Εξομοίωση άδειας χειριστού με ΤΕΙ

• Thread starter Thread starter Evangelos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Evangelos

Economy-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Κάπου είχψε πάρει το αυτί μου πως ισχύει ή τουλάζιστον ίσχυε το παραπάνω και δίνοταν χαρτί από το Υπουργείο Παιδείας εικάζω, χαρτί εξομοίωσης με ΤΕΙ για τους κατέχοντες επαγγελματικών αδειών. Παραπάνω λεπτομέρειες δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει σίγουρα αν ισχύει ή όχι κάτι θα τον ευχαριστούσα για την απάντησή του...

Το ψάχνω και εγώ. Το χαρτί της εξομοίωσης το έδινε το ΔΙΚΑΤΣΑ σήμερα ΔΟΑΤΑΠ αλλά δεν έχω καταφέρει να μάθω κάτι άλλο.
Όσους έχω βρει να το έχουν κάνει δεν θυμούνται. Με β΄ τάξεως έπερνες ΤΕΙ και με εναεριων γραμμών ΑΕΙ. Αν βγάλεις άκρη με ενδιαφέρει και εμένα.

Στο ΔΙΚΑΤΣΑ να φανταστώ πως το έχουν ξεχάσει πλέον?

Απο ποια ΑΕΙ-ΤΕΙ γινεται αυτο;

Φίλε hlia τι εννοείς?

Βασικα λαθος το διατυπωσα μιας και δεν εχω καταλαβει ακριβως για τι μιλαμε. Αν ειναι ευκολο να το αναλυσει λιγο περισσοτερο καποιος.

Είχα ακούσει και εγώ παλαιότερα οτι το πτυχείο ενός επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών είναι ισότιμο με πτυχείο πανεπιστημίου αλλά δεν το έψαξα περισσότερο και πως εξισώνεται.
Μάλλον αυτό θα εννοεί ο φίλος Evangelos

Μαλιστα. Κατι τετοιο δεν νομιζω να ισχυει για 2 βασικους λογους. 1ον τα πτυχια πανεπιστημιων-ΤΕι στην πραγματικοτητα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα "συμβολαιο" που οριζει επαγγελματικα δικαιωματα και 2ον τα πτυχια θεσμοθετουνται νομοθετικα αυτο θα πει οτι ενα πτυχιο περα απο τα επαγγελματικα δικαιωματα που κατοχυρωνει, οριζεται απο νομοθεσια που προβλεπει φοιτηση στο αντιστοιχο πανεπιστημιο και λοιπα.

Οι γνώσεις όμως κάποιου κατόχου fATPL πτυχείου είναι πανεπιστημιακού επιπέδου ή επιπέδου ΤΕΙ ?

Εφοσον δεν υπαρχει ελληνικο πανεπιστημιο η ΤΕΙ που να προσφερει πτυχιο fATPL δεν γινεται συγκριση.