Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ,

Μετά από επίμονη απαίτηση αλλά και την ανομολόγητη φαγούρα των διοργανωτών, το Εορταστικό Κουίζ επιστρέφει μετά από απουσία δύο ετών (δεν είχαμε κουίζ το 2013 και το 2014) αλλά ουσιαστικά τριών ετών μιας και το τελευταίο Κουίζ έγινε τα Χριστούγεννα του 2012 και Ιανουάριο του 2013. Οι λόγοι που δεν οργανώθηκε κουίζ τις τελευταίες δύο φορές, είναι κυρίως η κόπωση που προκαλεί μέσα στις γιορτές ή οργάνωσή του και η παρακολούθησή του αλλά και η σχετικά μικρή συμμετοχή. Υπάρχουν οι 10-12 πιστοί «φενταγίν» και άλλοι 5-10 που συμμετέχουν από φιλοτιμία, αλλά κρυφή επιθυμία ήταν και είναι η συμμετοχή να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Έτσι προέκυψε μία έλλειψη ενθουσιασμού, τουλάχιστον από μέρους μου. Αφού χάλασε το «πρόγραμμα» μία χρονιά, δεν ήταν δύσκολο να χαλάσει και την επόμενη. Δεν σταμάτησα ούτε στιγμή τα τελευταία τρία χρόνια να συλλέγω ερωτήσεις. Το αρχείο «Κουίζ» υπάρχει συνέχεια στο desktop. Ήταν θέμα χρόνου να μαζέψω τα κουράγια μου.

Το Εορταστικό Κουίζ του Airliners.gr 2016 (μιας που θα «τρέξει» στον Ιανουάριο), θα ανέβει σε αυτό το thread σε 2-3 μέρες.

Όπως και το προηγούμενο Κουίζ, έτσι και αυτό, θα είναι συνεργασία δική μου και του LEPKO1A. Περίπου τα 2/3 των ερωτήσεων είναι προϊόντα της δικής μου διαστροφής, οι υπόλοιπες του LEPKO1A, με guest star τον George που συνέδραμε και αυτός λίγες ...φαρμακερές ερωτήσεις. Ο LEPKO1A προΐσταται τεχνικά στο τρέξιμο του Κουίζ (παρουσίαση, οργάνωση επικοινωνίας και βαθμολογίας) , θα τρέξουμε και οι δύο τις διευκρινίσεις και θα τρέξουμε παράλληλα και την βαθμολογία ως το τέλος. Εγώ με μολύβι και χαρτί και ο LEPKO1A με το Excel 2018! Στο τέλος θα τις συγκρίνουμε για να βρούμε τον αδιαφιλονίκητο νικητή.
Μιλάμε για υπερπαραγωγή!

Το Κουίζ θα είναι ένα (δεν θα υπάρχει εύκολο και δύσκολο), αλλά θα υπάρχει διαβάθμιση ερωτήσεων ώστε να μπορούν και οι λιγότερο «άρρωστοι» εξ ημών να πάρουν μέρος και να διακριθούν.

Όπως γνωρίζουν οι παλαιότεροι, οι ερωτήσεις που τουλάχιστον εγώ επιλέγω, τις συγκεντρώνω καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μην έχοντας οργανώσει Κουίζ εδώ και 3 χρόνια, η βάση δεδομένων ήταν μπόλικη. Γι΄ αυτό και το Κουίζ φέτος θα είναι ...πολύ ενισχυμένο. Πολλές ερωτήσεις , υπο-ερωτήσεις και λοιπά. Όρεξη νά΄χετε.

Βασικός σκοπός του Κουίζ είναι κυρίως η πλάκα και ο εμπλουτισμός των γνώσεων. Είναι ένα χρήσιμο παιχνίδι χαλάρωσης και αποκλεισμού από την καθημερινότητα, μιας και το σκάψιμο θα είναι βαθύ και χρονοβόρο. Μην διστάσετε να πάρετε μέρος και να στείλετε τις απαντήσεις σας, έστω όσες μπορέσετε ή προλάβετε.

Οι κανόνες θα ανέβουν αύριο-μεθαύριο και μετά το pdf με το κουίζ. Η βαθμολογία θα περιγραφεί αναλυτικά επίσης. Θα υπάρχει πάλι η δυνατότητα να επανέρχεστε σε μία ερώτηση που έχετε ήδη απαντήσει. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν ποσταριστούν οι κανόνες.


Σπόνσορες:

Όπως κάθε φορά, θα προσφέρω το έπαθλο του νικητή. Σκοπεύουμε να έχουμε πάνω από έναν νικητή, ιδίως νικητή των εύκολων ερωτήσεων. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προσφέρει κάποιο έπαθλο αεροπορική φύσης (μοντέλο ή κάτι άλλο αναμνηστικό) και δύναται να το ταχυδρομήσει, παρακαλώ να μου στείλει πμ.

Το πιό κατάλληλο emoticon, φαντάζομαι είναι αυτό : :banana:

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους.

Εκ της Διευθύνσεως του Κουίζ
 

seven4seven

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/04/2004
Μηνύματα
5.188
Likes
543
Περιοχή
Airside
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
KLM
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
VHHH
Θα βάλει ερωτήσεις και ο George; Τον ήπιαμε κρύο! :D

Με το καλο να μας μπει (η χρονιά και το κουίζ).
 

aris320

First-Class-Member
Εγγραφή
12/06/2015
Μηνύματα
876
Likes
296
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIO
Μπράβο και στους τρείς.
Θα προσπαθήσω να τις κάνω όλες μιας και έχω άπλετο χρόνο. :banana: :banana:
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
Καλή χρονιά σε όλους!

Προέκυψε μία πολύ σοβαρή εμπλοκή για την οποία βρήκαμε λύση αλλά η εφαρμογή της είναι χρονοβόρα. Σχεδόν τελειώνουμε και το κουίζ θα ανέβει η αργά απόψε ή αύριο (ελπίζω).

Εκ της Διευθύνσεως του Κουίζ
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
Προκαταβολικά ζητάω συγνώμη για το "πείραγμα" που έχουν φάει μερικές φωτογραφίες. Δυστυχώς ήταν αναγκαίο για την ακεραιότητα της δυσκολίας του κουίζ. Θα πούμε περισσότερα για αυτό μετά το πέρας του διαγωνισμού.

ΓΕΝΙΚΑ

- Το κουίζ είναι ένα, με 30 ερωτήσεις και μία μπόνους.

- Το κουίζ περιέχει 12 ερωτήσεις με την επιγραφή "EASY". Αυτές οι ερωτήσεις είναι ένας μίνι διαγωνισμός εντός του κουίζ, για λιγότερο δυνατούς παίκτες. Όποιος απαντήσει έστω και μία ερώτηση πλεόν αυτών των 12 (σωστά ή λάθος), αυτόματα δηλώνει την συμμετοχή του στο όλον κουίζ.

-Το κουίζ θα ανέβει σαν λίνκ pdf σε λίγο, οπότε το σώνετε και έχετε άμεση πρόσβαση. Θα μπορείτε να ζουμάρετε τις φωτογραφίες όσο γίνεται.

- Η κάθε ερώτηση, αντιστοιχεί με 10 βαθμούς και η μπόνους 50. Το άριστα είναι 350 βαθμοί. Οι υποερωτήσεις μέσα σε κάθε ερώτηση, θα μοιράζονται τους 10 βαθμούς, ανάλογα τη δυσκολία, όπως θα αναγράφεται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας. Στίς περισσότερες ερωτήσεις με υποερωτήσεις, μοιράζονται εξίσου τους 10 βαθμούς αλλά όχι σε όλες. Η ερώτηση μπόνους είναι "όλα ή τίποτα" για τους 50 βαθμούς.

-Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να στέλνετε τις απαντήσεις που ξέρετε και να μήν περιμένετε να συγκεντρώσετε όλες τις απαντήσεις πρίν τις στείλετε. Έτσι θα μας ευκολύνεται αφάνταστα στη βαθμολόγιση, μιάς και ο φόρτος εργασίας θα κομματιαστεί και δε θα πέσει μαζεμένος τις τελευταίες 2-3 μέρες.


ΚΑΝΟΝΕΣ


- Οι απαντήσεις θα στέλνονται στο παρακάτω e-mail όπου θα τις βλέπουμε και οι δύο "μάνες". Καμμία απάντηση να μήν ποστάρεται. Ευδιάκριτα, τον αριθμό της ερώτησης (και υποερώτησης όπου υπάρχει) και δίπλα την απάντηση, με λίγα λόγια και χωρίς "σάλτσες". Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι απαντήσεις δεν είναι περιγραφικές.- Στο email να γράφετε το παρατσούκλι που έχετε στο airliners.gr, για να ξέρουμε ποιός απάντησε. Εαν για λόγους ανωνυμίας δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το email σας, μπορείτε εναλλακτικά να στέλνετε πμ μόνο στον Gonso.

- Διευκρινίσεις: Αν χρειάζονται, πρώτα με email και εάν νομίζουμε ότι η διευκρίνηση είναι απαραίτητη, θα την ποστάρουμε και εδώ. Οι αριθμοί των ερωτήσεων θα είναι με την μορφή πχ Ε1, Ε2 κλπ. ή Ε1β για να ξεχωρίζουμε σε ποιά ερώτηση αναφέρεστε. Σε μερικές ερωτήσεις υπάρχει ήδη διευκρίνηση, για αν μήν χρειάζονται ή για να ελλατωθούν οι διευκρινήσεις.

- Μπορείτε να στέλνετε όποτε θέλετε όσες απαντήσεις επιθυμείτε. Επίσης μπορείτε να αλλάξατε έως και μία φορά την απάντησή σας, γράφοντας δίπλα στην απάντηση (τη δεύτερη φορά) ότι αυτή είναι η τελική απάντηση, διαφορετικά θα αγνοηθεί. Προφανώς ο χρόνος αποστολής απαντήσεων δεν παίζει κανένα ρόλο στη βαθμολόγηση, αρκεί να είναι εντός της προθεσμίας. Εννοείται πως ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ ούτε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Μόνο γενικά σχόλια κλπ.

- Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας του κουίζ, δεν μπορούμε να απαντάμε στον καθένα αν οι απαντήσεις που μας έστειλε είναι σωστές ή λάθος με το που τις στέλνει. Θα στέλνουμε όμως ένα email ή πμ ότι τις λάβαμε.

-Αρνητική βαθμολόγιση: Για κάθε λάθος απάντηση ή σκέλος απάντησης, θα αφαιρείται από τον παίκτη το 50% της "αξίας" της απάντησης. Πχ: "Γράψτε τέσσερεις κατασκευάστριες εταιρείες αεροσκαφών (2.5 βαθμούς για κάθε μία=10 βαθμοί)".
Αν κάποιος γράψει και τις τέσσερεις σωστά, παίρνει 10 βαθμούς. Αν όμως απαντήσει: "Boeing, Airbus, Embraer...Microsoft", τότε παίρνει 7,5 βαθμούς για τα 3 σωστά και του αφαιρείται και 1.25 βαθμοί για το λάθος, άρα παίρνει 6.25 βαθμούς στην ερώτηση αυτή. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται, απλά είναι τρόπος για να μειωθούν οι ισοβαθμίες.

- Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. Το πόσο γρήγορα θα απαντήσει κάποιος δεν παίζει καμμία σημασία. Μπορεί να νικήσει και κάποιος που μπήκε στον διαγωνισμό στις 30 Ιανουαρίου. Αν πχ. κάποιος μας στείλει όλες τις απαντήσεις σωστά αύριο, ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά γιατί μπορεί να υπάρχουν ισοψηφίες.

- Οι νικητές είναι αυτοί με το μεγαλύτερο σκόρ στο τέλος του διαγωνισμού. Αν υπάρχει ισοψηφία, θα υπάρχει επιπλέον ερώτηση μπόνους και εάν και σε αυτό υπάρχει ισοπαλία, θα γίνει κλήρωση.

- Οι τρείς (ίσως και πέντε νικητές) θα κερδίσουν από ένα συμβολικό αεροπορικό (πάντα) δώρο. Από τους νικητές, οι δύο θα είναι αυτοί που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία στο μίνι-εύκολο κουίζ των 12 ερωτήσεων.


ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΙΖ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ THREAD. :5: :5: :5: :5:

ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Α/ΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ, ΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ, ΔΕ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ !
Όλες οι απαντήσεις θα ποσταριστούν μετά το τέλος και την ανάδειξη των νικητών. Αν απαντήσετε στο thread, θα καταστρέψετε όση δουλειά έχει γίνει μέχρι τώρα και όση θα γίνει μετά.

Πιστεύουμε αφού διαβάσατε τους κανόνες, να καταλαβαίνετε γιατί θα χρησιμοποιήσουμε email. Μόνο έτσι δεν θα ξέρει ο ένας τί απάντησε ο άλλος.

Είναι ελάχιστες οι ερωτήσεις που μπορεί να είναι του "θανατά" και οι πολυ ευκολες είναι ελάχιστες. Πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να είναι οι ερωτήσεις τέτοιες, παρά να ρωτάμε "Ποιά Ελληνική αεροπορική εταιρέια αρχίζει από Α και έχει στο σήμα της πουλιά" ! Θα χρειαστούν ψάξιμο αρκετές ερωτήσεις, αλλά αυτό είναι και η ομορφιά των κουίζ. Κάτι σαν κυνήγι θυσαυρού!


Ελπίζουμε να είναι κατανοητοί οι όροι, και ελπίζουμε να σας αρέσει το φετεινό κουίζ. Εστώ και ένας από εσάς να μάθει κάτι καινούριο από το κουίζ, για εμάς το κουίζ θα είναι πετυχημένο.

Εκ της διευθύνσεως του Κουίζ
 

Attachments

  • quizmail.png
    quizmail.png
    1,4 KB · Προβολές: 4.427

LEKPO1A

Moderator
Staff member
Εγγραφή
04/09/2003
Μηνύματα
3.779
Likes
140
Το QUIZ ανέβηκε!!!!

Καλή χρονιά, καλή τύχη και καλή χόρταση!!

:D :great: :D :great: :D :great:
 

Attachments

  • quiz2016airlinersgr.pdf
    3,6 MB · Προβολές: 744

George

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
29/03/2003
Μηνύματα
1.432
Likes
123
Καλή Χρονιά και καλή διασκέδαση κι από εμένα!
 

OA701

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/04/2009
Μηνύματα
4.079
Likes
104
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
---
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KTTS
Στα ... Παλούκια Σαλαμίνας έγινε η συγγραφή του quiz; :D

Άντε, καλή μας επι(απο)τυχία και may the force be with us... :cool:

Respect στο team του quiz :cool: (LEKPO1A, όταν ξαναπεράσεις από εδώ θύμισε μου να σε κεράσω μουσακά σε έναν δικό μου, θα πάθεις πλάκα με τον προπέρσινο κατεψυγμένο moussaka :D )
 

seven4seven

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/04/2004
Μηνύματα
5.188
Likes
543
Περιοχή
Airside
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
KLM
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
VHHH
Είστε μέγιστοι ψυχάκηδες :D (αλλα μ´αρεσει!)

:great:
 

solro

First-Class-Member
Εγγραφή
04/03/2011
Μηνύματα
585
Likes
109
Φέτος το quiz είναι υπερπαραγωγή, τόσο από πλευράς ερωτήσεων αλλά κυρίως λόγω παρουσίασης!!!

Και αν σας τελειώσαν οι ιδέες δείτε λίγο hunger games (αυτό έβλεπα όταν διάβαζα για πρώτη φορά τις ερώτησεις και διαπίστωσα μια ταύτιση).

OA701":kcxadct6 said:
(LEKPO1A, όταν ξαναπεράσεις από εδώ θύμισε μου να σε κεράσω μουσακά σε έναν δικό μου, θα πάθεις πλάκα με τον προπέρσινο κατεψυγμένο moussaka :D )
Αφού του δείξω το καλύτερο σημείο στο βουνό με το όνομα "μελίσσια"... :twisted: :twisted: :twisted:


Αντε τώρα τα κεφάλια μέσα.
 
Top