Ελληνες ζητούνται για εργασία σε αεροπορικες εταιρείες

• Thread starter Thread starter Marina79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Marina79

Low-Cost-Class-Member
Διαβάζω από τον Αύγουστο, στην εφημερίδα χρυσή ευκαιρία την παρακάτω αγγελία:

ΑΤΟΜΑ αλλοδαποί ή Ελληνες ζητούνται για εργασία σε αεροπορικές εταιρείες, ως αεροσυνοδοί, φροντιστές, συνοδοί εδάφους, υπάλληλοι αεροδρομίου, Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, αραβικές χώρες, Κύπρος, Αμερική, Καναδάς, Ευρώπη - τηλ επικοινωνίας, 2126872319

Τηλεφώνησα σήμερα στο άνωθεν νούμερο, το σήκωσε μια κυρία και άρχισε να μου εξιστορεί ότι το γραφείο της έχει διαμεσολαβητικό ρόλο, ότι συνεργάζοντε με αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αλλά πως αυτή τη περίοδο υπάρχουν ανοιχτές θέσεις εργασίες μόνο στη Νορβηγια, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Ντουμπάι και Κατάρ. Εφόσον είναι κάποιος αποφασισμένος για μετανάστευση, κλείνει λέει ραντεβού με τον Διευθυντή του γραφείου (παρουσία νομικού συμβούλου), δίνει βιογραφικό, γίνεται παρουσίαση των αεροπορικών, ανοίγεται φάκελος του υποψηφίου και το λιγότερο σε 48 ώρες επικοινωνούν απο την τάδε ξένη εταιρεία με την υποψήφιο και του ανακοινώνουν, συνθήκες εργασίας, μισθό, διαμονή, εργατο-ώρες κλπ κλπ. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει λέει ο υποψήφιος να καταβάλλει στην εταιρεία το ποσό των 165 ευρώ.

Τη ρώτησα αν οι εταιρείες για τις οποίες μου συζητάει είναι επώνυμες, μου απάντησε θετικά κι όταν της ζήτησα να μου αναφέρει κάποιες ενδεικτικά, μου απήντησε ότι δεν μπορεί να το πράξει, διότι απαγορεύεται και την ακούν! κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή είμαι εγώ παράξενη?

Έχει κανείς άλλος από το φορουμ, επικοινωνήσει με το παραπάνω τηλέφωνο?

Δεν καταλαβα το ποσο το καταθετεις εξ αρχης ή αν σε βρουν δουλεια ? Γιατι αν το καταθετεις εξ αρχης κλαψε τα. Μου φαινεται αρκετα χλωμο να σε παιρνουν π.χ. σε καποια σκανδιναβικη εταιρεια ως ιπταμενο/η καμπινας χωρις να γνωριζεις γρι μιας εστω σκανδιναβικης γλωσσας. Ε ρε τι λαμογιες σκεφτονται για να φανε τα λεφτα του κοσμου ...

Προσοχή με αυτές τις ιστορίες...Νομικός σύμβουλος μπορώ να πω και εγώ ότι είμαι...Σε περίπτωση που η ΕΚ για πχ θέλει να βρει εργαζομένους μέσω εξωτερικού συνεργάτη, υπάρχει συμβόλαιο μαζί τους και τον πληρώνει αυτή, όχι ο υποψήφιος!

Marina79":2czgvr8s said:
..., θα πρέπει λέει ο υποψήφιος να καταβάλλει στην εταιρεία το ποσό των 165 ευρώ.

Και μόνο από το γεγονός ότι ζητάνε χρήματα, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για απάτη.
Μην δώσεις σε κανέναν χρήματα και για κανέναν λόγο.

σιγά μη δώσω :p

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png