Ερωτήσεις για πρώτη υπερατλαντική πτήση

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους. Είσαστε απόλυτα κατατοπιστικοί.

Από ψάξιμο που έκανα βλέπω ότι τα upgrades είναι πλέον σαν το τζόκερ (αλλά θα εφαρμόσω την τακτική "αν δεν ζητήσεις η πιθανότητα είναι σίγουρα 0%").

Απίστευτα χρήσιμο το http://awt.cbp.gov/ που έδωσε ο SK.

Όλες οι απορίες έχουν λυθεί... και πλέον μένει η αναμονή και ο ενθουσιασμός (περισσότερο για το Α380 και λιγότερο για το Β777).

Τελευταία απορία: Αν δεν απατώμαι η FAA έχει επιτρέψει πλέον ανοιχτές ηλεκτρονικές συσκευές σε απογείωση & προσγείωση (πχ φωτογραφική μηχανή). Οπότε υποθέτω ότι στο σκέλος από/προς Αμερική δεν θα υπάρχει θέμα. Στις πτήσεις εντός ΕΕ είναι ακόμα αυστηρά τα πληρώματα;

Θ.
 
Απο τη στιγμή που επιτρέπεται απο την FAA, κανείς δε μπορει να σου το παιξει μαγκας και να σου πει οχι. Ολες οι συσκευές που μπορουν να κρατηθουν με το ενα σου χερι κ εχουν flight mode χρησιμοποιόυνται. Υπάρχουν ωστόσο πολλές αεροπορικές που δεν εχουν κανει update τις ανακοινωσεις τους ακόμη αλλα το αναφερουν συμπληρωματικα και αυτο στο τέλος. Υπάρχουν και άλλες που δε το αναφέρουν καν. Ετυχε για παράδειγμα να ταξιδεύω με Aegean τις προάλλες και δε το είπανε. Αν θέλεις εσυ μπορείς να ρωτήσεις στο αεροπλάνο αλλά θα μου φαινόταν κουφό να σου το αρνηθούν
 
Καλησπέρα σε όλους,

Αναβιώνω το topic καθώς ενδιαφέρομαι να "κροσάρω" τον Ατλαντικό προσεχώς (Απρίλιο-Μάιο) και έχω σχετικό challenge για οικονομικές πτήσεις και συγκέντρωση μιλίων.

Παρατήρησα ότι η πλειοψηφία των οικονομικών πτήσεων *Alliance (~500 euro rt) για ανατολική ακτή (JFK & EWR & ORD) δεν δίνουν πόντους στο M&B. Πρόκειται κυρίως για ναύλους K στο LH group καθώς επίσης και οι κάπως ακριβότεροι ναύλοι (~600 euro rt) της TK. Αντίθετα 50% δίνει η UA για ναύλους K (πτήσεις με LH) καθώς και η SK, η οποία όμως έχει ανθρώπινες ώρες μόνο για JFK/EWR.

Έχει κάποιος υπόψιν του κάποια διαφορετική επιλογή που να κυμαίνεται στο παραπάνω budget και να αποκομίζει πόντους;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Για δες TAP αλλά όχι στον χαμηλότερος ναύλο. Βέβαια δε ξέρω από Αθήνα σε τι τιμή παίζει και το κακό είναι οτι περνάς τον Ατλαντικό με Α321neo...
 
Πρόσεξε τις πτήσεις LH/UA καθώς αν είναι ναύλος Κ ή L (οι συνηθέστεροι του τρισκατάρατου LH group) codeshare UA και η πτήση γίνεται από την LH, τα μίλια θα πάνε με βάση τον operating carrier, ήτοι LH, ήτοι 0.

Το καλύτερο bet σου είναι να πετύχεις UA indeed.

Επίσης αν κοιτάς για Μάιο, ίσως έχει ξεκινήσει η AC την Αθήνα που γενικά επίσης δίνει 50% accrual.
 
Top