Ερώτηση για Τελωνείο και πτήση ΑΤΗ-JFK-ΑΤΗ

• Thread starter Thread starter spiros_k
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

spiros_k

Low-Cost-Class-Member
Φίλοι θα ήθελα τα φώτα σας. Μία από τις φθηνότερες λύσεις που βρήκα μέσω του RUMBO για την πτήση ΑΤΗ-JFK-ATH είναι με την ΑIR FRANCE με τιμή 532 Ευρώ και αποστολή εισιτηρίου στο σπίτι. Φυσικά δεν είναι απευθείας πτήση (όπως με DELTA που πάει στα 610 Ευρώ) αν και η διαφορά είναι μικρή. Αυτό όμως που με καίει και θα καθορίσει αν θα επιλέξω την παραπάνω πτήση είναι τι γίνεται με τα τελωνεία στο CHARLE DE GAULLE για πτήσεις από USA; Ψάχνουν πολύ ή είναι χαλαροί; Πέρυσι ταξίδεψα με την KLM και στο Amsterdam γινόταν ένας πανικός...Μιλάμε για ένα τρομερό ψάξιμο και τρελλό σωματικό έλεγχο ακόμα και αν δεν έβγαινες από το αεροδρόμιο, απλά για να μπεις στην "περιοχή" Schengen. Έχω ακούσει ότι με Lufthansa στη Γερμανία είναι πολύ χαλαροί αλλά το εισιτήριο βγαίνει πολύ ακριβό. Φυσικά μπορώ να βάλω αυτά που θέλω μέσα στις αποσκευές που φορτώνονται στο αεροπλάνο που δεν τις ανοίγουν στους ενδιάμεσους σταθμούς (εννοώ π.χ. αν βάλεις μία ηλεκτρονική συσκευή καλά προφυλαγμένη δεν θα την βρουν) οπότε θα φτάσουν στην Αθήνα από ευρωπαϊκό προορισμό χωρίς πρόβλημα. Ακούω τις απόψεις σας...

Εξαρτάται, σε μένα πέρυσι απο JFK-ATH μέσω LHR με BA όλο το ταξίδι δεν είχα τελωνείο πουθενά. Πέρασα κανονικά στο Transit του LHR και μπήκα στην πτήση για Αθήνα. Αθήνα επίσης τίποτα.

Σε άλλον γνωστό μου μέσω FRA στην Γερμανία κανένα πρόβλημα πέρασε στην transit κανονικά αλλά στον Βενιζέλο τον σταματήσανε και τον ελέγξανε κανονικά...

Γενικά με τα τελωνεία ποτέ δεν ξέρεις. 3 Φορές έχω πάει US οι 2 με ΟΑ και ποτέ δεν με σταματήσανε.. όχι δηλαδή και να με σταματάγανε θα γινόταν τίποτα αλλα λέμε...

Chris

OAL260":1e3w3df5 said:
Εξαρτάται, σε μένα πέρυσι απο JFK-ATH μέσω LHR με BA όλο το ταξίδι δεν είχα τελωνείο πουθενά. Πέρασα κανονικά στο Transit του LHR και μπήκα στην πτήση για Αθήνα. Αθήνα επίσης τίποτα.

Σε άλλον γνωστό μου μέσω FRA στην Γερμανία κανένα πρόβλημα πέρασε στην transit κανονικά αλλά στον Βενιζέλο τον σταματήσανε και τον ελέγξανε κανονικά...

Γενικά με τα τελωνεία ποτέ δεν ξέρεις. 3 Φορές έχω πάει US οι 2 με ΟΑ και ποτέ δεν με σταματήσανε.. όχι δηλαδή και να με σταματάγανε θα γινόταν τίποτα αλλα λέμε...

Chris
Ευχαριστώ για την απάντηση...κάποια άλλη εμπειρία με AIR FRANCE για την συγκεκριμένη πτήση;

Οκ βρήκα ακόμα καλύτερη προσφορά: 450 Ευρώ πάλι με Air France που νομίζω είναι πολύ καλά. Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο είναι το ανώτατο όριο αποσκευών που δέχεται η Air France χωρίς να χρεώνει; Επίσης αν έχω μόνο μία αποσκευή, σε περίπτωση που δέχονται μέχρι δύο, που έχει βάρος μεγαλύτερο από το μέγιστο της μίας αλλά χαμηλότερο από το σύνολο των δύο, θα τη γλιτώσω ή όχι την χρέωση;

