Ερωτησούλες σχετικά με πτήσεις/αεροσκάφη

• Thread starter Thread starter Wii
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Wii

Low-Cost-Class-Member
Το παρακάτω μπορείτε να το δείτε και σαν ένα μικρό quiz :wink:

Ως καινούργιος και χαζεύοντας το ενδιαφέρον αυτό forum, μου βάλατε φωτιές σχετικά με το με ποια αεροπλάνα έχω πετάξει μέχρι σήμερα.

Είπα λοιπόν να το ψάξω λίγο δεξιά και αριστερά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω απαντήσεις για όλα :(

Έχουμε και λέμε λοιπόν (ζητάω από πριν συγνώμη αν γράψω καμιά κοτσάνα!):

1) Τον Οκτώβριο του 2001 λίγες μέρες πριν σταματήσουν οι πτήσεις της Virgin Atlantic από ATH για LGW & LHR είχα πετάξει με την πρωινή ATH-LGW. Λογικά με κάποιο Airbus A32X πέταξα. Στο airfleets.net (είναι αυτό αξιόπιστο; ) δείχνει πως εκείνη την περίοδο η εταιρεία από "μικρά" είχε μόνο το A321-211 G-VATH. Με αυτό να πήγα; Από την άλλη πως εκτελούσε την 2η πτήση για Heathrow;;;

2) Τέλη 2001 πήγα και ήρθα με BA LHR-ATH-LHR με τις πτήσεις 633 & 634 που τώρα γίνονται με το B767. Αυτό δεν είναι widebody; Αν ναι, εγώ τότε είχα ταξιδέψει με μικρότερο. Θυμάται κανείς τι τύπους κατέβαζε τότε η BA σε αυτές τις πτήσεις;

3) Μαρτιο 2002 ειχα πεταξει με Ryanair απο Stansted για Prestwick. Λογικά πέταξα με B737-800 ή παίζει να ήταν στο δρομολόγιο και κανά παλιό Β737-200;

4) Η Astraeus που μέχρι το φθινόπωρο του 2002 έκανε πυκνα charters από Gatwick για Αθήνα, κατέβαζε 737-300 ή 737-700;

Αυτά τα ολίγα μου έμειναν ως απορίες παρά το googlάρισμα! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :D

Wii":2ejcoa1d said:
1) Τον Οκτώβριο του 2001 λίγες μέρες πριν σταματήσουν οι πτήσεις της Virgin Atlantic από ATH για LGW & LHR είχα πετάξει με την πρωινή ATH-LGW. Λογικά με κάποιο Airbus A32X πέταξα. Στο airfleets.net (είναι αυτό αξιόπιστο; ) δείχνει πως εκείνη την περίοδο η εταιρεία από "μικρά" είχε μόνο το A321-211 G-VATH. Με αυτό να πήγα; Από την άλλη πως εκτελούσε την 2η πτήση για Heathrow;;;

Mε αυτο πηγες! Δεν ειχε αλλο narrowbody τοτε η Virgin. Μονο το 321 που εκανε δυο δρομολογια την ημερα προς Λονδινο.

2) Τέλη 2001 πήγα και ήρθα με BA LHR-ATH-LHR με τις πτήσεις 633 & 634 που τώρα γίνονται με το B767. Αυτό δεν είναι widebody; Αν ναι, εγώ τότε είχα ταξιδέψει με μικρότερο. Θυμάται κα
νείς τι τύπους κατέβαζε τότε η BA σε αυτές τις πτήσεις;

Στο Heathrow η ΒΑ βαζει αποκλειστικα 767 (που,ναι, ειναι widebody). Οι μονες εξαιρεσεις ηταν ελαχιστες φορες με ...777! Τα μονα "μικροτερα" που εβαζε η ΒΑ εδω ηταν 757 και 320 απο Gatwick ομως... Οποτε, βγαλε εσυ τα δικα σου συμνπερασματα :wink:

3) Μαρτιο 2002 ειχα πεταξει με Ryanair απο Stansted για Prestwick. Λογικά πέταξα με B737-800 ή παίζει να ήταν στο δρομολόγιο και κανά παλιό Β737-200;

Hταν κοντο,θορυβωδες και απιστευτα πορωτικο, η μακρυυυυ και σ εκανε να νομιζεις οτι δεν εχει κινητηρες? :wink:

4) Η Astraeus που μέχρι το φθινόπωρο του 2002 έκανε πυκνα charters από Gatwick για Αθήνα, κατέβαζε 737-300 ή 737-700;

Αυτο ειναι δυσκολο. Και τα δυο τα κατεβαζε...

Ελπιζω να βοηθησα :oops:

Αν βοήθησες λέει; Απαιχτος :wink:

1) Δηλαδή η Virgin με 1 A321 έκανε και LGW & LHR; Δηλαδή είχε ημερήσιο πρόγραμμα LHR - ATH - LGW - ΑΤΗ - LHR;;; Περίεργο κάπως!

2) Έβαζε και τότε τέλη 2001 B767; Νόμιζα πως μετά το 2003 καθιέρωσε τα 767 για Αθήνα. Κρίμα.. Ποιος ξέρει εμένα τι μου έκατσε :(

3) Αυτό που θυμάμαι είναι πως ήταν λίγο παλιατζούρα (καμία σχέση με τα σημερινά της Ryan) και πρέπει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να ήταν γερμανός καθώς σχεδόν τα πάντα ήταν πρώτα στα γερμανικά!

4) Τουλάχιστον ξέρουμε ότι ήταν 737!

Αυτό το airfleets είναι μάλλον αξιόπιστο τελικά. Δεν με άφησε να πω κοτσάνες :lol:

1. Καλυφθηκες :wink:
2. Το πιθανοτερο (αν δεν θυμασαι widebody) ειναι να πηγες με 757!
3. Απο τα λεγομενα σου, ηταν 737-200.