Η λέξη καραμέλα δεν αρμόζει νομίζω στο φόρουμ. ΜΕ την ίδια λογική καραμέλα ειναι και το "πληρωσε παραπαρνω" πέτα business, ναύλωσε ιδιωτικό αεροπλάνο.
Μικρές δόσεις ευγένειας είναι να μην κάνεις recline στην μισάωρη πτήση, δεν μιλάμε για long haul που και ο χώρος ειναι περισσότερος. Και σε ΜΜΜ, δεν εισαι υποχρεωμένος να παραχωρήσεις την θέση σου σε καποια ηλικιωμένο, ή έγκυο κτλ, το κάνεις από ευγένεια.
Εχει διαφορά το μιλάω και δεν με ακούει και ο διπλανός μου, και το μιλάω και με ακούνε 5 σειρές πιο πίσω.
Θεωρώ εξίσου ενοχλητικό το να βλέπει κάποις σειρά, χωρίς ακουστικά, ή να ακούει μουσική στο κινητό χωρίς ακουστικά, έλεος! ΚΑι εγώ έχω τσακωθεί όταν πετούσα με μωρό στην αγκαλιά, και ο μπροστινός, σε διαδρομή Αθήνα Χανιά, έπρεπε να κάνει recline, αλλά σωστά, έπρεπε να πετάξω business, ή να κλείσω καμπίνα σε καράβι.
Το θέμα πάντως δεν ειναι οι ενοχλητικοί συνεπιβάτες, αλλά ενοχλητικοί ανθρώποι σε πολλά φάσματα της ζωής τους, και η κύρια ρίζα της ενόχλησης ειναι η ελλειψη σεβασμού και παιδείας, είτε πετάς με το αεροπλάνο, είτε ταξιδέυεις με λεωφορείο, είτε παρκάρεις "2 λεπτά" και κλείνεις εναν δρόμο για να κάνεις την δουλειά σου.