Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλησπέρα, εκτός από Αθήνα, Ηράκλειο και Καβάλα, υπάρχουν άλλες θέσεις χωρίς εντοπιότητα;

Επίσης, έχει καιρό που σου είχα στείλει ένα dm, αν μπορείς να το δεις και να μ' απαντήσεις θα με βοηθούσες πολύ!


Η απορία σου απαντήθηκε από την ίδια τη ζωή, αφού το ΑΣΕΠ δημοσιευσε και επίσημα την Πέμπτη τον πίνακα των θέσεων ΕΕΚ με σχετική ανακοίνωση εδώ (επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που αναδημοσίευσα εδώ) .

Όπως λοιπόν βλέπουμε στον πίνακα, εντοπιοτητα ΔΕΝ έχουν μόνο Αθήνα, Ηράκλειο και Καβάλα. Θα σου απαντήσω στο πμ μεσα στην ερχόμενη εβδομαδα ;) .
Post automatically merged:

Ως προς το όριο ηλικίας, εχουν ειπωθεί διάφορα και αναμεταδίδονται ανακρίβειες ακόμα και από έγκυρες σελίδες ΑΣΕΠατζήδων, όπως πχ εδώ στο proson.gr, που αναφέρεται το όριο ηλικιας στα 38 έτη.

Το όριο ηλικίας ειναι τα 30 ετη, όπως αναφέρεται σε φετινό νόμο (Ν.5039/23 , ΦΕΚ Α'83, 03/03/2023, άρθρο 3). Το όριο είχε πράγματι ανέβει με νόμο του 2018 στα 38 ετη, αλλά επανακαθορίστηκε στα 30 έτη φέτος το Μάρτη. Επισυνάπτω και το σχετικό screenshot στο τέλος του ποστ. Το όριο 30 ετών ισχύει ως προς τη μερα δημοσίευσης της προκήρυξης του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού σε όλες τις προκηρύξεις ΕΕΚ από το 1999 μεχρι σημερα (τυγχανω βαθύς μελετητης των προκηρύξεων ΕΕΚ το τελευταιο σχεδόν τέταρτο του αιώνα :p ).


Με δεδομένο ότι η προκήρυξη για το πρωτο στάδιο δημοσιευθηκε το Νοέμβριο του 2022 , το ακριβές όριο ηλικίας έχει δύο σεναρια:

-να είναι για γεννηθεντες από 01/01/1992 και μετά. Αυτό ίσχυε για το διαγωνισμο του 2015 (που διεξήχθη το 2016-17 σε 3 σταδια). Δηλαδή έπιασε τους γεννηθέντες όλου του έτους από την αρχή του.

-να είναι για γεννηθέντες από το Δεκέμβριο του 1992 και μετά. Αυτό ίσχυε για τους πρότερους διαγωνισμους, όπου ο υποψήφιος θα έπρεπε να ειναι κάτω από 30 ετων τη μέρα δημοσίευσης της προκήρυξης.


Θα μάθουμε σε λίγες μέρες, αλλά θα πόνταρα στο πρώτο σενάριο, δηλαδή από 01/01/1992 και μετά.

Το screenshot που σας έταξα:

orio.jpg
 
Last edited:
Δημοσιεύθηκε η προκηρυξη. Αιτήσεις για 92 ΕΕΚ από 28/08 έως 12/09. Σε καλή μεριά.
Post automatically merged:

Και πράγματι, για γεννηθεντες από 01/01/1992 και μετά.
 

Attachments

  • Προκήρυξη-ΥΠΑ.pdf
    2,1 MB · Προβολές: 21
Καλησπέρα,
από τα αποτελέσματα(τα οποία είδα στα γρήγορα) φαίνεται να περνάνε τα τεστ μόνο 30;;;
 
Ναι, 30 είναι οι επιτυχόντες της γραπτής δοκιμασίας που θα πάνε για εξέταση ορθοφωνίας.
 
Αν θυμάμαι καλά η προκήρυξη ήταν για 92 ελεγκτές, άρα ας ελπίσουμε ότι θα πάνε σε νέο διαγωνισμό!
 
Top