων που πρεπει να πληρουμε σαν υποψηφιοι (για παραδειγμα 5 χιλιαρικα, καλη καρδια και 4 ακρα με ολα τους τα δαχτυλα)

2) Επιλογη χωρας (που λιγο πολυ συνδεεται με το διπλωμα)

3) Παρουσιαση επιλογων που εχουμε για τα ταξιδια/αεροσκαφη, δηλαδη αν νοικιαζονται για να παει κανεις Τουμπαι, ή αν γενικα ειναι καλλητερα να εχεις ενα μικρο, φτηνο χωμενο καπου. Ποια ειναι καταλληλα για ταξιδια; Τι παιζει με τα υδροσκαφη;

4) Αλλες λεπτομεριες που πρεπει να προσεξουμε, τυπου "χρειαζεται ανανεωση διπλωματος καθε 2 χρονια"

5) Extras

Επειδη καποιοι αναφερθηκαν και σε αυτο, μενω διπλα στο Τατοι. Και οταν λεω διπλα εννοω, θελει γυρω στο 10λεπτο απ το σπιτι μου, με αμαξι, με καρφωτη την οπισθεν. Παω και με πιρουετες αμα λαχει.

Οι εκτός θέματος απαντήσεις διαγράφτηκαν.
:arrow: Chris C: γράψε ένα διευκρινιστικό post για το λάθος σου για να ξέρουν κι οι υπόλοιποι τι εννοείς.
:!: Imaginas: Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι για τέτοια ζητήματα που έθεσες, πατάμε την αναφορά και δεν αναλαμβάνουμε χρέη Συντονιστή από μόνοι μας, ακριβώς για να μην έχουμε τέτοια ζητήματα.

Όσο αφορά το θέμα του μη τονισμού, είναι ένα από τα λίγα θέματα που είμαστε πιο χαλαροί σαν Συντονιστές.
Πίσω στο θέμα μας παρακαλώ