Επάγγελμα Πιλότος! Greetings to all

• Thread starter Thread starter leontas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

leontas

Low-Cost-Class-Member
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑΣ "WANNABE" ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ.
Η ΤΡΕΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΈΦΤΑ) ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΘΗΚΕ.
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ..ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΑ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΡΓΥΣΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΗΖΩ ΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ..
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20000 ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ EGNATIA ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΟΤΗΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΗΤΟΥΣ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΔΗΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "BONUS" ΟΠΩΣ Η ΕΓΝΑΤΙΑ..
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΟ "TABOO".
ΤΕΛΟΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ..ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ PRIVATE.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΔΗΣΩ
ΥΓ.SORRY FOR THE SPELLING....BEEN AWAY FOR TOO LONG

Καλως ήρθες στο airliners.gr. Ελπίζω διαβάζοντας τους όρους του φορουμ να μην παρέλειψες να διαβάσεις ότι για μεγαλύτερη ευκολία στο διάβασμα των όσων γράφεις από τα υπόλοιπα μέλη, πρέπει να γράφεις με μικρά και όχι με κεφαλαία!
Κατόπιν θα σε προέτρεπα να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να διαβάσεις τα πολλά topics σε αυτήν την κατηγορία που αφορούν πολλά απο τα ερωτήματά σου. Αν και μετά από αυτό συνεχίζεις να έχεις κάποιες παραπάνω απορίες, τις παραθέτεις!

Συγνωμη για τα κεφαλαια.
Διαβασα τα υπολοιπα "posts" αλλα το μονο που καταφερα ειναι να μπερδευτω...
Για να αποκτησω το CPL πρεπει να εχω πρωτα το PPL?
Υπαρχουν γωστες σχολες στο εξωτερικο φθηνωτερες απο την oxford?
Μπορει καποιος να παει για το atpl κατευθειαν?χωρις καποιο Backroud?
θποθετω πως ειναι το πτυχειο (πριν το Type rating) που χρειαζετε καποιος για να δουλψει σε μια αεροπορικη γραμμη

leontas":1640obmb said:
Συγνωμη για τα κεφαλαια.
Διαβασα τα υπολοιπα "posts" αλλα το μονο που καταφερα ειναι να μπερδευτω...
Για να αποκτησω το CPL πρεπει να εχω πρωτα το PPL?
Υπαρχουν γωστες σχολες στο εξωτερικο φθηνωτερες απο την oxford?
Μπορει καποιος να παει για το atpl κατευθειαν?χωρις καποιο Backroud?
θποθετω πως ειναι το πτυχειο (πριν το Type rating) που χρειαζετε καποιος για να δουλψει σε μια αεροπορικη γραμμη

Χμμ... ίσως να μην διάβασες ΟΛΑ τα Topic αλλά δεν πειράζει....

Για να αποκτήσεις CPL ναι πρέπει να έχεις PPL. Για να μπορέσεις να αποκτήσεις το δίπλωμα υπάρχει προυπόθεση να έχεις κάποιες ώρες.

Υπάρχουν πολλές γνωστές και άγνωστες σχολές στο εξωτερικό...όπως και πολλές σχολές στην Ελλάδα.... Στην ελλάδα υπάρχουν αρκετές σχόλές που προσφέρουν πτυχία μέχρι και ATPL όπως η EGNATIA AVIATION, η GLOBAL AVIATION,η CRETAN EAGLES, FAS,η ΣΕΧΟΑ...καθώς και αρκετές αερολέσχες από όπου μπορείς και εκεί να κάνεις το PPL σου (και σε μερικές ακόμα παραπέρα). Θα σου πρότεινα να μαζέψεις τηλέφωνα και να αρχίσεις να καλείς για πληροφορίες....

Ναι για να δουλέψεις σε αεροπορική εταιρεία χρειάζεσαι ATPL+type rating στο αεροσκάφη που θα πετάς (αυτό συνήθως το πληρώνει η εταιρεία). Ναι μπορείς να πας απευθείας για το ATPL, αλλά στην ουσία περνάς από όλα τα προηγούμενα διπλώματα, και να το πάρεις (αυτό λέγεται INTERGRATED εκπαίδευση - όλα με την μία). Υπάρχει βέβαια και η MODULAR εκπαίδευση όπου ξεκινάς πέρνεις το PPL...μετά από λίγο καιρό πας για IR...CPL...ME...ATPL....δηλαδή σπας την εκπαίδευση σου σε πακετά.

