Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Επίσης, ας τα πουν αυτά στις εταιρείες (και δη τις αμερικάνικες) που θησαυρίζουν από τα FF και μετά βλέπουμε...
Σε συνέχεια αυτού, άρθρο στο Atlantic περιγράφει πώς οι αεροπορικές στις ΗΠΑ έχουν γίνει πια σαν τράπεζες που "δημιουργούν" από το τίποτα αεροπορικά μίλια, μετά τα πωλούν σε κανονικές τράπεζες οι οποίες μέσω των branded cards και των FFPs τα πωλούν στους ταξιδιώτες δημιουργώντας τεράστια αξία φτάνοντας στο σημείο κάποια FFPs να αξίζουν χρηματιστηριακά περισσότερο από τις αεροπορικές τους. :eek:

Η μεγάλη στροφή είναι ότι πλέον τα FFPs μετρούν "μίλια" αποκλειστικά με γνώμωνα το πόσα χρήματα ξόδεψες και όχι τα πόσα μίλια ταξίδεψες (παλιά ήταν και συνδυασμός). Επίσης, ευνοούν δυσανάλογα τις αγορές με branded κάρτες και δίνουν πολύ λίγα μίλια στις actual πτήσεις που αγοράζεις.

Στην ιστοσελίδα The Points Guy ήδη εμφανίστηκε άρθρο που λέει πως δεν αξίζει πια για κανέναν λόγο να επιδιώκεις airline status επειδή το κόστος για να το αποκτήσεις είναι πλέον πολλαπλάσιο από ό,τι στο παρελθόν, ενώ τα προνόμια είναι όλο και λιγότερα.
 
Από εμπειρία, η ώρα επιβίβασης που αναφέρεται στο online boarding pass της GQ είναι μεταγενέστερη από αυτή που δίνουν στο check-in desk. Όποτε αν δεν πάρεις χάρτινο boarding pass υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις την πτήση.

Πρώτη φορά μου έτυχε πέρυσι το καλοκαίρι να φτάνουμε στην πύλη στην Αθήνα 2 λεπτά πριν την έναρξη της επιβίβασης (βάσει του online boarding pass) και να μας «περιμένει» όλο το αεροπλάνο με όλους καθισμένους μέσα.

Και κατάλαβα πως εξηγείται πριν ένα μήνα που πέταξα μαζί τους και έπρεπε να παραδώσω αποσκευή και είδα τις διαφορετικές ώρες επιβίβασης.
Λοιπόν, έχει περάσει λίγος καιρός, αλλά έχω απόδειξη τώρα για του λόγου το αληθές. Από φίλη μου που πάει Λάρνακα σήμερα από Αθήνα. Επισυνάπτω την online κάρτα επιβίβασης και φωτό αυτής από τα check-in desks.
 

Attachments

  • Online.jpeg
    Online.jpeg
    285,3 KB · Προβολές: 54
  • Physical.jpg
    Physical.jpg
    1,2 MB · Προβολές: 54
Άρθρο στους Financial Times εξηγεί γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια θα συνεχίσουν να ακριβαίνουν λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης από τους ταξιδιώτες, αλλά και απο το ακριβό πετρέλαιο. Η αυξανόμενη ζήτηση δημιουργεί δομική έλλειψη κηροζίνης στην Ευρώπη που με τη σειρά της αυξάνει την τιμή του καυσίμου που με τη σειρά της προκαλεί αύξηση ναύλων.

Το σίγουρο είναι πως όσο η ζήτηση για ταξίδια παραμένει υψηλή, οι αεροπορικές δεν έχουν λόγο να μειώσουν τους ναύλους. Είναι άγνωστο τι θα πράξουν όταν έρθει η (αναπόφευκτη) διόρθωση.

Εδώ το ορίτζιναλ άρθρο με στοιχεία και πίνακες

Κι εδώ στα ελληνικά.
 
Και ένα μάλλον χορηγούμενο ταξίδι του Jeb Brooks σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο με μερικά ωραία πλάνα behind the scenes με Α3, Fraport και Goldair να παρουσιάζονται. Bonus: Tesaloniki...

