El Al

• Thread starter Thread starter wild_cat/anima
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

wild_cat/anima

Low-Cost-Class-Member
κι άλλο ποστ με πολλές ερωτήσεις ....
(λίγη ανοχη pls )
τι προσοντα πρέπει να διαθετει να κάποιος για να εργαστεί στην elal ?
γενικότερα ποιες οι συνθήκες εργασίας?
οποιαδήποτε πληροφορία whatever ...
thanks

Πολεμικές τέχνες, δυνατότητα χειρισμού αντιαεροπορικών συστημάτων, άπταιστη γνώση της εβραικής γλώσσας (τα ρωσικά θα θεωρηθούν επιπρόσθετο προσόν) και για τους άρρενες υποχρεωτική περιτομή.

Ελπίζω να βοήθησα

COMPUTERISE":1lufrryi said:
Πολεμικές τέχνες, δυνατότητα χειρισμού αντιαεροπορικών συστημάτων, άπταιστη γνώση της εβραικής γλώσσας (τα ρωσικά θα θεωρηθούν επιπρόσθετο προσόν) και για τους άρρενες υποχρεωτική περιτομή.

Ελπίζω να βοήθησα
ε?
πλάκα κάνεις !
:roll:

Φαντάζομαι ότι θες να εργαστείς ως ιπτάμενη στην El-Al και όχι σαν air marshall (o air marshall δε σερβίρει φαγητά ή ποτά αλλά είναι μέλος του πληρώματος της καμπίνας επιβατών. Βασικά την αράζει στο κάθισμα του αλλά να εύχεσαι να μη χρειαστεί να αναλάβει υπηρεσία, γιατί τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για το υπόλοιπο πλήρωμα και σου κάνει το βίο αβίωτο για το υπόλοιπο της πτήσης, όσο της απομένει τέλος πάντων). Η γνώση εβραϊκής γλώσσας και η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι αυτό που λέμε "sine qua non". Εβραϊκά δεν ξέρω αλλά αν είναι εκείνη η γλώσσα που μιλούσε η Dana International, μάλλον δε θα μπορέσω να τα μάθω (τέσσερα αλφάβητα μου φτάνουν).

Άλλο ένα καλό είναι ότι η Εl-Al δεν πετάει από τη δύση της Παρασκευής έως και τη Δύση του Σαββάτου, μετά από διαμαρτυρίες πολλών ορθόδοξων Εβραίων. Άρα αν έχεις κανονίσει βραδυνή έξοδο, δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου. Με την El-Al το Που-Σου-Κου σου θα έχει μία διαφορετική allure...

Γενικά, αν δεν είσαι ισραηλινή, μην το δοκιμάσεις. Το καινούργιο Ben Gurion έχει πολύ περπάτημα μέχρι να πας στο αεροπλάνο σου και να αναλάβεις υπηρεσία, χώρια ότι το crew-shop του δε λέει και πολλά. Για να μην αναφέρω και τα γεύματα kosher...

http://www.haaretz.com/hasen/spages/810030.html

Γενικώτερα η El-Al δέν πετάει από την δύση τής Παρασκευής μέχρι τήν δύση τού Σαββάτου.Πρόσφατα μόνο επιτράπηκαν κάποιες πτήσεις επειδή είχαν καθυστερήσει.Ακριβώς τότε συνέβησαν και οι διαμαρτυρίες τών "ορθόδοξων" Εβραίων.Υπάρχει και άλλο σχετικό άρθρο τής Haaretz (έχω σχολιάσει και εγώ σ'αυτό).

Ενας ξάδελφός μου μάλιστα υπήρξε κάποτε διευθυντής ασφαλείας στήν El-Al στό LGAT.

Νά σημειώσω εδώ οτι στην ύπαρξη air marshall οφείλεται η αποτυχία τών αεροπειρατών να καταλάβουν τό αεροπλάνο τής El-Al εν έτει 1972 όταν σημειώθηκε η τετραπλή αεροπειρατεία.Ο κυβερνήτης μάλιστα θεωρήθηκε υπεύθυνος γιά την αιματηρή έκβαση τής εξουδετέρωσης (είχε τραυματιστεί ο F/A) επειδή είχε επιτρέψει στον air marshall νά καθήση στο flighdeck κατά την διάρκεια τής απογείωσης καί όχι στην καμπίνα επιβατών,όπου θα είχε αποτρέψει τον αεροπειρατή εξ αρχής.

@aakunz
Όταν ήμουν μικρός είχα αρχίσει να μαθαίνω εβραϊκά (έχουμε εδώ στην Αθήνα δημοτικό σχολείο τής κοινότητάς μας) και είχα μάλιστα πρωταγωνιστήσει σέ θεατρικό σκετσάκι.Μετά την δευτέρα δημοτικού όμως άλλαξα σχολείο και τά εγκατέλειψα.Αργότερα ξανάκανα προσπάθεια όταν ήμουν φοιτητής αλλά έμπλεξα μέ τήν μουσική και τώρα πλέον δέν προλαβαίνω να τά μάθω (ξέρω όμως κάποιες λίγες λέξεις).....

δεν έχω κάμια σχέση με Ιερουσαλήμ.
σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
πάντως δε το βλέπω εύκολο σενάριο να μαθαίνω πολεμικές τέχνες και εβραικα απταιστα ωστέ να χω πιθανότητες ....

thanks again

Βρε αγριόγατα μου μην απογοητεύεσαι!!

Μπορείς πάντα να βρεις ένα καλό παιδί, Ισραηλίτη, να τον παντρευτείς, να πάρεις την υπηκοότητα και με λίγη υπομονή να μάθεις τα Εβραικά!! Ετσι θα γίνει πραγματικότητα το ονειρό σου και θα μπορέσεις να δουλέψεις στην EL AL. Eγώ θα σου έλεγα να το σκεφτείς μικρή εισαι ακόμα!! Με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται!!