- Εγγραφή
- 22/11/2002
- Μηνύματα
- 5.147
- Likes
- 419
- Περιοχή
- Dortmund
- Website
- www.airliners.gr
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- ANA
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDLW
Φθάνουν σήμερα το απόγευμα στην αεροπορική βάση Σούδας (115 Πτέρυγα Μάχης) τα 6 πρώτα F-16 νέου τύπου (block 52 plus).
Τα αεροσκάφη θα απογειωθούν από το Τέξας με ενδιάμεσο σταθμό τις Αζόρες και αφού ανεφοδιαστούν στον αέρα αναμένονται στη Σούδα περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Πρόκειται για 4 μονοθέσια και 2 διθέσια αεροσκάφη - στα τελευταία θα είναι συγκυβερνήτες Έλληνες ιπτάμενοι.
Στη Σούδα έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά νέα έργα υποδομής, τα οποία και επιθεώρησε πρόσφατα ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δ. Παπανικολάου.
Πηγή: Τα Νέα, 2/5/03



Είναι τα πρώτα από τα 60 όμοιου τύπου μαχητικά των οποίων την προμήθεια είχε αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ το 2000. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραλαβής, κάθε μήνα και για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται η άφιξη τεσσάρων αεροσκαφών, πάντα στην 115 ΠΜ. Με αυτά, θα επανδρώνονται βαθμιαία τρεις νέες μοίρες, η 340 στην οποία θα ενταχθούν τα πρώτα 20 μαχητικά, η 334 που αναμένεται να σχηματιστεί το Σεπτέμβριο και, μέχρι το τέλος της χρονιάς, η 343.
Πηγή: enet.gr, 2/5/03