Εξετάζεται το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής...

  • Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
06/09/2003
Μηνύματα
5.926
Likes
0
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν στοιχεία που τους απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης  της Ολυμπιακής Αεροπορίας έτσι ώστε να αποφανθούν ως προς τη συμβατότητα των ρυθμίσεων του σχεδίου προς το κοινοτικό Δίκαιο.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ανακοίνωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, από απάντηση της Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα μεταφορών Loyola De Palacio σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Χατζηδάκης είχε ρωτήσει την Επιτροπή εάν είναι συμβατή η δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας με το κοινοτικό δίκαιο και εάν είναι ασφαλής η θέση των εργαζομένων στη νέα αυτή εταιρία. Η Επίτροπος στην απάντηση της προς τον Κ. Χατζηδάκη αφού υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή εξέδωσε, στις 8 Σεπτεμβρίου 2003, απόφαση με την οποία κάλεσε την Ελλάδα να της μεταφέρει όλες τις πληροφορίες τις σχετικές με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν απάντηση στην Επιτροπή και η απάντηση αυτή εξετάζεται.

Ως προς τη συμβατότητα του καθεστώτος της νέας Ολυμπιακής προς το κοινοτικό δίκαιο, η Επίτροπος αναφέρει "ότι η Επιτροπή δεν διαθέτει όλα τα στοιχεία που αφορούν την ιδιωτικοποίηση και συνεπώς δεν είναι σε θέση να αποφανθεί για τη συμβατότητα ή μη του εγχειρήματος που σχεδιάζουν οι ελληνικές αρχές, με το κοινοτικό δίκαιο". Η Loyola De Palacio τονίζει, επίσης, ότι στη φάση αυτή δεν είναι γνωστές ούτε οι κοινωνικές πτυχές του σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ούτε οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες που δεν θα αναληφθούν από τη νέα εταιρία. Και καταλήγει στην απάντησή της ότι οι ελληνικές αρχές "δεσμεύθηκαν να της διαβιβάσουν το τελικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης προτού αυτό τεθεί σε εφαρμογή, προκειμένου να δυνηθεί η Επιτροπή να αποφανθεί για τη συμβατότητά του με το κοινοτικό δίκαιο."

O Κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτροπής δήλωσε "Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ είναι στον αέρα. Δεν είναι μόνο η υπό προϋποθέσεις εκδήλωση ενδιαφέροντος ορισμένων επενδυτών. Είναι και ότι το ίδιο καθεστώς της νέας εταιρίας γεννά σοβαρά ερωτηματικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν είχε ενημερωθεί ουσιαστικά από την κυβέρνηση για τη νέα Ολυμπιακή, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της. Η κυβέρνηση αντί απλώς να καθησυχάζει, καλά θα έκανε να ασχοληθεί με το θέμα πιο σοβαρά. Και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα."


..::Ta atoma pou douleuouve va mn xasouve tn douleia tous... kai n OA eprepe edw kai mia 10etia toulaxistov va eivai idiwtikn... Telos pavtwv::..
 
http://www.flygr.de/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=463

to idio thema. kai ksanaroto: o berelis ti estile me tis 600 selides epistoli ???

kai: giati den ta leei ola ????

kai: ti pisteuei oti einai i Europaiki Komision kai i kyria De Palacio ???
o kyr. Manolis kinotarhis Neas Makris ston Ebro pou pisteuei ola osa leei o ypourgos ??

einai skliro karidi i Kommision, kai pali kala pou tin ehoume auti !!! allios tha eihame hathi....... logo ton politikon mas
An kai paradehome oti den stirizo oles tis apofaseis tis kommision
 
Top