Νέο μέλος στο forum αν και παρακολουθώ 2 χρόνια περίπου τη συγκεκριμένη συζήτηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες που διορίστηκαν, εύχομαι καλή σταδιοδρομία.
Με αυτή την ανάρτηση θα ήθελα να σχολιάσω το θέμα των επιλαχόντων που περιμένουν με αγωνία μήπως και υπάρξει κάποια εξέλιξη (ανήκω κι εγώ σ’ αυτούς). Ό,τι αναφέρω παρακάτω υπάρχει στο διαδίκτυο (διαύγεια, ΦΕΚ, κλπ). Έχουμε και λέμε: Στις 20/06/2017 διορίστηκε αναδρομικά από το 2002(!) ως ΕΕΚ στο Ηράκλειο ένας επιτυχών του τότε διαγωνισμού 2Γ/2001, διότι εκκρεμούσε απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Η θέση είχε καλυφθεί από άλλη επιτυχούσα, η οποία ασκεί τα τελευταία 14 χρόνια το επάγγελμά της. Για το συγκεκριμένο θέμα, γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (21/11/2017, αριθμός γνωμοδοτήσεως 253/2017) και συγκεκριμένα αναφέρει στη σελ. 3: «...στον κλάδο ΕΕΚ σήμερα υφίστανται 73 κενές οργανικές θέσεις, βρίσκεται δε σε εξέλιξη διαγωνισμός, ο οποίος διενεργείται από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη 32 υπαλλήλων του κλάδου. Λαμβανομένου δε υπόψη ότι οι νεοδιορισθέντες θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους αρκετά έτη αργότερα, είναι σαφές ότι υφίσταται σοβαρή υπηρεσιακή ανάγκη να μην απολεσθεί στέλεχος με πολυετή πλέον εμπειρία.» Εκεί που θέλω να μείνω είναι ότι όντως υπάρχουν ακόμη 41 κενές οργανικές θέσεις που μπορούν να καλυφθούν από τους επιλαχόντες και άλλους επιτυχόντες του πίνακα της 1Γ/2015, κάτι το οποίο έχει ζητήσει και η ΥΠΑ. Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι δεν τίθεται δημοσιονομικό ζήτημα και μάλιστα κάτι αντίστοιχο έγινε και στον διαγωνισμό λιμενοφυλάκων. Εκεί το ΦΕΚ βγήκε το 2015, διορίστηκαν οι πρώτοι το 2016, στη συνέχεια απορροφήθηκαν 45 νομίζω επιλαχόντες και τέλος τον Σεπτέμβρη αυτού του έτους απορροφήθηκαν κι άλλοι 101. Προφανώς υπήρχαν και εκεί ανάγκες (όπως και στην ΥΠΑ) και από το να καθυστερήσουν πάλι με νέο διαγωνισμό, διόρισαν μέσα σε ένα έτος, όπως και προβλέπεται, επιλαχόντες. Το γεγονός αυτό βοήθησε και η εισήγηση της ηγεσίας του λιμενικού σώματος στον αρμόδιο υπουργό, αλλά και η επιστολή που έστειλαν οι επιλαχόντες (σε συλλογικό επίπεδο).
Θέλω να καταλήξω στο ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς. Με ευγενικό και ωραίο τρόπο:
Επιστολή στον διοικητή της ΥΠΑ κ. Κων/νο Λιντζεράκο να εισηγηθεί τον διορισμό επιλαχόντων στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
Επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη από τους επιλαχόντες της 1Γ/2015 με αίτημα τον διορισμό μας.
Αυτά! Έχω τη θέληση και τον ελεύθερο χρόνο να συντάξω 2 επιστολές, αναφερόμενος βέβαια σε όλους τους επιλαχόντες, μήπως και καταφέρουμε να «πιέσουμε» το θέμα. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο και με λίγη καλή διάθεση από την πλευρά του διοικητή της ΥΠΑ και του αρμόδιου υπουργού ίσως βγει κάτι καλό.