Διαβητικός Πιλότος

_vmilon_

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
04/04/2020
Μηνύματα
1
Likes
0
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGMT
Γειά σε όλους.
Με λένε Βασίλη, είμαι 22 χρονών και πάσχω απο διαβήτη τύπου 1. Απο τότε που με θυμάμαι ήθελα να γίνω πιλότος σαν καριέρα ή έστω να κατέχω ενα ppl. Απ'όσο ήξερα μόνο σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία επιτρεπόταν σε διαβητικούς να πετάνε σε εταιρίες με κάποιους περιορισμούς προφανώς. Πρόσφατα όμως η FAA άλλαξε μυαλά και πλέον μπορεί ενας διαβητικός στις ΗΠΑ να πετάει. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν καποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, να με ενημερώσει για πιθανές εναλλακτικές (αν υπαρχουν) ή αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου πιο συγκεκριμένα για το θέμα.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο!
 

d|m|tr|s

First-Class-Member
Εγγραφή
04/01/2007
Μηνύματα
676
Likes
103
Περιοχή
Mosquito land
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΑΕΕ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Αγαπητέ Βασίλη, καλώς ήρθες. Καταρχήν σε ένα ανοιχτό φόρουμ μπορεί να ακούσεις διάφορα που μπορεί να ισχύουν αλλά και άλλα που μπορεί να μην ισχύουν. Επίσης θα σε συμβούλευα να μη δημοσιεύεις σε ανοιχτό φόρουμ λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία σου. Πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποια μπορεί να αναδημοσιευθούν ή να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους.

Σε ότι αφορά την ερώτηση σου, έχω διαβάσει ότι με περιορισμούς μπορεί κάποιος με ΣΔ τ. 1 (T1DM) να γίνει πιλότος στις χώρες που ανέφερες, όπως και στον Καναδά και στην Ιρλανδία. Ωστόσο τις λεπτομέρειες, τις προϋποθέσεις και το νομικό πλαίσιο μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να αποκτήσεις δίπλωμα πιλότου, ωστόσο μπορείς να ρωτήσεις την ΥΠΑ ή ακόμα καλύτερα έναν δικηγόρο που γνωρίζει καλά το θέμα.

Σε ότι αφορά εσένα τον ίδιο, θα πρέπει να έχεις μια πολύ καλή ρύθμιση χωρίς επιπλοκές, όπως αμφιβληστροειδοπάθεια, πολυνευροπάθεια ή καρδιαγγειακή νόσο και φυσικά κατά το δυνατό ελάχιστο ή μηδενικό αριθμό υπογλυκαιμιών. Δε γνωρίζω τι σχήμα ινσουλίνης έχεις αλλά στην αποφυγή των υπογλυκαιμιών θα σε βοηθήσει μια αντλία ινσουλίνης με αισθητήρα συνεχούς μέτρησης της γλυκόζης (rtCGM). Εννοείται ότι και με την εντατική ινσουλινοθεραπεία με στυλό ειναι εφικτή μια πολύ καλή ρύθμιση αλλά με την αντλία περιορίζεις πιο εύκολα τις συχνές αυξομειώσεις των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σου. Καλό θα είναι όλα αυτά να τα συζητήσεις με τον ενδοκρινολόγο/διαβητολόγο που σε παρακολουθεί.
 
Top