σε ευχαριστω παρα πολυ.... :D
μηπως θα μπορουσες να μου πεις την δικια σου προτημηση οσο αφορα την σχολη?
Αν θες στηλτην και στο mail mou ετσι ωστε να μην κατακρινουμε δημοσια
Οπως ειπα θα ηθελα πολυ να παω ΣΕΧΟΑ λογω του πατερα...αλλα πλεον νομηζω οτι ισως θα ηταν καλυτερα να απευθηνομουνα αλλου.

again thank you for your time and quick response

καλησπερα για ελλαδα μονο Egnatia αξιζει (αποψη μου).Με την ΣΕΧΟΑ μην μπλεξεις γιατι δεν βγαζεις ακρη μετα.Το εχω ψαξει παρα πολλη.

Στο εξωτερικο αξιζει (αποψη μου παντοτε) CTC,Cabair,oxford. Αν κινηθεις προς αγγλια θα σου βγει πανω απο 60000πενες.(Αν εχεις τα λεφτα αυτα αγορασε κανενα διαμερισμα και ενοικιασε το). Ωστοσο δεν πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αν τελειωσεις την σχολη θα βρεις και δουλεια αμεσως και θα κανεις αποσβεση μεσα σε πεντε χρονια.Ειναι πολλη δυσκολο με frozen ATPL να βρεις δουλεια.Δεν στο εγγυατε κανενας.

Το καλοκαιρι ηθελα να δηλωσω στην Oxford για να σπουδασω εκει,συζητοντας με instructors ατελειωτες ωρες μου διαβεβαιωναν οτι ειναι πολλη ευκολο να βρεις δουλεια.Μου στειλαν καποια εγγραφα και διαβαζοντας λεπτομερος σε ενα σημειο εγγραφε οτι η σχολη δεν εγγυαται για την επαγγελματικη αποκατασταση του φοιτητη.

Κατσε φιλοσοφισε το τα χρηματα ειναι παρα πολλα................κανε μια βολτα προς την εγνατια δεν χανεις τιποτε. ο Georgez θα σου εξηγησει πολλα πραγματα που δεν γνωριζει κανενας απο εμας.

Καλησπερα..
Θα συμφωνησω με τον killerwing οτι στο εξωτερικο αξιζει περισσοτερο απ'οτι εδω...xωρις να θελω να μειωσω τις ''εδω σχολες''..
Και γω πηγα στην oxford ενημερωθηκα απο τους instructors για την εκπαιδευση (και μαλλον εκει θα καταληξω) και φυσικα κανενας δεν μου εγγυηθηκε επαγγελματικη αποκατασταση (και ουτε ειναι υποχρεωμενος να το κανει) και οπως και λεει και ενας γνωστος μου ''του χωρου'' τη θεση σε μια εταιρια την κερδιζεις με το σπαθι σου....και μιλαω παντα για το εξωτερικο γιατι εδω μετρανε μονο οι γνωριμιες.. :wink:
Ναι ειναι πολλα τα λεφτα αλλα πιστευω οτι αξιζει το ρισκο σε μια αναγνωρισμενη σχολη του εξωτερικου...

Γι αυτο κατα τη γνωμη μου leonta ψαξου και εδω αλλα και εξω....

killerwing":2mvc3j59 said:
Αν κινηθεις προς αγγλια θα σου βγει πανω απο 60000πενες.

Όταν λέμε να κινηθεί προς Αγγλία με 60000πένες, μιλάμε προφανώς για το κόστος του εισητηρίου 1st class (1λίρα=100πένες άρα 60000πένες = 600 λίρες=900ευρώ) :lol:

Πλάκα κάνω.

Αγαπητέ Λέοντα, καλώς όρισες και από εμένα.

Ο πατέρας σου είναι ακόμα στην Ολυμπιακή ή έχει φύγει εδώ και χρόνια? Θα έλεγα την ΟΑ να την έχεις στο μέσα μέσα μέρος της ντουλάπας και όχι έξω έξω. Στην ΟΑ αυτήν την εποχή έχει πολύ κίνηση στην έξοδο και όχι στην είσοδο. Δουλειές υπάρχουν πάρα πολλές (όχι όλες καλές αλλά υπάρχουν).