Το βίντεο
 
Ωραία παρουσίαση στην οποία εκθειάζει το ολοκαίνουργιο Α321, λέει ότι η καμπίνα είναι όμορφη, ότι το seat pitch στη business είναι μεγάλο, ότι το φαγητό είναι από τα καλύτερα σε ενδοευρωπαϊκή μπίζνες και ότι η πτήση πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι από τα ωραιότερα θεάματα στον κόσμο. Θα συμφωνήσω σε όλα. :)

Και ένα μάλλον χορηγούμενο ταξίδι
Στην περιγραφή και στο βίντεο λέει το ταξίδι (όπως όλα του τα ταξίδια) δεν είναι χορηγούμενο και ότι πλήρωσε τις πτήσεις κανονικά.
 
Καλά τα λέει αλλά.... Αν δεν ήταν σε συννενόηση και χορηγία δε θα μπορούσε να κάνει πλάνα στο αεροπλάνο έτσι, δε θα έμπαινε behind the scenes κτλ κτλ. Επειδή έχει χρειαστεί λόγω δουλειάς να έρθω σε επαφή τα γνωρίζω μέχρι έναν βαθμό. Σημασία δεν έχει τόσο αυτό, όσο η έκπληξη μου που τον είδα Ελλάδα. Ότι είναι καλό είναι! Κρίμα που δε του έκατσε λίγο καλύτερος καιρός. Η Α3 φαίνεται ότι κρατάει μια καλή εικόνα στους ξένους. Ακόμη και στους GRexpats του Βελγίου ή Ολλανδίας. Δλδ είναι η Α3 ή το χάος...
 
Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το χειμερινό πρόγραμμα της Aegean. Το ενδιαφέρον στο όλο άρθρο είναι η παράγραφος που αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που παρόλο η κίνηση αυξάνεται συνέχεια, ο κύριος αερομεταφορέας δεν πετάει long haul. Ας ελπίσουμε να δούμε κάτι έστω μέχρι Ινδία του χρόνου.

Airways Magazine Article
 
Νομίζω οι περισσότεροι θα θέλαμε να δούμε κανένα 787 της Α3 αλλά φτάνει... Μα να μας το χτυπάνε και από το εξωτερικό; Πάντως αν προχωρήσει η συμφωνία με την Ινδία για 180.000 εργάτες γης που χρειάζεται η χώρα, ίσως το δούμε, αλλά κανένα 3201NEO που υπερκαλύπτει τα 3100 μίλια για Δελχί. Με λίγο καλύτερο legroom, wifi και ενισχυμένες ταινίες-σειρές δε βλέπω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι το αεροπλάνο λογικά θα κάνει ενα round trip την μέρα, αν θα ειναι αντίστοιχα κερδοφόρο στην εταιρεία. Να δω πλήρωμα Α3 να ψεκάζει στη καμπίνα με ειδικό απολυμαντικό σπρέι αφού προσγειωθεί το αεροπλάνο και τι στον κόσμο.
 
Καλά τα λέει αλλά.... Αν δεν ήταν σε συννενόηση και χορηγία δε θα μπορούσε να κάνει πλάνα στο αεροπλάνο έτσι, δε θα έμπαινε behind the scenes κτλ κτλ. Επειδή έχει χρειαστεί λόγω δουλειάς να έρθω σε επαφή τα γνωρίζω μέχρι έναν βαθμό. Σημασία δεν έχει τόσο αυτό, όσο η έκπληξη μου που τον είδα Ελλάδα. Ότι είναι καλό είναι! Κρίμα που δε του έκατσε λίγο καλύτερος καιρός. Η Α3 φαίνεται ότι κρατάει μια καλή εικόνα στους ξένους. Ακόμη και στους GRexpats του Βελγίου ή Ολλανδίας. Δλδ είναι η Α3 ή το χάος...
Χωρίς να ξέρω τον συγκεκριμένο, νομίζω ένα θέμα πως με όλους αυτούς τους "δημιουργούς περιεχομένου" που έχουν αυτοανακηρυχτεί σε θεματοφύλακες και άτρωτους κριτές του αεροπορικού προϊόντος (πολλές φορές παραλείποντας ή αγνοώντας καίριες λεπτομέρειες και παραμέτρους) είναι πως είναι αναγνωρίσιμοι και από τα πληρώματα, επομένως όλα τα reviews τους (είτε πληρωμένα είτε όχι) έχουν κάποιο bias.

Θα είχε ενδιαφέρον ένα youtube κανάλι με reactions και fact checking σε όλο αυτό το συφερτό. Spoiler alert, like this but for airplanes.
 
Top