Ερώτηση για VISA σε Domodedovο και Sheremetyevo

• Thread starter Thread starter spiros_k
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

spiros_k

Low-Cost-Class-Member
Φίλοι πρόκειται να αλλάξω πτήσεις στα δύο αυτά αεροδρόμια στη Ρωσία σε διαφορετικές περιόδους. Επείδη δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στα ρωσικά προξενεία στην Ελλάδα όπου οι βαριεστημένοι υπάλληλοί τους δεν μιλάνε γρι ελληνικά παρά μόνο σπαστά αγγλικά, θα ήθελα να ρωτήσω:

α) Για αλλαγή διεθνών πτήσεων και μόνο,χωρίς να βγω έξω από το αεροδρόμιο χρειάζεται ρωσική VISA; 99% η απάντηση είναι όχι αλλά θέλω και την άποψή σας.

β) Μόλις πάρω τις αποσκευές μου από την μία πτήση και πάω να κάνω check-in για την άλλη (πάντα στην ζώνη connection flights) περνάω καθόλου από immigration ή passport control; Αν ναι, τι κοιτάζουν και τι τους λέω για να προχωρήσω; Αναφέρομαι και στα 2 αεροδρόμια...

γ) Αν υποθέσουμε ότι έχω κάνει την κράτηση από το connection flight και θέλω να αγοράσω το χάρτινο εισητήριο μόλις φτάσω στο αεροδρόμιο (δυστυχώς πολλές αεροπορικές εταιρίες CIS χωρών, δεν έχουν δυνατότητα έκδοσης εισητηρίου στην Ελλάδα ή e-ticket), μπορεί αυτό να γίνει στη ζώνη των connection flights ή θα πρέπει να βγω στην "μη ασφαλή" ζώνη των αεροδρομίων, που ενδεχομένως θα βρίσκονται τα γραφεία των εταιριών, οπότε θα πρέπει να περάσω immigration και (προφανώς) να δείξω τουριστική visa;

Ευχαριστώ!

Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες ποιός είναι ο τελικός προορισμός σου και με ποιά εταιρία θέλεις να πας ως εκεί. Το λέω αυτό, διότι πολλές εταιρίες της περιοχής αυτής εκδιδουν εισιτήρια στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν αντιπρόσωπο πωλήσεων (μέσω της Hahn Air). Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα χρειαστείς βίζα γιατί βγαίνεις από το τράνζιτ και κάνεις ξανά check-in.

Όταν περνάς τράνζιτ, εννοείται ότι περνάς ξανά από έλεγχο διαβατηρίων. Το τί θα σε ρωτησουν και τι θα τους τους πεις εσύ, δεν μπορεί να σου το πει κανείς άλλος, φαντάζομαι.

Λογικά θα πρέπει να πετάς σε τρίτη χώρα, διότι αν ο τελικός προορισμός σου είναι η Ρωσία, τότε θα πρέπει να έχεις βίζα, έτσι κι αλλιώς. Έστω λοιπόν ότι πετάς προς Κίνα (λέμε τώρα). Να τι γράφει το IATA TIM:

NATIONAL GREECE (GR)
TRANSIT RUSSIAN FEDERATION (RU)
DESTINATION CHINA (PEOPLE'S REP.) (CN)
ALSO CHECK DESTINATION INFORMATION BELOW
VISA TRANSIT RUSSIAN FEDERATION (RU)
...... NORMAL PASSPORTS ONLY ......
VISA NOT REQUIRED IF CONTINUING WITHIN 24 HOURS AND NOT LEAVING THE AIRSIDE (INTERNATIONAL) TRANSIT AREA.
PASSENGER MUST HOLD ONWARD TICKET AND ALL DOCUMENTS REQUIRED FOR NEXT DESTINATION.
IF CONTINUING BY A DOMESTIC FLIGHT (ALSO INCLUDING BELARUS),
OR IF AIRPORT OF ARRIVAL IS DIFFERENT FROM AIRPORT OF
DEPARTURE WITHIN THE SAME RUSSIAN CITY (E.G. ARRIVING AT
SHEREMETYEVO-2 AND DEPARTING FROM SHEREMETYEVO-1 AIRPORT
IN MOSCOW):
TRANSIT VISA REQUIRED, AS ENTERING TERRITORY OF RUSSIAN FED.

