Όντως. Πότε τέθηκε ζήτημα παρανομίας; Δεν είδα κανένα ποστ να κάνει αναφορά σε παρανομία.
Χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω οποιαδήποτε προσπάθεια σας με επιστολές ή άλλο μέσο νομίζω ότι αυτό που έγινε για το ΛΣ δεν είναι ανάλογο τη δικής σας περίπτωσης.
Δεν ήταν ίδιου τύπου διαγωνισμός με τον δικό σας. Ακόμα και η προκήρυξη του, αν και δημοσιευμένη σε τεύχος του ΑΣΕΠ δεν είχε αριθμό διαγωνισμού ΑΣΕΠ αλλά αρ. πρωτοκόλου του ΛΣ και ο συντάξας ήταν ο Αρχηγός του ΛΣ.
Ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχατε ολοκληρώθηκε. Οι πίνακες καταρτίστηκαν και οι διοριστέοι διορίστηκαν, Φημολογούνταν πως ίσως είναι εφικτό να αυξηθούν οι θέσεις αλλά πάντα για τις ίδιες μονάδες και να προσληφθούν τελικά παραπάνω. Από τη στιγμή όμως που ο ΑΣΕΠ παρέδωσε πίνακες στο Υπουργείο δεν γίνεται αλλαγή. Είχε πετύχει πριν κανα δυο νομίζω χρόνια προκήρυξη για πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας από άτομα που είχαν πετύχει σε παλαιότερο γραπτό διαγωνισμό. Δεν θυμάμαι όμως λεπτομέρειες και ίσως να αφορούσε διαγωνισμό οι διοριστέοι του οποίου ποτέ δεν είχαν διοριστεί (είτε γιατί καταργήθηκε ο φορέας είτε για άλλο λόγο) και αποφάσισαν αν τους απορροφήσουν σε άλλους φορείς με αυτό τον τρόπο [με κάθε επιφύλαξη πάντα αυτο που γράφω].
Μου φαίνεται λογικό ένα αίτημα, είτε από την ΥΠΑ κυρίως είτε και από τους επιτυχόντες, για νέο διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας από τους επιτυχόντες του δικού σας με δυο σενάρια
α' να αφορά μόνο επιτυχόντες του δικού σας,
β' να αφορά και μη συμμετέχοντες στον δικό σας αλλά με απαραίτητο προσόν ή γεναία πριμοδότηση την επιτυχία σε τέστ λεκτικών γνώσεων και δεξιοτήτων και σε ειδική δοκιμασία (δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει άλλα σχετικά τεστ με επιτυχόντες και στα δυο παρά μόνο στον δικό σας διαγωνισμό αυτομάτως αποκλείονται άλλοι υποψήφιοι -είμαι λίγο διεστραμμένος ίσως-).
Το α σενάριο που ανέφερα μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την δικαιολογία της άμεσης ανάγκης κάλυψης των θέσεων, της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας κ.α. και για να παρακαμφθεί η χρονοβόρα και υψηλού κόστους διαδικασία νέου γραπτού διαγωνισμού.
Αλλά... (πάντα υπάρχει ένα αλλά δεν λένε
αν προκηρυχθεί τέτοιος διαγωνισμός ας πούμε εντός του 2018, θα πρέπει να ισχύουν τα τυπικά προσόντα για τον κλάδο ΠΕ2ΕΕΚ όπως αυτά έχουν νομοθετηθεί μέχρι τώρα; Αν ναι τότε τι γίνεται με το όριο ηλικίας; Οπότε θεωρώ ότι όσο και να ελαστικοποιηθεί η διαδικασία για να γίνει γρήγορα το όριο ηλικίας θα είναι τα 30 (ή όποιο άλλο τεθεί αν αλλάξει κάτι στα αναμενόμενα ΠΔ για την εφαρμογή της τελευταίας αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ) και θα υπολογίζεται με βάση το 2018 και όχι το 2015.