Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

convair

Business-Class-Member
Εγγραφή
22/08/2006
Μηνύματα
293
Likes
102
Περιοχή
Athens
Website
www.707.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Kάτι παλιό που βρήκα στην αναζητήσεις μου σχετικά με την Balair (με βάση στη Βασιλεία) που πετούσα σαν παιδάκι....

Μια ιστορία απο μια όχι τόσο παλιά εποχή αλλά και τόσο μακρινή αν αναλογιστεί κανείς πόσα έχουν αλλάξει μέσα σε 35 έτη.

7-12-1988 ένας καταστροφικος σεισμός έπληξε τη βόρεια Γεωργία (> τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης επί Γκορμπατσοφ) με 25.000+ νεκρούς. Μαζί με άλλες χώρες η ελβετική Balair ανέλαβε πτήσεις βοηθείας με αποστολή να μεταφέρει σκηνές, ρούχα, φάρμακα κλπ. στους πληγέντες.
Μια απ' αυτές τις πτήσεις με εργαστηριακό υλικό για το Παιδατρικό Νοσοκομείο του Γερεβάν έγινε από ένα MD-83 το οποίο με δυσκολία λόγω καιρού φτάνει τα Χριστούγεννα του 1988 στο Γερεβάν. Όταν λίγο αργότερα ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής εν μέσω συνθηκών χιονόπτωσης & πάγου....έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία αποπαγοποίησης. . . .

Ο Κυβερνήτης ευγενικά 'απέφυγε' προσφορά των Γεωργιανών για αποπαγοποίηση με χρήση καυσαερίων ενός ρωσικού κινητήρα jet και αντ' αυτού το πλήρωμα με τα γάντια, trays και οινοπνευματώδη από τα galleys έκανε ότι μπορούσε όπως μαρτυράνε οι ιστορικές φωτογραφίες....:thx:

 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.247
Likes
952
Περιοχή
Elbonia
Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, προτείνει...
Should we get rid of air miles for climate change?
Όποτε βλέπετε τίτλο δημοσιεύματος με ερωτηματικό στο τέλος, σημαίνει ότι η απάντηση είναι "Όχι". Νόμος.

Επιπλέον, το δημοσίευμα του BBC είναι απλώς η άποψη ενός ανθρώπου (και ερευνητή του Harvard) ο οποίος πιθανότατα θέλει να φτιάξει το όνομά του με δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ (εκτός από τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις) ώστε να τον καλούν να μιλήσει κ.λπ. Ένα άρθρο σαν αυτό, λογικά θα του αποφέρει μερικές συνεντεύξεις σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο.

Αφορμή για το άρθρο είναι η άποψη ενός άλλου ακαδημαϊκού (Richard Carmichael) που εκείνος πρώτος πρότεινε την κατάργηση των FFPs, ενώ ακόμα και οι ειδικοί οι οποίοι ερωτήθηκαν για το άρθρο δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.

Για μένα, το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 30% των μιλίων (μιλάμε για δεκάδες τρισεκατομμύρια) καταλήγουν αχρησιμοποίητα για διάφορους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει νομικός τρόπος με τον οποίο θα υποχρεώσει κάποιος (ποιος; ) μια τεράστια πολυεθνική βιομηχανία (όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες) να καταργήσουν αυτά τα προγράμματα. Μιλάμε για σενάριο ακαδημαϊκής φαντασίας ανάξιο συζήτησης.
 
Last edited:

flesland

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
14/09/2008
Μηνύματα
2.373
Likes
720
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDK
Χαζομαρούλες. Μεγαλύτερη έννοια έχει να απαγορευτεί η μεταφορά και εισαγωγή εμφιαλομένου νερού από άλλη χώρα (βλέπε νερό Φιτζι) ή αβοκάντο στη Σιβηρία που έχει παραχτεί στο Μεξικό και συσκευαστεί στην Χιλή. Πολλές εταιρείες πλέον αγοράζουν το offset του CO2 για τα στελέχη τους. Εγώ λέω να απαγορεύσουμε και στους Κινέζους να υπάρχουν που παράγουν το 30% της παγκόσμιας μόλυνσης:rolleyes:

H αεροπορία είναι το 2% των παγκοσμίων ρύπων, δεν είναι λίγο αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί.
 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.247
Likes
952
Περιοχή
Elbonia
H Κομισιόν αναμένεται να ορίσει συγκεκριμένες συχνότητες του δικτύου 5G προκειμένου τα κινητά τηλέφωνα να παραμένουν συνδεδεμένα στη διάρκεια της πτήσης (ή, τουλάχιστον, σε κάποιες φάσεις της).


Από το άρθρο (που πρωτοεμφανίστηκε στην El Pais, εδώ Se acabó el “modo avión”: por fin se podrá hablar por el móvil en los vuelos στα ισπανικά) προκύπτει ότι θα μπορούμε να συνδεόμαστε στο 5G δίκτυο μέσω μιας συσκευής picocell στο αεροσκάφος (διαφορετική από τα τρέχοντα Wi-Fi spots) και να πραγματοποιούμε κλήσεις, να στέλνουμε SMS κ.λπ. σαν να βρισκόμασταν στο έδαφος.
 

aakunz

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/09/2003
Μηνύματα
3.916
Likes
1.565
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
GRL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKC
Κάτι αντίστοιχο παίζει εδώ και αρκετά χρόνια στα πλοία της Αδριατικής (σίγουρα στης ΑΝΕΚ). Θυμάμαι ότι τα κινητά συνδέονταν με το ισλανδικό δίκτυο της Siminn, με αστρονομικές -φυσικά- χρεώσεις.
 

AirFlightTravels

First-Class-Member
Εγγραφή
29/04/2008
Μηνύματα
570
Likes
136
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Το είδατε αυτό με την γάτα; Από αυτά που βλέπω δεν τήρησε η κοπέλα τους κανονισμούς αλλά και η υπεύθυνη του handling ήταν αυστηρή. Αν κάποιος δουλεύει σε handling ας μας ενημερώσει με μια άποψη απο το πεδίο.

 

gioannis13

Business-Class-Member
Εγγραφή
16/06/2015
Μηνύματα
309
Likes
192
Website
penteli.meteo.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EDW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGMG
Τζον Τραβόλτα .... Ηθοποιός και πιλότος !




 

GP707

Moderator
Staff member
Εγγραφή
04/05/2004
Μηνύματα
6.276
Likes
1.810
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Κανένα 737BBJ ίσως;;;
 
Top