Εύρεση εργασίας ως νέος πιλότος

tasos.elm

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
23/01/2014
Μηνύματα
12
Likes
0
Καλησπέρα στο forum και συγχαρητήρια σε όλους για την πολύ καλή που κάνετε!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς δουλειά ως επαγγελματίας πιλότος την σημερινή εποχή τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (σε οποιονδήποτε τομέα, σε airline, σε cargo, κτλ.)?

Όντας άνεργος και δεδομένου των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος τα χρήματα του κατ’ αυτό τον τρόπο και να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα?

Ποια η σύνδεση των σχολών με την αγορά εργασίας?

Να σημειώσω ότι είμαι 31 χρονών και θα ξεκινήσω από το 0 !
 
Αν έχεις το χρήμα έτοιμο στην άκρη και δεν ξέρεις τι να το κάνεις, τότε ξεκίνα το.
Αν δεν έχεις το χρήμα μην το ξεκινήσεις κάν.
Απο την στιγμή που θα γραφτείς σε μια σχολή θα έχεις έξοδα και μόνο έξοδα. Μέχρι να βρείς δουλειά.
Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα παντού και ενα απλό cpl(a) me/ir δεν φτάνει...
Στην Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο.

Οι σχολές το μόνο που κοιτάνε αιωνίως, είναι πόσο γεμάτη είναι η τσέπη σου. Αυτή είναι και η δουλειά τους. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα φροντίσεις μόνος σου.
 
Τα χρήματα δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα αλλά κάνω αιματηρές οικονομίες μπας και μαζευτούν.

Ένας λόγος που θα ήθελα την ειλικρινή σας γνώμη είναι το ότι οι περισσότερες ιδιωτικές σχολές, σε όλους τους κλάδους σπουδών, συνηθίζουν να ωραιοποιούν τα πράγματα και μόλις γραφτείς καταλαβαίνεις ότι δεν είναι έτσι.

Έχω σκοπό να πάω στο aviation career day τον επόμενο μήνα αλλά πιστεύω δεν θα βγάλω πολλά συμπεράσματα.

Δηλαδή φίλε asterixx25 πες ότι έχεις τα 60.000 – 70.000 χιλιάρικα που χρειάζονται και παίρνεις τα απαραίτητα πτυχία. Μετά τι? Ψάχνεις στην χρυσή ευκαιρία τις μικρές αγγελίες μπας και βρεις δουλειά? :D :D :D

Δεν υπάρχει κάποιο υποτυπώδες έστω “γραφείο διασύνδεσης” όπως συνηθίζεται να λέγεται με σκοπό την προώθηση σου στην αγορά εργασίας?

Και όλες αυτές οι εταιρίες που διαφημίζουν στα site τους τι είναι? Πχ οι graduates της σχολής μας, μην λέμε ονόματα, currently fly with μπλα μπλα μπλα…
 
Ανεργια υπαρχει παντου... Στη μια περιπτωση ομως εισαι απλα ανεργος (οπως εισαι τωρα) και ψαχνεις μια οποιαδηποτε δουλεια, ενω στη δευτερη περιπτωση εισαι ανεργος και επιπλεον εχεις ξεφραγκιαστει κατα 70.000 ευρω. Τι προτιμας απο τα 2?
 
Kouli σαν να έχεις δίκιο…!!!
 
Απο όσο γνωρίζω υπάρχουν στο εξωτερικό γραφεία διασύνδεσης-κοινώς ατζέντηδες- αλλά αυτά για τους μεγάλους χειριστές.
Πού να πας "ξυπόλυτος" με 200-250 ώρες ?

Ολες οι εταιρίες θέλουν 1000-1500 ώρες total και 500 τύπο. Που να βρεθούν? Και πόσα λεφτά επιπλέον χρειάζονται για να μπούν?

Έχω σκοπό να πάω στο aviation career day
Φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. (Για το επάγγελμα του χειριστή, εννοώ)
Και όλες αυτές οι εταιρίες που διαφημίζουν στα site τους τι είναι?
Όποια σχολή μαζί με το συμβόλαιο εγγραφής-εκπαίδευσης σου δώσει επιτόπου και ενα 2ο συμβόλαιο εργασίας για μετά την αποφόιτηση, τότε μπράβο της! Να πάμε και εμείς! Να πουλήσω και το σπίτι, και το χωράφι και να πάρω και δανεικά απο την τράπεζα. Χαλάλι της...
Τυχαίνει σε πολύ λίγες περιπτώσεις κάποιος μαθητής της (βυσματίας-υιός κυβερνήτη-με διαγωνισμό με το σπαθί του), να πιάσει αμέσως δουλειά σε μεγάλη εταιρία και έχει να το καυχιέται.

