Ενδιαφέρομαι για PPL

• Thread starter Thread starter nikal
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

nikal

Νέο μέλος (Tourist)
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα σε όλους (ιπτάμενους και μη).

Ενδιαφέρομαι να πραγματοποιήσω σε πείσμα των καιρών και των κακών οικονομικών συγκυριών (και εμού του ιδίου) ένα παιδικό όνειρο...να γίνω (έστω) πιλότος σε ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Θέλω να με ενημερώσετε όχι για το ποιες θεωρούνται καλές σχολές αλλα ποιες θα πρέπει να αποφύγω. Και συγκεκριμένα θα ήθελα όποιος γνωρίζει -χωρίς φόβο και πάθος- να μου πει την γνώμη του για την παρακάτω σχολή (που με ενδιαφέρει διότι εδρεύει πολύ κοντά σε μένα).

http://www.ulm.gr/flightschool/index.php

Όποιες άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Το γιατί επέλεξα σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία να σκορπίσω 8-9000 euros είναι κάτι που μόνο η ψυχολόγος μου θα απαντήσει (δεν της το έχω ανακοινώσει ακόμα). Αυτό ως απάντηση σε τυχόν σχετικές ερωτήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ μου φίλε, πρώτα απ' όλα σου εύχομαι να έχεις πάντα τη δύναμη και την τύχη να πραγματοποιείς κάθε σου όνειρο ανεξαρτήτως συνθηκών, οικονομικών και μη. Για την εν λόγω σχολή που αναφέρεις για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να έχω γνώμη καθότι δεν έχει τύχει να πετάξω μαζί τους. Εξ' όψεως ασφαλώς και είναι γνωστή σε όλους στην αεροδρομιακή κοινότητα των Μεγάρων.
Μιας όμως και ανέφερες ότι είναι κοντά στο τόπο διαμονής σου, θα μπορούσες κατ' αρχάς να κάνεις μια επίσκεψη στο αεροδρόμιο αφού υπάρχουν πολλές σχολές εκεί για την απόκτηση PPL. Έχε υπόψη σου ότι την εν λόγω άδεια που αναζητάς θα μπορούσε να στην προσφέρει και οποιαδήποτε αερολέσχη σε χαμηλότερη οικονομική βάση μεν, αλλά τα λεφτά δεν είναι φυσικά ο μοναδικός παράγων επιλογής εκπαιδευτικού φορέα. Ένα site που θα σε βοηθήσει στην εύρεση αερολέσχης είναι το http://www.elao.gr.
Πάρε τις πληροφορίες σου, πηγαίνοντας εσύ ο ίδιος να δεις το εκάστοτε περιβάλλον ξεκινώντας από την Πάχη καθώς επίσης παρακολούθησε τα forum συζητήσεων και τα ανάλογα post που έχουν αναρτηθεί εδώ και θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
Και πάλι σου εύχομαι κάθε επιτυχία.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως ένας μισθωτός των 1400 euros που αποφασίζει να δώσει ένα τόσο μεγάλο μέρος απο τις οικονομίες του, θα το έκανε μόνο για ένα παιδικό όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Κοιτάζω ήδη τα Links των αερολεσχών και σκέφτομαι να κάνω μια βόλτα από Μέγαρα.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

Παρεμπιπτόντως, είμαι 36,5 ετών δεν νομίζω πως η ηλικία αποτελεί φραγμό σε ένα τέτοιο όνειρο ?

Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σου πώ ποιά σχολή είναι καλή και ποιά όχι. Τα παιδιά παραπάνω σου είπαν τι είναι πιο σωστό να κάνεις.
Πέρνα απο τα Μέγαρα, άνοιξε το site της ΥΠΑ και δές ποιές σχολές και αερολέσχες υπάρχουν, κάνε τα ανάλογα τηλέφωνα εκεί που δεν μπορείς να πάς και ξεκίνα να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Παρεμπιπτόντως, είμαι 36,5 ετών δεν νομίζω πως η ηλικία αποτελεί φραγμό σε ένα τέτοιο όνειρο ?
Τι να πούν και αυτοί που ξεκινάνε στα 45.
Πέρασε μια ημέρα απο την ΣΠΟΑ που δίνουν εξετάσεις για να δείς ιδίοις όμασι τι ηλικίες παίζουν.

Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως ένας μισθωτός των 1400 euros που αποφασίζει να δώσει ένα τόσο μεγάλο μέρος απο τις οικονομίες του, θα το έκανε μόνο για ένα παιδικό όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Εδώ το κάνουν μισθωτοί των 800 ευρώ. Αν έπαιρνα 1400 ευρώ θα έκανα και type rating. :D

Mπράβο ρε μάγκα,...ωραία απάντηση πραγματικά!!! Όχι τίποτα άλλο κι εγώ στα 1000 μικτά βρίσκομαι κι όταν αποφάσισα να το ξεκινήσω είχα μια πιστωτική έβγαλα και δεύτερη
και μετά με βοήθησαν και οι δικοί μου άνθρωποι.Παιδιά τα όνειρά μας δεν είναι μαθηματικά!!! Όποιος θέλει ξεκινά και αν τολμήσει θα μπορέσει,θα τον βρεί τον τρόπο όσο δύσκολα
κι αν είναι τα πράγματα. 8)

Φίλε nikal, μη μπεις ποτέ στη διαδικασία να μαντεύεις το αν είναι συνετό να αποφύγεις ένα όνειρο ή όχι. Προσέγγισε το από την άποψη μόνο αν σ'ενδιαφέρει πραγματικά. Κανένας δεν πρόκειται να σου πει "μπράβο" για κάτι που δεν έκανες ενώ το ήθελες. Ήμουν εκπαιδευτής πιλότων στα Μέγαρα και είχα την εμπειρία να διδάσκω σε εκπαιδευόμενους χειριστές ηλικίας άνω των 50 για το PPL. Σου αναφέρω την λέξη "εμπειρία" διότι το να βλέπεις έναν άνθρωπο -που δεν ήρθε στο χώρο αυτόν γιατί δεν είχε τι άλλο να κάνει- να χαίρεται σαν μικρό παιδί, είναι κάτι που δεν περιγράφεται.
Τώρα για να ξέρεις, η πρώτη πτήση που θα κάνεις ονομάζεται demo flight. Αυτό σου το λέω διότι με ο συγκεκριμένος χρόνος της πτήσης σου θα σου δείξει κατά πόσο το θέλεις πραγματικά. Διαρκεί λίγο (μέγιστο μια ώρα) και μπορεί να φαίνεται σαν βόλτα με έναν εκπαιδευτή αλλά θα δεις πολλά πράγματα, όπως ότι μπορεί να μη σ'αρέσει και τόσο. Το κόστος της ποικίλει ανάλογα τη σχολή, αλλά να υπολογίζεις περίπου στα 200 ευρώ/ώρα και είναι ανεξάρτητη από το αν θέλεις να προβείς στη διαδικασία απόκτησης πτυχίου. Με άλλα λόγια μπορείς να κανονίσεις την πτήση σου και εκείνη τη στιγμή.
Βλέπεις, επεξεργάζεσαι, κρίνεις, αποφασίζεις και πράττεις. Ότι και να κάνεις εύχομαι το καλύτερο.