εργασια χωρις πτυχιο ?

karaboair

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
29/03/2017
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπέρα! μόλις έκανα εγγραφη στο forum γιατί είναι η τελευταία μου ευκαιρία να βρω μια απάντηση .. μπαίνω κατευθείαν στο θέμα

επειδή ακούω διαφορα και όσο και να έχω ψάξει στο google και σε διαφορα site δεν μπόρεσα να καταλάβω :wall:

είμαι φοιτητής στο τει χαλκίδας ως μηχανικός τεχνολογίας αεροσκαφων στο 1ο έτος

και επειδή απότι βλέπω στο τει αν και νωρίς ακόμα για άποψης δεν θα μάθουμε τίποτα σκέφτηκα αν ύπαρξη περίπτωση να εργαστώ την καλοκαιρινή σεζόν επάνω σε αυτό το είδος ..

με προσόντα πτυχίο μηχανικού και απολυτήριο από "επαλ" και προϋπηρεσία επάνω σε μοτοσυκλέτες

ως βοηθός-εργάτης η οτιδήποτε άλλο κοντά στο είδος μου

και αν ναι ... που ??
 

Greg the engineer

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
05/04/2014
Μηνύματα
7
Likes
0
Γειά σου φίλε μου,

Η περίπτωση σου είναι σχεδόν όμοια με την δική μου, οπότε η δική μου παρότρυνση (αν είσαι διατεθειμένος βέβαια) να βγείς έξω....
Έχασα 1 χρόνο ψάχνοντας (και όταν λέω ψάχνοντας το εννοώ .... σε σημείο να με γνωρίζουν άτομα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χωρίς να έχω δουλέψει μία μέρα εκεί!) !
Μόλις πήρα την απόφαση για εξωτερικό (με ατσάλινη θέληση και "γαιδουρινό" πείσμα βέβαια - σε ότι θα συναντούσα) σε 1-2 μήνες έφτιαχνα βαλίτσες ήδη.....
Δυστυχώς στη χώρα μας οι προοπτικές στην είναι μηδενικές αν όχι αρνητικές...και αυτό είναι κρίμα!!!Τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν 3 χρόνια που έφυγα εγώ....αλλά με πελάτες πλέον ελληνικές εταιρίες βλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, αφού στο χώρο μου τουλάχιστον (bussiness aviation) ....ισχύει το "ουκ λάβεις παρά του μή έχοντος" με αποτέλεσμα όλες οι αξιόλογες εταιρίες να βλέπουμε τους Έλληνες με καχυποψία!
Για παράδειγμα μόνο θα σου πώ ότι υπάρχει εταιρία με έδρα την Αθήνα που χρωστάει στην εταιρία μου κάμποσα εκατοστάρικα....η κρίση βλέπεις....!
Από την άλλη η εμπειρία που αποκομίζεις έξω, είναι πολλαπλάσια αυτής που θα δείς εκεί...Για παράδειγμα ξανά να σου αναφέρω ότι στα 3 χρόνια που είμαι εδώ (περαιτέρω πληροφορίες δεν χρειάζονται) έχω συναντήσει 7-8 "βαριές" συντηρήσεις (96 months check αν γνωρίζεις). Η εμπειρία που έχω ήδη και οι διασυνδέσεις στο χώρο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες....λόγω και της θέσης μου....
Να μην περιαυτολογώ όμως...εδώ πρόκειται για το "εσύ".....
Δύο λοιπόν οι επιλογές σου:
1) Μένεις Ελλάδα και χαίρεσαι την ανέμελη ζωή με χαμηλές προοπτικές εξέλιξης στην εργασία γύρω από το χώρο, ή
2) Βγαίνεις έξω και βλέπεις τις προοπτικές μπροστα σου να σε περικυκλώνουν, αλλά επ ουδενί δεν θα ζείς όπως τα Ελληνικά δεδομένα?
Δίκοπο μαχαίρι θα μου πείς, αλλά αυτή είναι η ζωή!!!
Ότι και να επιλέξεις βέβαια, να ξέρεις ότι σε αυτό τον άδικο κόσμο, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σου χαριστεί..πρέπει να αποδεικνύεσαι διαρκώς για τις ικανότητες σου και δυνατότητες σου....Εμείς οι Έλληνες εξάλλου φημιζόμαστε παντού στο γαλαξία για αυτό!
Καλή τύχη στην επιλογή σου!
 
Top