Ξεκινάω:
CY-348 / 10MAR2000 / LCA-ATH
Επιστρέφω στην πατρίδα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Α320 μαζί με γκρουπ Κυπρίων που πήγαιναν και αυτοί να δουν την Άννα Βίσση. Χαμός
ΟΑ-332 / 08ΑPR2001 / LCA-ATH
Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι γεγονός! Εγώ επιστρέφω στην πατρίδα για να γιορτάσω το Πάσχα. Στην άφιξη υπήρξε εικοσάλεπτη καθυστέρηση, λόγω του ότι κανένας δεν ήταν στη γέφυρα επιβίβασης για να την φέρει κοντά στο ΑΒ6 και να αποβιβαστούμε. Όταν τελικά ήρθαν, περιμέναμε άλλα 10 λεπτά μέσα στο jetway γιατί η υπάλληλος δεν είχε το κλειδί να ανοίξει την εσωτερική πόρτα. Τη στιγμή εκείνη κάποιος άρχισε να προσποιείται τον κλειστοφοβικό και να φωνάζει ρίχνοντας μια κλωτσιά στην πόρτα, έσπασε τη χειρολαβή.
CY-348 / 05JUL2001 / LCA-ATH
Τελευταία φορά που γύρισα από την Κύπρο, απόφοιτος πλέον, συνταξιδεύοντας με μία πενηντάρα ελληνίδα η οποία φορούσε δύο φούστες τη μία πάνω από την άλλη. Η εν λόγω είχε κάνει απίστευτη φασαρία στον έλεγχο ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι το μηχάνημα X-ray της είχε αφαιρέσει πράγματα από την τσάντα της.
ΜΑ-230 / 21OCT2001 / BUD-ATH
Επιστροφή στην Αθήνα, μέσω Βουδαπέστης, μετά από ένα καταπληκτικό τριήμερο στο Βερολίνο, στο σπίτι της φίλης μου της Χέλγκας. Το 737-400 γεμάτο με γκρουπ και χειραποσκευές με ουγγαρέζικα σαλάμια και πορσελάνες. Αμέσως μετά την ακινητοποίηση στο Κοσμοδρόμιο των Σπάτων, μία πολύ comme-il-faut κυρία σηκώθηκε και άρχισε να σπρώχνει προς τα μπρος για να βγει πρώτη. Φυσικά, οι υπόλοιποι ελληναράδες άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν. Εκείνη πάλι ξέχασε τους καλούς της τρόπους και ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς, οπότε τότε ακούστηκε το ρατσιστικό "Ήρθαν τα τυριά να μας το παίξουν Αθηναίες". Το πλήρωμα της ΜΑ γελούσε με αμηχανία. Λόγω βλάβης στo jetway η αποβίβαση έγινε από το πίσω μέρος και η κυρία έφυγε τελευταία.
ΤΚ-1849 / 24FEB2004 / IST-ATH
Η πρώτη φορά που πέταξα σε Business (είχα κάτι μίλια και δε μου έφταναν για εισιτήριο, έτσι τα χρησιμοποίησα για αναβάθμιση). Πλάι μου ένας ελληναράς ο οποίος αφού άρχισε να μου μιλάει για τις τουρκάλες γκόμενες, στη συνέχεια άρχισε να μου το παίζει στέλεχος μεγάλης εταιρίας. Και έτσι, πάνω στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, μου αποκάλυψε ότι πρόκειται να ενταχθεί μόνο η Ευρωπαϊκή Τουρκία στην ΕΕ, λες και επρόκειτο για δύο χωριστά κράτη. Τέσσερα χρόνια σπουδών για την τουρκική εξωτερική πολιτίκή κατέρρευσαν στα 55 λεπτά που διήρκεσε η πτήση...
ΟΑ-321 / 25AUG2004 / ATH-IST
Ταξίδευα με δύο φίλους για την Πόλη, όπου θα πηγαίνα και πάλι στης Χέλγκας, η οποία στο μεταξύ είχε μετακομίσει εκεί από το Βερολίνο. Στην ακριβώς πίσω σειρά, μία κυρία άναψε τσιγάρο... Εντύπωση μου έκανε η ήρεμη αντίδραση του φροντιστή, ο οποίος πολύ ευγενικά της είπε: "Αν δεν το σβήσετε αμέσως, μόλις φτάσουμε, θα σας περιμένει η τουρκική αστυνομία"
GL-781 / 15SEP2006 / CPH-SFJ
Η πιο πρόσφατη απ' όλες: μία αμερικανίδα κυρία που ανήκε σε κάποια θρησκευτική αίρεση προσπαθούσε επί τέσσερις ώρες να με προσηλυτήσει και να μου κάνει τις πιο ηλίθιες ερωτήσεις που είχα ακούσει ποτέ μου... Περισσότερα ανατριχιαστικά στο σχετικό trip report
Αυτά προς το παρόν....