Αντωνάκη, δεν σε «τσάκωσα» με το πνεύμα που εννοείς, αλλά επειδή είμαι μέλος στο φόρουμ και αγαπώ την αεροπορία όπως επανειλημμένα αναφέρω, αφιερώνω λίγο από το χρόνο μου σε κάτι που μου αρέσει και με ευχαριστεί να ασχολούμαι, άλλωστε αν κατάλαβες ηλικιακά είμαι «πατέρα» σου 60+ και εκτός από συγγενείς μου όλων των ηλικιών που είναι επαγγελματίες στο χώρο, ασχολούμαι για ένα ακόμα παραπάνω λόγο, μήπως καταφέρω και κανένα εγγονό/νή να επιλέξει αργότερα να γίνει πιλότος.
Ο λόγος λοιπόν που υποστηρίζω την άποψη για την επιλογή αξιόλογης και αναγνωρισμένης Σχολής/Ακαδημίας είναι για να αποκτήσεις την κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση και εκπαίδευση αλλά όχι μόνο με κριτήριο το οικονομικό κόστος, το οποίο απολογιστικά από λανθασμένη επιλογή εν τέλει μπορεί να σου κοστίσει περισσότερο από αυτό που υπολογίζεις λόγω διακοπών και μη ομαλής χρονικά συνέχισης των σπουδών σου, «τριγυρίζοντας» αποδώ κι αποκεί, με το άγχος, ωχ βάλε κι άλλες ώρες, άντε η ισχύς του πτυχίου θα λήξει, revalidation, type rating και πληρωμένο line , ο χρόνος και η ηλικία τραβάει την ανηφόρα κ.ο.κ
Καλύτερα λοιπόν για την περίπτωσή σου επειδή σχετικά είσαι ακόμα ηλικιακά νέος, να συγκεντρώσεις πρώτα τα απαιτούμενα χρήματα, ερευνώντας την καλύτερη επιλογή, όχι μόνο μέσα απ’ το φόρουμ και μετά να αποφασίσεις, ούτως ώστε να μην έχεις χρονικά κενά όπως αναφέρω παραπάνω, άσχετα από τι θα επιλέξεις ( integrated or modular )
Να είσαι σίγουρος ότι κάτι ξέρω κι εγώ, δεν το παίζω μάγκας!