FALCON 7S

• Thread starter Thread starter efluuoa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

efluuoa

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKF
Καλημέρα!
δουλευω σε ταξιδιωτικό γραφειο και μεταξυ των άλλων εξυπηρετούμε θαλαμηγούς.
Μας ρωτάνε από ένα σκάφος του οποίου ο ιδιοκτήτης εχει ένα τρικινητήριο FALCON 7S σε ποια ελληνικά αεροδρόμια μπορει να προσγειωθεί.
Μπορει κάποιος να βοηθήσει η να με παραπέμψει κάπου που να μπορούν?

Από οτι είδα δεν είναι μεγάλο αεροσκάφος και υποθέτω δεν θα έχει προβλημα κάπου ε?

ευχαριστώ!

Καταρχάς το αεροπλάνο που θα σου είπαν θα είναι τύπου Falcon 7X και όχι 7S.Από το λινκ που παραθέτω και πιο κάτω φαίνεται πως χρειάζεται 2060 πόδια για να σταματήσει κατά την προσγείωση και 5505 πόδια για να απογειωθεί με κάποια συγκεκριμένη διαμόρφωση (8 επιβάτες).Με δεδομένο πως έχω δει και άλλα παρόμοιου τύπου σε Κεφαλλονιά, Κέρκυρα,Μύκονο κλπ ,πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα να προσγειωθεί σε όλα τα ''φυσιολογικά'' νησιωτικά αεροδρόμια (πλην βεβαίως κάτι Ικαρίες,Αστυπάλαια,Κάλυμνο,Κάσο,Σύρο).Επίσης ,μην ξεχνάς πως είναι πιστοποιημένο και για να επιχειρεί από το London City Airport (LCY) που έχει διάδρομο μόνο 4900 πόδια...Αρα...Αυτά απ' όσο ξέρω δεν είμαι δα και ειδικός στα 7Χ.

http://www.dassaultfalcon.com/aircraft/ ... rmance.jsp

FlyHigh":bctwd757 said:
(πλην βεβαίως κάτι Ικαρίες,Αστυπάλαια,Κάλυμνο,Κάσο,Σύρο)

Καλά μην τα βάζεις όλα στον ίδιο κουβά. Π.χ. η Ικαρία με σχεδόν 1400 m είναι αρκετά ΟΚ.

Νομίζω οι πλέον κατάλληλοι να απαντήσουν είναι το ίδιο του το πλήρωμα :wink:

Πάντως όταν μάθεις που και αν θα έρθει τελικά γράψτο μας εδώ να ετοιμάσουμε τισ φωτογραφικές!! :mrgreen: