Επαναφορά ελέγχων σε πτήσεις από Ελληνικά Αεροδρόμια.

AirNamibia

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
25/02/2016
Μηνύματα
1.282
Likes
240
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
HVN
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Μετά την κατάρρευση του μεταναστευτικού, τα επανειλημμένα κρούσματα συλλήψεων λαθραίων μεταναστών σε Ελληνικά αεροδρόμια, ήλθε η σειρά της Γερμανίας να κλείσει την ελεύθερη πρόσβαση των πτήσεων από Ελλάδα στα Γερμανικά αεροδρόμια. :shock:

Άρχισαν να εμφανίζονται άρθρα Ελλήνων που παραπονούνται για την διέλευση των επιβατών από Ελλάδα από έλεγχο Διαβατηρίων. :oops:

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι με την αλλοπρόσαλλή τακτική μας, de facto καταργήσαμε την συνθήκη Σένγκεν και η Ελλάδα είναι εκτός αυτής.

Φυσικά και η Γερμανία έχει τις ευθύνες της, με την πολιτική του <Καλώς ήλθατε> μετανάστες και την προσέλευση ενός εκατομμυρίου μεταναστών για να λύσει το δημογραφικό της και την έλλειψη εργατιών χεριών. Επίσης η πολιτική πληθώρας επιδομάτων των Βορειοδυτικών Ευρωπαϊκών χωρών έγιναν πόλος έλξης μεταναστών με διέλευση από Ελλάδα και Ιταλία (πως κατάφερε η Ισπανία και έκοψε την μεγάλη κίνηση;).

Η Ε.Ε. με τα μεγάλα της προβλήματα, αρχίζει να σπρώχνει κάθε χώρα να προστατεύεται.
Εκτός Ελλάδος (και Ιταλίας) που είναι εκτεθειμένη σε σοβαρά προβλήματα.

Εκτός και αν και οι Γερμανοί συμπλέουν με τους Αμερικάνους και πιέζουν για την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, που εμείς συνεχώς αναβάλουμε την έκδοσή τους. :great:
Λες και συμφέρει μερικούς η συνέχιση των χάρτινων ταυτοτήτων όπως μερικοί σκύλιασαν με την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτήριου στα ΜΜΜ της Αθήνας και υποδαυλίζουν την χρήση τους.

http://www.protothema.gr/greece/article ... erodromia/

http://www.athina984.gr/2017/11/17/epan ... -verolino/

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/di ... otes-giati
 
Μέρος του προβλήματος είναι και οι ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών, που εκδίδονται με τον ίδιο τρόπο και προδιαγραφές ασφαλείας από τη δεκαετία του 1960. Έχω δει ταυτότητες με την ένδειξη «Βασίλειον της Ελλάδος», έχω δει άλλες με τον «Φοίνικα» της Επταετίας κλπ. Καταλήξαμε στο να είναι τεχνολογικά πιο προηγμένα ακόμα και τα νέα διπλώματα οδήγησης, σε σχέση με τις ταυτότητες και απορεί κανείς, γιατί ένα κράτος, το οποίο έχει εκσυγχρονίσει άλλα κρατικά έγγραφα ταυτοπροσωπίας, όπως τα διπλώματα οδήγησης, τα διαβατήρια, τις άδειες παραμονής αλλοδαπών, τις ταυτότητες των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα για τις ταυτότητες των πολιτών του.

Με αφορμή την υποβάθμιση των ESTA's για Η.Π.Α. για τους κατόχους Ελληνικού Διαβατηρίου (μείωση ισχύος στους 12 μήνες ως «καμπανάκι» για τη μη αναβάθμιση των ΑΔΤ), κάπου είχα διαβάσει, ότι το κόστος της αντικατάστασης των ταυτοτήτων (προμήθεια εξοπλισμού, υλικών κλπ) θα κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ και κύκλοι της κυβέρνησης υποστήριζαν, ότι δεν ήθελαν να επωμιστεί αυτό το κόστος ο Έλληνας πολίτης. Με ένα πολύ «μπακαλίστικο» υπολογισμό, το ποσό αυτό θα ήταν €10 κατά κεφαλή. Θεωρώ γελοία τη δικαιολογία αυτή, από τη στιγμή που ο Έλληνας πληρώνει -καθημερινά- πολλαπλάσια ποσά για πράγματα και υπηρεσίες που δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/erx ... 51074.html

Με αφορμή όλα τα άλλα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια, τα οποία με τη σειρά τους, ενδέχεται να οδηγήσουν στη δημιουργία παρεξηγήσεων λόγω της λεπτότητας του θέματος. Πάντα θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν πού βρίσκεται η Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν και το πόσο πιο «ευάλωτη» κι εκτεθειμένη είναι στις προσφυγικές ροές και την παράτυπη μετανάστευση, σε σχέση με χώρες που έχουν αποτελεσματικότερο έλεγχο χερσαίων και θαλασσίων συνόρων.
 
Το θέμα είναι οτι δεν έχει ανασταλεί το καθεστώς schengen μονο. Δηλαδή θα μπορούσαν να μας βγαζουν σαν αφιξη εκτος schengen σαν να φταναμε απο Uk. Aν κατάλαβα καλά, εχουν ειδικό χωρο μόνο για μας. Πράγμα κατ εμε απαράδεκτο και ευθέως παράνομο.,
Σαν πρώτο μέτρο η Ελ Κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορέψει άμεσα σε γερμανούς πολίτες να καταλαμβάνουν ξαπλώσττρες με την πετσέτα τους. Και να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα. Πχ. κατάληψη ξαπλλωστρας απο 8 το πρωι χωρίς την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τουρίστα για πάνω απο 10 λεπτά πρόστιμο200 ευρώ κτλπ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Σαν δεύτερο μέτρο θα πρέπει να υπάρχει μικτό περίπολο που θα συλλαμβάνει γερμανούς που φοράν κάλτσα με πέδιλο κτλπ :D
 
Εφόσον η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος Schengen και οι αναχωρήσεις Ελλάδα – Γερμανία γίνονται από Schengen χωρίς έλεγχο, μάλλον δεν είναι δυνατό η άφιξη στην Γερμανία να γίνεται στους χώρους Non Schengen, δηλ. να περνάς τα «σύνορα» χωρίς έλεγχο ή να πετάς π.χ. ATH-MUC-LON με τον πρώτο έλεγχο στο Λονδίνο.

Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να φροντίζουν όλοι οι επιβάτες με άφιξη από Ελλαδα να περνάνε εκεί στον έλεγχο διαβατηρίων Non Schengen – Schengen (και να μην συνεχίζουν το ταξίδι τους απευθείας με άλλη πτήση που αναχωρεί από το Non Schengen terminal). Κάτι που σε πολλά αεροδρόμια μάλλον είναι δύσκολο / θα έπρεπε κι εκεί να φέρουν τους επιβάτες από Ελλάδα σε κάποιους ειδικούς χώρους…
 
Προς το παρον εχουν παρει αυτη τη αποφαση.
Την απόφαση να σταλούν Ελληνες αστυνομικοί για να τοποθετηθούν στα γερμανικά αεροδρόμια έλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση των γερμανικών αρχών να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών θα είναι να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφους τους στον έλεγχο των ταξιδιωτών από τη χώρα μας. Αντίστοιχη πρακτική εξάλλου εφαρμόζουν εδώ και μερικά χρόνια τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Και οι δύο χώρες διαθέτουν αστυνομικούς «συνδέσμους» στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας μας και κυρίως στο «Ελ. Βενιζέλος».

http://www.kathimerini.gr/935890/articl ... aerodromia
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/s ... i-epivates
 
Μόλις προσγειώθηκα στο tegel με Aegean.
Ούτε εξευτελισμος ούτε ουρές.
Το αεροπλάνο στάθμευσε κανονικά σε φύσουνα. Βγήκαμε και στον χώρο του gate τα οποία λειτουργούν αυτόνομα υπήρχαν 3 σταντ για έλεγχο διαβατηριων. Το διάβασε στο σκάνερ και όλη η 'ταλαιπωρια' ήταν 10 λεπτά.
 
Διάβασε το scanner αυτόματα Ελληνικές ταυτότητες;
 
Για διαβατήρια μιλάω :)
Στην Αθήνα μας είπαν ότι αν έχουμε διαβατήριο καλύτερα να δείξουμε αυτό. Ειλικρινά έτυχε κανένας από αυτούς που ήταν μπροστά να μην έχει ταυτότητα οπότε δεν ξέρω τι παίζει με αυτές.
 
dvixos":3j57snoq said:
Το θέμα είναι οτι δεν έχει ανασταλεί το καθεστώς schengen μονο. Δηλαδή θα μπορούσαν να μας βγαζουν σαν αφιξη εκτος schengen σαν να φταναμε απο Uk. Aν κατάλαβα καλά, εχουν ειδικό χωρο μόνο για μας. Πράγμα κατ εμε απαράδεκτο και ευθέως παράνομο.,
Σαν πρώτο μέτρο η Ελ Κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορέψει άμεσα σε γερμανούς πολίτες να καταλαμβάνουν ξαπλώσττρες με την πετσέτα τους. Και να επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα. Πχ. κατάληψη ξαπλλωστρας απο 8 το πρωι χωρίς την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τουρίστα για πάνω απο 10 λεπτά πρόστιμο200 ευρώ κτλπ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Σαν δεύτερο μέτρο θα πρέπει να υπάρχει μικτό περίπολο που θα συλλαμβάνει γερμανούς που φοράν κάλτσα με πέδιλο κτλπ :D

Χα
Χα
Χα

Μονο που το μετρο δεν απευθυνεται σε Ελληνες αλλα σε αυτους που "εξαφανιζονται" απο την Ομονοια και εμφανιζονται στο Βερολινο, το Μοναχο και τη Στουτγαρδη. Η ευθυνη βαραινει καθαρα την Ελληνικη Κυβερνηση. Εμεις δεν ημασταν που καποτε απειλουσαμε τη Γερμανια οτι θα τη γεμισουμε τζιχαντιστες; Οριστε τωρα. Οι μαγκιες πληρωνονται :cool:
 
Εδώ Αμβούργο η Aegean σταθμεύει (2 χρόνια τώρα που το έχω προσέξει) στο Extra-schengen τμήμα του terminal αλλά οι έλεγχοι ως τώρα γίνονται σπάνια.
Η Easyjet (από Αθήνα) σταθμεύει στα εντός-Schengen gate και δεν έχω δει ποτέ έλεγχο διαβατηρίων/ταυτοτήτων.
 
Top