Αναφερατε οτι η LH εχει ακριβα εισητηρια ...
... Εδω και αρκετα χρονια και καθε χρονο , η LH εχει ειδηκες προσφορες στα εισητηρια για υπαλληλους του αεροδρομιου Αθηνων , για : Ευρωπη , Αμερικη , Ασια κλπ.
Συνηθως ειναι για την περιοδο ΟCT-MAR πλην την περιοδο των εορτων ...
Πληροφοριες στα εκδοτηρια τους στο αεροδρομιο. :wink: :wink:

οσο για το αεροδρομιο τη Φρανκφουρτης : οταν μπαινεις σε χωρα Schengen , ειναι σχετικα χαλαρα στον τελωνιακο ελεγχο , πολυ κοσμο εχει συνηθως στον ελεγχο διαβατηριων ...

Ερώτηση σχετική:
Τι ακριβώς κάνουν στον έλεγχο στο τελωνείο; Ανοίγουν αποσκευές/χειραποσκευές και κοιτάνε τι έχεις μέσα;
Αν δεν δηλώσεις κάτι εσύ και αυτοί δούνε κάτι που πιστεύουν οτι πρέπει να φορολογηθεί, τι γίνεται; Μπορείς να πεις κάτι για να μην πληρώσεις; (το είχα απο πριν μαζί μου που έφυγα ή κάτι..;).
Ρωτάω γιατί θα πάει ο αδελφός μου U.S των Ιανουάριο και θέλω να μου φέρει ένα scanner και ο ίδιο θέλει να αγοράσει διάφορα πράγματα (pc parts).. Τι ενδεχόμενα υπάρχουν για τα τελωνεία; Πάει και έρχεται με KLM μέσω Schiphol αν παίζει ρόλο..

Εάν είναι στα κουτιά τους και από ένα ή δύο κομμάτια δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα. Αφού τα έχεις αγοράσει κανείς δεν σου λέει τίποτα μόνο να μην είναι πολλά και σου πουν ότι κάνεις λαθρεμπόριο. Καλύτερα δε, να τα έχεις στη βαλίτσα σου ... με ότι αυτό συνεπάγεται... γιατί σε χειραποσκευή θα πρέπει να περιμένεις πολύ στους ελέγχους.
Το αστείο είναι ότι όταν είχα πάει στον αδελφό μου στο Lansing MI έβλεπα τι μετάφεραν οι αμερικανοί σε χειραποσκευή και γελούσα κάτω από τα μουστάκια μου(τότε είχα). Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει. Τελευταία φορά που ήρθε ο αδελφός μου έπρεπε να αφήσει όλα τα σαμπουάν και αποσμητικά στον έλεγχο... :roll:

Ακριβώς επειδή θα τα αγόρασει από την αμερική και θα είναι στα κουτιά τους, μήπως του ζητήσουν να πληρώσει φόρο;;;;;
Μήπως είναι καλύτερα να έχω στην βαλίτζα χύμα το μηχάνημα (ανοιχτό) και στην χειραποσκευή τα χαρτιά (εγγύηση, Manual κλπ);

Κάποιος άλλος που να γνωρίζει κάτι ή να έχει ταξιδέψει ATH-AMS-JFK-AMS-ATH με KLM να με συμβουλεύσει τι να κάνω...;

MerNion":3m2yphsf said:
Ερώτηση σχετική:
Τι ακριβώς κάνουν στον έλεγχο στο τελωνείο; Ανοίγουν αποσκευές/χειραποσκευές και κοιτάνε τι έχεις μέσα;
Αν δεν δηλώσεις κάτι εσύ και αυτοί δούνε κάτι που πιστεύουν οτι πρέπει να φορολογηθεί, τι γίνεται; Μπορείς να πεις κάτι για να μην πληρώσεις; (το είχα απο πριν μαζί μου που έφυγα ή κάτι..;).
Ρωτάω γιατί θα πάει ο αδελφός μου U.S των Ιανουάριο και θέλω να μου φέρει ένα scanner και ο ίδιο θέλει να αγοράσει διάφορα πράγματα (pc parts).. Τι ενδεχόμενα υπάρχουν για τα τελωνεία; Πάει και έρχεται με KLM μέσω Schiphol αν παίζει ρόλο..

Καθώς το ταξίδι πλησιάζει.. οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ.. Αντί για scanner που είναι και πιο "επίφοβο" όμως θα μου φέρει μια φωτογραφική μηχανή..