Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Η ιδέα είναι να εξοικειωθεί κάποιος με ορισμένες έννοιες, σαν αυτες που περιέγραψε συμφορουμίστας πιο πάνω ( πορείες, προσανατολισμός κ.λ.π.). Οποιοδήποτε παρόμοιο βιβλίο/εγχειρίδιο το καλύπτει αυτό. Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να το "διαβάσει" κάποιος σα να δίνει εξετάσεις για PPL, ενά απλό ξεφύλισμα θα είναι χρήσιμο πιστεύω...
 
Παιδιά έχω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζει κάποιος να απαντήσει,

1) Είναι σίγουρο ότι δεν παίζει πια ρόλο το μέσων στο ΑΣΕΠ ,έχει κάποιος ελπίδες να περάσει αν έχει όλα τα άλλα εκτός απο μέσων?
2) Γνωρίζει κανεις πόσο πληρώνονται οι ελενκτές?


ευχαριστώ!
 
1) Ναι

Για τη δοκιμασία της πρώτης φάσης όμως θα χρειαστείς καλή ορθογραφία
 
Ευχαριστώ για την απάντηση .Ρώτησα γιατί άκουσα για κάτι τρελές ιστορίες όπου κάπιος δεν ήξερε τι είναι το ποντίκι και πέρασε ΑΣΕΠ με βίσμα,αυτό τη χρονιά 2005.
 
Αγαπητή Νancy Nan,πρίν σου απαντήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όσουν έγραψαν λίγες πληροφορίες σχετικά με πήγες γνώσεως για αυτό το μυστηριώδες΄και γεμάτο προκλήσεις τέστ της ΥΠΑ.ΚΠάτι αλλο ...πήρα ένα φροντιστήριο τηλ με δόλιο τρόπο για να μάθω για τον διαγωνισμό και δήθεν ρώτησα για σημειώσεις ...έσκασα πάλι απο οργή όταν μου είπαν 350ευρώ για χαρτοπόλεμο που θα γεμίσει τον κάδο απορριμάτων μου.
Οσο για τα θέματα λοιπόν.Ενας κύκλος χωρίζεται σε 360 μοιρες(βορεια 360,ανατολ 45 μοιρες,νοτια 180,και δυτικά 270).Οταν ένα αεροσκάφος που πετα προς στις 90΄μοίρες και ζητηθεί να μετάβεί στις 135 λέμε οτι κινήθηκε με στροφή 45 μοίρες δεξιά.Οταν ένα αεροσκάφος πετα προς187μοίρες και έχει εντολή να στρέψει στις 140 μοίρες θα κινηθεί 47 μοίρες αριστερα.
Για το 2 θέμα που ρωτάς:υπάρχουν 4 στόχοι πχ ΟΑL 352 στα 10νμ , AEE 125 στα 30νμ κτλ και έπειτα ρωτάει που βρισκόταν η OAL?
-Η Κατεύθυνση αεροσκάφους που επιθυμεί να μεταβεί απο ανατολικο μήκος 35 μοίρών σε ανατολικό μήκος 25 μοιρών επι του ίδιου παραλλήλου είναι? απ=270μοίρες.
-Το αεροσκάφος α βλέπει το αεροσκάφος β νοτιοανατολικα.αν η πορεία του α είναι 180 μοιρες ποιά πρέπει να είναι η πορεία του β ωστε οι πορείες τους να τέμνονται κάθετα απ=270.
-Δύο αεροσκάφοι α και β κινούνται μετωπικά (πρόσωπο με πρόσωπο)πως πρέπει να κινηθουν για να έχουν ο ένας τον άλλο στα αριστερά?απ=α δεξιά και β δεξιά.
Πολύ μέγάλη σημασία έχει να καταλάβει κάποιο τις έννοιες:΄Πορεία αε/φους είναι προς τα πού πηγαίνει ,πορεία 45 μοιρες σημαίνει βρίσκεται στις 225 και κοιτάει βανατολικα.Πορεία 300 μοίρες σημαινει βρίσκεται στις 120 και κοιτάει βδυτικά.
Διόπτευση αεροσκάφους σημαίνει που βρίσκεται ως στόχος ,ενα α/φος διοπτεύεται στις 90 μοιρες σημαίνει οτι το βλέπω εκεί ακριβώς.
 