Ζητώ συγγνώμη για τα κεφαλαία αλλά έτσι τα εμφανίζει το ΤΙΜ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

Visa transit /

Καλησπέρα to all

Έχω ταξιδέψει πολλές φορες στην Ρωσία!

1. Το 99 % μην είσαι σίγουρος, διότι ο φίλος μου (μένω Ελβετία) είχε κάνει Transit και έγινε ...μεγάλη φασαρία!

Aπω την ιστοσελίδα της Ρωσικης Πρεσβείας:

Russian Transit Visa

The following documents should be submited to the Russian Embassy or Consulate to obtain a Transit Visa to enter Russia:

1. Your original passport with at least 2 blank visa-designated pages (passport must be valid for at least 6 months after intended departure date from Russia).
2. Two copies of Russian visa application form, completed and signed.
3. Two passport-size photos signed on the back.
2. Visa to the country of destination, if required.
3. Tickets for the whole itinerary.

Αν ξέραμε για που θέλεις τελικά να πας, τότε θα μπορούσα καλύτερα να σε βοηθήσω.

P.S. Νομίζεις ότι το Ελληνικό Προξενείο στην Μόσχα είναι καλύτερα?? Μιλάμε για καταστροφή!

:evil:

Ιστοσελίδα:

http://athens.rusembassy.org/

ΘΈΛΕΙΣ 100 % TRANSIT VISA! :(

Re: Visa transit /

Jannis":ovr68k0f said:
Καλησπέρα to all

Έχω ταξιδέψει πολλές φορες στην Ρωσία!

1. Το 99 % μην είσαι σίγουρος, διότι ο φίλος μου (μένω Ελβετία) είχε κάνει Transit και έγινε ...μεγάλη φασαρία!

Aπω την ιστοσελίδα της Ρωσικης Πρεσβείας:

Russian Transit Visa

The following documents should be submited to the Russian Embassy or Consulate to obtain a Transit Visa to enter Russia:

1. Your original passport with at least 2 blank visa-designated pages (passport must be valid for at least 6 months after intended departure date from Russia).
2. Two copies of Russian visa application form, completed and signed.
3. Two passport-size photos signed on the back.
2. Visa to the country of destination, if required.
3. Tickets for the whole itinerary.

Αν ξέραμε για που θέλεις τελικά να πας, τότε θα μπορούσα καλύτερα να σε βοηθήσω.

P.S. Νομίζεις ότι το Ελληνικό Προξενείο στην Μόσχα είναι καλύτερα?? Μιλάμε για καταστροφή!

:evil:

Ιστοσελίδα:

http://athens.rusembassy.org/

ΘΈΛΕΙΣ 100 % TRANSIT VISA! :(

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν, θα ταξιδέψω πρώτη φορά στο Sheremetyevo με Aeroflot από IST για EVN, δεύτερη φορά στο Domodedovo από ΕVN για DYU και τρίτη φορά, ξανά από Sheremetyevo, από FRU για ATH. Επίσης τηλεφώνησα ο ίδιος τουλάχιστον 6 φορές στα αεροδρόμια και με πολύ κόπο κατάφερα να βρω κάποιους που μιλάν αγγλικά που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς μου: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ VISA αν έχω τα εισητήρια στα χέρια μου, δεν φύγω από την ζώνη "transit" του αεροδρομίου και αναχωρήσω εντός 24 ωρών (άρα ο φίλος aakunz ήταν 100% σωστός). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ TRANSIT VISA για αλλαγή αεροδρομίου ή έξοδο από την ζώνη transit για οποιοδήποτε λόγο. Αφού λοιπόν μιλάμε για 3 διαφορετικές πτήσεις σε 3 διαφορετικές περιόδους, με διεθνείς προορισμούς, δεν μου χρειάζεται VISA. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, ακόμα και αν δεν ισχύουν όλα όσα μου είπαν και είναι όλα λάθος, δεν νομίζω να υπάρξει τόσο σοβαρό πρόβλημα αν χρειαστεί να εκδόσω μία transit VISA στο αεροδρόμιο. Εξάλλου ούτε μου την βγάζουν εδώ (αφού λένε ότι δεν χρειάζεται) ούτε και έχω χρονικό περιθώριο τώρα για να περιμένω την έκδοσή της.