Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Flight training F/O in Russia αρκετα χιουμοριστικο βιντεακι με τον Κ1 να τα εχει παρει κυριολεκτικα στο κρανιο με τον συγκυβερνητη του, δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να αληθευουν οι συνομιλιες, με τους ελληνικους υποτιτλους που εχουν προσθεσει αλλα οπως και να ειναι υπαρχει μια δοση μικρης αλληθειας :twisted: ... τα σχολια δικα σας και καλημερα σε ολους . :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=-mo3cVaCJOw
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Οκ, το video φυσικά και είναι fake αλλά εγώ έχω πέσει στο πάτωμα από τα γέλια :D
Κορυφαίο! :thx:
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Τό βίντεο το έχω ξαναδεί (το θυμήθηκα από την χαρακτηριστική κίνηση τού Κ1 στό 3:31 που στριφογυρίζει το control wheel),οι υπότιτλοι φυσικά είναι fake αλλά κορυφαίοι.... :thx:

Δικός μας είναι αυτός που έκανε τον υποτιτλισμό;
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Η αεροπορική εταιρεία China Airlines αποδέχθηκε την ενοχή της και θα καταβάλει πρόστιμο 40 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση της συνεννόησης τιμών στην οποία εμπλέκονται και πολλοί άλλοι αερομεταφορείς, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

http://www.skai.gr/news/world/article/1 ... -airlines/
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Για τους Γερμανούς που ψωνίζουν από τα PLUS

http://www.plus.de/Plus-Flugzeug-cbu1HD ... -de_DE-EUR

Αεροπλάνο skyRanger Ultralight, 44.444,44 Ευρώ ή 34.444,44 ευρώ (λογικά διαφορετικές εκδόσεις)

Δίπλωμα για Ultra Light, 1999,95 Ευρώ στην σχολή των PLUS ή 4.499,95 σε άλλη σχολή.

Εμείς πάμε για γαλατάκι στο Μασούτη, και στος βασιλόπουλους.

Καλά ψώνια
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Angel Aviation":3a4yzfmc said:
...Εμείς πάμε για γαλατάκι στο Μασούτη, και στους βασιλόπουλους...
Και τα πληρώνουμε όσο πληρώνουν οι άλλοι τα αεροπλάνα.
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Emergency landing της Delta Connection στο JFK με τον ρινιαίο τροχό (αν κατάλαβα) να μην έχει κατέβει. Το βίντεο είναι μεν ερασιτεχνικό αλλά μου σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου βλέποντας τις σπίθες και ακούγοντας την επαναλαβανόμενη οδηγία της Ι/Φ.
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=9TnEZBYetdY
Respect :thx:
 
High Speed ελικόπτερο από την Eurocopter

http://www.aopa.org/aircraft/articles/2 ... opter.html, από το site της AOPA UK.
Επίσης, στο youtube, ένα βίντεο 8 λεπτών, που δεν αξίζει και πάρα πολλά, αλλά "διαφημίζει" την προσπάθεια της EADS/Eurocopter στον τομέα αυτό.

Τα λινκς μιλάνε για την προσπάθεια της EADS/Eurocopter, να κατασκευάσει ένα "υβριδικό" ελικόπτερο (υβριδικό με την ένοια του ότι, πλην του κυρίως στροφείου, έχει και δύο έλικες που βοηθούν στο forward flight). Με αυτήν την διάταξη, ευελπιστούν το 2011 να διατηρούν ταχύτητες άνω των 220 kts (πολύ μεγάλες για Ε/Π με δυνατότητες μεταφοράς προσωπικού - ευρείας καμπίνας - μεταξύ άλλων).

Στην περίπτωση της Ελλάδας, θα ήταν ιδανικό για αεροδιακομιδές, ειδικά σην περιοχή ανατολικών Κυκλάδων κ Δωδεκανήσων, όπου τώρα χρειαζόμαστε σχεδόν 3 ώρες σε κάποιες περιπτώσεις, από την ανάληψη της αποστολής, για να μεταφέρουμε τον ασθενή από το νησί του, στον καταλληλότερο κ πλησιέστερο Νοσοκομειακό σχηματισμό..... (πχ από Αμοργό για Αθήνα, ή από Λέρο για Ηράκλειο). Με 220kts sustain speed, ο χρόνος μειώνεται αισθητά (130 κόμβους διατηρεί το Puma σε cruising flight).
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Εχω την εντύπωση ότι ελικόπτερα με "βοηθητικούς" jet κινητήρες κυκλοφορούν εδώ και κάτι χρόνια στην πιάτσα.Οπότε σαν "σύλληψη" δέν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι κάτι καινούργιο...

Σάν σχέδιο είναι αρκετά πιό "αεροδυναμικό" από άλλα ελικόπτερα που έχω δεί.

Ενα πράγμα που δέν πρόσεξα-ή ίσως δέν φάνηκε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο βίντεο είναι κατά πόσον το στροφείο παίρνη κλίση κατά τό forward flight όπως και στά "συμβατικά" Ε/Π που έχω δεί.Υποθέτω ότι με τούς δύο έλικες να εξασφαλίζουν την πρόωση,ο ρόλος τού στροφείου περιορίζεται κυρίως εις το ανυψωτικόν μέρος τής πτήσης.

Τέλος,από ιστορικής πλευράς,μιά παρόμοια "σύλληψη" είχε κατά νού τόν 19ο αιώνα ο συγγραφέας Ιούλιος Βέρν όταν έγραφε το μυθιστόρημά του "Ροβύρος ο Κατακτητής".Σ'αυτό το βιβλίο,η πτητική συσκευή τού Ροβύρου-που ονομάζεται "Αλμπατρος"-διαθέτει δύο έλικες με οριζόντιο άξονα -έναν στό εμπρός και έναν στό πίσω μέρος-γιά την πρόωση τού αερόπλοιου και εβδομηντατέσσερις μικρούς έλικες με κατακόρυφο άξονα γιά την ανύψωση.Αν και το βιβλίο βρίθει τεχνικών ανακριβειών,είναι αξιοσημείωτο ότι δυό αιώνες μετά,μιά τέτοια ιδέα γίνεται πραγματικότητα.....
 
Top