Παρακολουθώ καιρό το φορουμ, τέλειο! Είχα παραβλέψει να κάνω Login, αλλά μετά την απάντηση του Give Wings, πήρα και εγώ "φτερά".. Δεν έχω διαβάσει όλα τα posts, αν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο με θέματα, αλλά θέλω οπωσδήποτε να μάθω που τα ξέρεις και πότε θα με αναλάβεις!! Έχω ρωτήσει φροντηστήρια και εγώ, ευελπιστώ να έχουν ύλη για τέτοια θέματα γιατί τσάμπα λεφτά δεν υπάρχουν! Αν έχεις περαιτέρω πληροφορίες/ συμβουλές, ή αν είσαι ήδη επάγγελμα, είμαι όλη αυτιά και μάτια! Ευχαριστώ! Ζωή
 
Αγαπητή μελλοντική ATC αν και θα αναφέρω ενα θέμα για άλλη μια φορά θα ήθελα να σου πω οτι δεν είμαι σύμβουλος σε τέτοια θέματα,θα έλεγα οτι βρίσκομαι και έγώ εδώ με εκείνους που έμειναν πίσω..Καμιά φορά όμως βοηθάμε τους άλλους οταν νιώθουμε οτι βρισκόματε στο σωστό μονοπάτι εμείς οι ίδιοι.
Εύχομαι να διαβάζεις ακόμα και τώρα που σου μιλώ γιατι οι σπουδαίες μάχες της ζωή μας έρχονται πάντα ξαφνικά και πρέπει να είμαστε προετοιμαζμένοι αλλιώς πεθάναμε.
-Δύο αεροσκάφοι πετούν με πορείες που διασταυρώνονται.Αν το Α πετά προς 360 (είναι δηλαδη 180 και κοιτάει βόρεια) και το Β πετάει προς 120 (είναι στις 300 και κοιτάει νότιοανατολικα) ποια είναι η πιθανή θέση των αεροσκαφών? ΑΠ=το Α βρίσκεται νοτιότερα του Β.
-Να αναγνωρίσετε την πόλη ή ένα μετεωρολογικό σταθμό σε πλάτος χ μοίρες Βόρειο και μήκος χ μοίρες -Ανατολικό.(ΑΠ πχ.Ελσίνκι, Καλαμάτα,...)
Απο πτήσεις που παρουσιάζονται σε κίνηση UAE,AEH,BAW,OAL ποια συγκρούστηκε?
Θα ήθελα πάντως να ακούσω και εγω πως διαβάζει κάποιος τι κάνει? σίγουρα υπάρχουν δυνατά μυαλά, προσοχή οχι διαβασμένα! προικισμένα με εγρήγορση και αντίληψη ίσως με κάποιο μυστικό... ?
 
Παιδια sos θελω πολυ να λαβω μερος στο διαγωνισμο!! εχω ακουσει οτι θα γινει μεχρι τελος του χρονου κ εχω ολα τα προσοντα αλλα μου λειπει το πτυχιο!! χρωσταω μονο 5 κ τον Φλεβαρη θα το χω παρει! μηπως ξερετε αν μπορω να παρω καποιο πιστοποιητικο για να μπορεσω να δωσω κ γω εξετασεις αν τελικα γινουν μεχρι το Δεκεμβρη;;; Ειναι το ονειρο μου κ δεν θα αντεξω αν το χασω!!! :(
 
Αν βγει αύριο προκήρυξη το βλέπω δύσκολο να προλάβουν να κανουν διαγωνισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να κατέχεις το πτυχίο όταν υποβάλλεις αίτηση, οπότε το βλέπω δύσκολο να μπορείς να συμμετέχεις χωρίς να έχεις τελειώσει τις σπουδές σου. Για περισσότερες πληροφορίες ΦΕΚ ΑΣΕΠ 462/30.11.2007 προκήρυξη 2Γ/2007. Η προκήρυξη του τελευταίου διαγωνισμού.
 
Top