Μετά τι? Ψάχνεις στην χρυσή ευκαιρία τις μικρές αγγελίες μπας και βρεις δουλειά?
Παντού!
 
Για να μην απογοητεύονται ίσως και κάποιοι άλλοι απο τα γραφόμενα μου, μπορεί κάποιος που δεν έχει το κεφάλαιο, να το ξεκινήσει σιγά-σιγά.
Μέσα σε μια 5ετία-10ετία, να πάρει σιγά-σιγά τα πτυχία του, νά πάρει και εναν τύπο, να βάλει και 500 ώρες, να έχει δώσει συνολικά 100000-120000 ευρώ μίνιμουμ, για να μπορεί να χτυπήσει κάποια πόρτα του εξωτερικού.
Γιατί για πόρτα του εσωτερικού, θα τον έχουν φάει τα χρόνια και "οι δικοί μας" είναι κάπως...ακόμη με το θέμα της ηλικίας.
 
asterixx25 ομολογώ ότι μου έκοψες τα φτερά!

Κάτι τελευταίο, αν αποκτήσεις πτυχίο για να πετάς ιδιωτικό αεροπλάνο που κοστίζει σαφώς λιγότερο αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 10.000 ευρώ μήπως υπάρχουν περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης?

Να μου πεις πόσοι Ωνάσηδες και Λάτσιδες έχουν μείνει στην Ελλάδα που θα χρειάζονταν έναν πιλότο για το λιαρ τζετ τους, αλλά λέω, κουβέντα να γίνεται!

Την φήμη που θα γεμίσει η Ελλάδα υδροπλάνα την ακούσατε? Δεν θα υπάρξει κάποια απορρόφηση και από εκεί?
 
Δηλαδή φίλε asterixx25 πες ότι έχεις τα 60.000 – 70.000 χιλιάρικα που χρειάζονται και παίρνεις τα απαραίτητα πτυχία. Μετά τι? Ψάχνεις στην χρυσή ευκαιρία τις μικρές αγγελίες μπας και βρεις δουλειά?
Διόρθωση: Παίρνεις τα minimum πτυχία. Σα να λέμε, ένας γιατρός που μόλις έχει τελειώσει την ιατρική σχολή. Κάνε τους παραλληλισμούς για τις επαγγελματικές προοπτικές και βγάλε συμπέρασμα. Μόνο που ο γιατρός όταν συνεχίσει (αγροτικό, ειδίκευση κλπ) θα αρχίσει να πληρώνεται ενώ ο πιλότος θα συνεχίσει να πληρώνει από την τσέπη του!

Κάτι τελευταίο, αν αποκτήσεις πτυχίο για να πετάς ιδιωτικό αεροπλάνο που κοστίζει σαφώς λιγότερο αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 10.000 ευρώ μήπως υπάρχουν περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης?
Το δίπλωμα που αναφέρεις λέγεται PPL (Private Pilot Licence). Είναι κάτι σαν την ερασιτεχνική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου που βγάζουν οι περισσότεροι. Αν θες να γίνεις επαγγελματίας οδηγός οχημάτων βγάζεις το αντίστοιχο επαγγελματικό δίπλωμα. Το PPL είναι το αντίστοιχο "ερασιτεχνικό" δίπλωμα οδήγησης αεροπλάνου. Δηλαδή οδηγείς αεροπλάνο για την πλάκα σου και δεν επιτρέπεται να αμείβεσαι γι' αυτό.

Την φήμη που θα γεμίσει η Ελλάδα υδροπλάνα την ακούσατε? Δεν θα υπάρξει κάποια απορρόφηση και από εκεί?
Τώρα μάλιστα! Και πριν 10 χρόνια πάλι είχε "ξαναγεμίσει" η Ελλάδα με υδροπλάνα.
 
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω, θα πρέπει να πληρώσεις γύρω στα 60.000 ευρώ για να πάρεις το "βασικό" πτυχίο το οποίο θα σου επιτρέψει να εργαστείς ως επαγγελματίας πιλότος και μετά θα πρέπει να πληρώνεις από την τσέπη σου για να ανέβεις στις 1000 – 1500 ώρες για να έχεις κάποια πιθανότητα πρόσληψης από μία εταιρεία?

Και κάτι ακόμα, αν θέλεις να πετάς πιο μικρά αεροπλάνα, πχ ιδιωτικά λιαρ τζετ, υδροπλάνα χρειάζεσαι το ίδιο πτυχίο με τα μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα παραδείγματος χάρη?

Ποια πτυχία σου επιτρέπουν να πληρώνεσαι για τις υπηρεσίες σου?

Παιδιά με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις αλλά όντας τελείως αρχάριος καταλαβαίνετε!
 
Top