Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Εμφύλιος στο Σουδάν: Το σχέδιο «Κόσμος» για την «έξοδο» των εγκλωβισμένων Ελλήνων

Τι προβλέπει το Σχέδιο «Κόσμος»:

  • Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο (Αεροδρόμιο ή Λιμάνι)
  • Πιθανή συνεργασία με άλλες χώρες
  • Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Στρατιωτικά Μέσα: Μεταγωγικό Αεροσκάφος, Ελικόπτερο ή Φρεγάτα, Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων
Μεταγωγικό αεροσκάφος ;;;;;;
Εδώ βάζουμε C-130 !!!!!!!!!!
 


Πριν λίγο πάνω από την Ρόδο, 2xC-130H της Ολλανδικής ΠΑ, G-781 & G-988, με προορισμό την Μέση Ανατολή. Προφανώς αποστολή εκκένωσης του Σουδάν.
 
Έχω βρει από τύχη αυτόν τον ιστότοπο με τα καλύτερα και λεπτομερέστερα seat plan από τις κυριότερες αεροπορικές εταιρίες.
Νομίζω θα σας αρέσει...

 
Listing the Sudan evacuation airlift (updated)

Aerospace Intelligence: Κατάλογος πτήσεων εκκένωσης αλλοδαπών από το Σουδάν. Ο κατάλογος είναι ημιτελής και συμπληρώνεται συνεχώς. Προέρχεται κυρίως από καταγραφές Mode-S transponder διαφόρων αεροσκαφών.
 

Αναστάτωση σε πτήση από Αθήνα προς Σόφια - Αεροσυνοδός έπαθε κρίση πανικού​



ποια εταιρία άραγε; είναι δυνατόν η προϊσταμένη καμπίνας να παθαίνει κρίση πανικού; (Φυσικά όταν κριτήριο πρόσληψης είναι η εμφάνιση)
 
Δηλαδή σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Προϊσταμένη του Πληρώματος Καμπίνας έπαθε κρίση πανικού, έκανε χρήση της φορητής φιάλης οξυγόνου, μπήκε μόνη της στο πιλοτήριο!!!!!, μπήκε μαζί της τουλάχιστον ένας ακόμη!!!!!, τα άλλα δύο μέλη πληρώματος κάθονταν στις πίσω θέσεις δεμένα!!!!, κάνοντας και αυτά χρήση οξυγόνου!!!!!! και εν τέλει η Προϊσταμένη συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά της? !!!!!! Αυτό προβλέπετε στο Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης και εκτέλεσης καθηκόντων κατά την διάρκεια της πτήσης? Θα συνεχίσει άραγε το συγκεκριμένο άτομο να ασκεί τα καθήκοντά του?
 
Καλά η κάλυψη του γεγονότος είναι λίγο πρώτο θέμα …
Ας μην βγάζουμε συμπεράσματα έτσι αβίαστα ούτε για το «συμβάν» ούτε για τα πρωτόκολλα και την επάρκεια των πληρωμάτων.
Είναι ανθρώπινο να συμβεί κάτι τέτοιο ακόμα και σε ανθρώπους με εμπειρία. Είναι υπηρεσίες μεταφορών μεγάλης κλίμακας και κρίσεις πανικού συμβαίνουν και θάνατοι και πολλά αλλά.
Τυχαίνει να γνωρίζω παρόμοιο περιστατικό και όντως προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Στην περίπτωση της κοπέλας που γνώριζα έγινε πριν κλείσουν οι πόρτες αλλά η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Την κατέβασαν καροτσάκι από την πτήση, είχε εξέταση από τον human factors κλπ. Δεν θέλησε ποτέ να επανέλθει στα καθήκοντα και της προσφέρθηκε εναλλακτική θέση στο έδαφος λόγο προτέρου εντίμου βίου …
Αυτά τα report τα βλέπει και η εκάστοτε CAA, δεν είναι κάτι που το κανείς γαργάρα.
 
είναι δυνατόν η προϊσταμένη καμπίνας να παθαίνει κρίση πανικού; (Φυσικά όταν κριτήριο πρόσληψης είναι η εμφάνιση)
Θεωρώ ότι κακώς προτρέχετε με τέτοιες ερωτήσεις και συμπεράσματα περί κριτηρίων πρόσληψης (το οποίο σχόλιο κατ εμέ είναι εντελώς άστοχο ως και ρατσιστικό). Ναι, είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να πάθει κρίση πανικού υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Και οι πιλότοι παθαίνουν και έχουμε δει και διαβάσει πάμπολλες φορές παρόμοια περιστατικά. Αν πχ η συγκεκριμένη ένιωσε δυσφορία και ότι της κόβεται η αναπνοή γιατί να μην πανικοβληθεί; Δεν είναι όλοι τέρατα ψυχραιμίας. Και εν τέλει ας κρατάμε και μικρό καλάθι για την ακρίβεια των γεγονότων ενός άρθρου ηλεκτρονικής εφημερίδας που επανειλημμένα έχουμε διαβάσει σε διάφορα sites από ανακρίβειες ως δημιουργήματα της φαντασίας και μιας "αμερόληπτης" επιβάτιδας που μόλις αποβιβάστηκε έσπευσε να πάρει την εφημερίδα τηλέφωνο και να πει με τη δική της "ματιά" το τι έγινε.
 
Top