Διέλευση μπροστά από τη Σελήνη

Έτσι που το πας, σε λίγο σε βλέπω να φωτογραφίζεις και διελεύσεις πίσω από τη Σελήνη.
Τα συγχαρητήριά μου...
Εύγε!
:great:
 
seven4seven":7lrl190r said:
...το πρωτο μου για τη νεα δεκαετια.
http://www.airpics.net/photo/SU-GCH-Air ... ir/10205/L
(Οπως καταλαβατε, την πρωτοχρονια την εβγαλα παρεα με SBS-1 και ταρατσα :D )


Μια ερώτηση.

Πως καταλαβαίνεις από ποια εταιρία είναι το αεροπλάνο αυτό;

Μήπως μέσω κάποιου προγράμματος ή μήπως κάποιας σελίδας live tracking;
 
seven4seven":gzaju2jv said:
(Οπως καταλαβατε, την πρωτοχρονια την εβγαλα παρεα με SBS-1 και ταρατσα :D )

Στο λεει αφοιυ.. Και αν δεν ξερεις τι ειναι το SBS-1 (ουτε υποχρεωμενος εισαι αλλα ουτε και εγκλημα πραττεις) ξερεις σιγουρα το μαγικο κοσμο του Google... :mrgreen:
 
Συμφωνεις με τον εαυτο σου? :D (καλο ειναι αυτο)

Απιστευτη φωτο,οντως. Θελει τηλεσκοπιο και ανπαπτορα. Καποια στιγμη θα το περασω κι αυτο το κατωφλι. Ως τοτε, 500αρης και ξερο ψωμι!
 
Παιδιά, εγώ θα το "παίξω" αιρετικός. Δε λέω ότι δε θα ήθελα να έχω βγάλει κάτι αντίστοιχο και σαφώς αναγνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι να δουλέψει κανείς με μια εστιακή απόσταση 3000mm και να προλάβει να καδράρει σωστά και φυσικά να κάνει λήψη στον απίστευτα μικρό χρόνο που συμβαίνει μια τέτοια διέλευση. Για τους μη γνωρίζοντες, απλά θα αναφέρω ότι τα 3000mm δίνουν μια γωνία λήψης κάτω από μία μοίρα (1) διαγώνια, που σημαίνει ότι εκτός από προγραμματισμό, για μια τέτοια λήψη απαιτείται και πολλή (...μα πάρα πολλή...) τύχη.
Ωστόσο, η φωτογραφία αυτή πάσχει από υπερβολικά υψηλό κοντράστ με αποτέλεσμα να χάνονται οι μεσαίοι τόνοι. Οι φωτιστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε μπορεί να μην ήταν ιδανικές, αλλά υποψιάζομαι -χωρίς να είμαι ειδήμονας στα τηλεσκόπια- ότι στο ασυνήθιστα υψηλό κοντράστ πιθανόν να συνετέλεσε και το ίδιο το μέσο που χρησιμοποιήθηκε.

Ηλίας
 
DREAMLINER":2kltqc2x said:
Ωστόσο, η φωτογραφία αυτή πάσχει από υπερβολικά υψηλό κοντράστ...

Aγαπητέ φωτογιατρέ μου, το μόνο που πάσχει είναι ένας κρατήρας εκεί δεξιά κάτω που μαύρισε από το κακό του και τον έκοψα να ετοιμάζεται για επαναδραστηριοποίηση... :evil: . Προσωπικά, πιστεύω ότι η δυσκολία αυτής της φωτογραφίας την απαλλάσσει από κάθε αρνητικό δεδομένο. (μέχρι να δούμε το καλύτερο. Μετά τη θάβουμε ομαδικά σε τρικούβερτο σουβλακογλέντι κάτω από πανσέληνο :mrgreen: ).

δικός σου
 
Top