ΕΠΕΙΓΟΝ- ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

• Thread starter Thread starter mitsos_athens
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mitsos_athens

Νέο μέλος (Tourist)
Προκειται για τη μητέρα μου 59 ετών νοσηλεύεται στο νοσοκομειο Ευαγγελισμός με καρκίνο..
Πρεπει άμεσα να γίνει χειρουργική επέμβαση στο πόδι της, λόγω οστικού προβλήματος που προέκυψε απο την ασθένεια.
Οι γιατροι ζητούν να βρούμε αίμα ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ , που είναι ως γνωστο μία σπάνια ομάδα..
παρακαλώ πολύ όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το όνομα της είναι Αμαλία Παναγιωτοπούλου και βρίσκεται στον Ευαγγελισμό.
Για πληροφορίες είμαι στη διάθεση σας.. ευχαριστω.

μακαρι να σε βοηθουσα ρε φιλε, αλλα εχω Α Rh+
περαστικα της ευχομαι και σηδερενια

ευχαριστω πολυ...και το ενδιαφερον πολλες φορες μας δίνει κουραγιο για τη μαχη εναντια στη νοσο!

Aγαπητε ευχομαι τα καλυτερα για την μητερα σου. Το αιτημα σου διαβιβασθηκε στο φορουμ χειριστων ΟΑ. Μπορει καποιος συναδελφος να εχει το αιμα αυτο. Στην διαθεση σου.

Ότι καλύτερο αδερφέ σου εύχομαι ολόψυχα! Να είσαι δυνατός!

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον...το αιμα που αναζητουσαμε βρεθηκε και ολα ειναι ετοιμα για την επεμβαση..δυστυχως ο γιατρος στην αιμοδοσια μου ειπε να αποφυγω να γινω αιμοδοτης (για λογους που δε γνωριζω), παρα μονο σε εκτακτες αναγκες..παροτι ειχα διαφορετικο τυπο αιματος απο της μητερας μου,εδωσα και εγω...ειναι οτι πιο ομορφο να ξερεις οτι με το αιμα σου βοηθησες εναν ανθρωπο να αντιμετωπισει το προβλημα του..

mitsos_athens":3i83zyjh said:
παροτι ειχα διαφορετικο τυπο αιματος απο της μητερας μου,εδωσα και εγω.
Αυτό γίνεται! Γίνεται "ανταλλαγή", το αίμα που δίνεις ανταλλάσσεται με το αίμα που έχει ανάγκη ο δικός σου άνθρωπος.
είναι οτι πιο ομορφο να ξερεις οτι με το αιμα σου βοηθησες εναν ανθρωπο να αντιμετωπισει το προβλημα του..
Είναι φανταστικό, είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς, δε κοστίζει τίποτα και σώζει ζωές... Επίσης μεγάλο θετικό είναι να γίνουμε όλοι μόνιμοι αιμοδότες. Πέρα από τις τεράστιες ανάγκες που σε καθημερινή βάση υπάρχουν στη χώρα μας. Και 2 αιμοδοσίες το χρόνο δεν είναι τίποτα για μας. (είναι μόνο 40 λεπτά/έτος με το ρολόι!) Αν επίσης υπάρξει ανάγκη για κάποιο συγγενή μας ή φίλο για αίμα, με την κάρτα αιμοδοσίας αποκτάς προτεραιότητα για φιάλες (και άλλου τύπου) σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες της ΕΕ.
Και πάλι πολύ καλή επιτυχία για τη μητέρα σου.

τι κολπο ειναι αυτο με την καρτα? δε το ηξερα αυτο

Thanasis_U2":2po4hgqx said:
τι κολπο ειναι αυτο με την καρτα? δε το ηξερα αυτο
Πολύ απλά "Όσο αίμα "δώσεις" σαν εθελοντής, τόσο δικαιούσαι να "πάρεις" αν ο μη γένοιτο χρειαστεί σε κάποιο συγγενικό-φιλικό σου πρόσωπο ή και σε σένα φυσικά". Αχρείαστο να είναι! Αλλά είναι σημαντικό...

Επίσης να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό που κάπου άκουσα. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην ΕΕ που αγοράζουμε εισαγόμενο αίμα από τον ερυθρό σταυρό της ελβετίας, πανάκριβα και δε βρίσκουμε πάντα, λόγω έλλειψης εθελοντών...

flightnumber":2o6dic9r said:
Πολύ απλά "Όσο αίμα "δώσεις" σαν εθελοντής, τόσο δικαιούσαι να "πάρεις" αν ο μη γένοιτο χρειαστεί σε κάποιο συγγενικό-φιλικό σου πρόσωπο ή και σε σένα φυσικά"...
Δικαιούται αίμα ο ίδιος εθελοντής και οι συγγενείς α' βαθμού.
flightnumber":2o6dic9r said:
...Επίσης να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό που κάπου άκουσα. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην ΕΕ που αγοράζουμε εισαγόμενο αίμα από τον ερυθρό σταυρό της ελβετίας, πανάκριβα και δε βρίσκουμε πάντα, λόγω έλλειψης εθελοντών...
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε "καταφέρει" να μη χρειαζόμαστε "εισαγώμενο" αίμα. Παλιότερα αγοράζαμε αίμα από τη Γαλλία (κυρίως) και την Ελβετία.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν επιβάλλεται να δίνουμε αίμα. Άλλωστε (ειδικά οι άντρες) δίνοντας αίμα, ελαττώνουμε τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Οι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται το καλοκαίρι, όταν όλοι λείπουν για διακοπές. Τότε τα αποθέματα επαρκούν οριακά.