Flightsim

ναι αυτό ήταν.. αν και το ανακάλυψα μόνος μου, σε χιλιοευχαριστώ..

πριν τις πανελληνιες απεγκατεστησα το flight simulator 2004. Πριν 2 μερες το ξαναεκανα εγκατασταση αλλα σε μερεικα αεροσκαφη αντι να βλεπω το panel, μου βγαζει ενα τεραστιο μαυρο ορθογωνιο. σε αλλα μου βγαζει κανονικα το panel. τι να κανω :?:

Re paidia vrika ayto sta site tou FS to diavasa kai einai periodikara.
Exei kai istoselida sto telos.

Olympic Skies – Issue 3
Ιούνιος – Ιούλιος 2008

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του τρίτου τεύχους του Olympic Skies. Το περιοδικό είναι διαθέσιμο για download από το ολοκαίνουργιο site του περιοδικού στο http://www.olympicskies.gr

Εκεί μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη του περιοδικού, καθώς και τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα στα προηγούμενα δύο τεύχη, ενώ η ιστοθέση μας θα ανανεώνεται καθημερινά με αεροπορικά νέα από τον πραγματικό και εικονικό κόσμο. Στο site μας θα βρείτε και ένα forum που δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει όλα τα μέλη της Ελληνικής κοινότητας, ανεξαρτήτως του δικτύου και των «χρωμάτων» που φοράνε όταν πετάνε...

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας και ελπίζουμε το τρίτο τεύχος του περιοδικού μας να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Η ομάδα του OS θα πάρει άδεια για το καλοκαίρι, καθώς ο ρυθμός εργασίας για αυτό το τεύχος ήταν πραγματικά εξαντλητικός. Διακοπές για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας λοιπόν και δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη και το τέταρτο τεύχος του OS.

Διαβάστε στις 70+ σελίδες αυτού του τεύχους:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το νέο σκηνικό της ομάδας GAP. Δείτε πρώτοι, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του, το νέο σκηνικό της ομάδας και μπείτε για τα καλά στο κλίμα του καλοκαιριού.
Δημήτρης Σάλτας: Ο νέος CEO της ΕΟΑ αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον.
Aircraft: Μπόινγκ 747. Η βασίλισσα των ουρανών
Συνέντευξη: Michal Rok – Γνωρίστε τον δημιουργό του vroute.
Software & tips: Το νέο Fokker 70/100
Software & tips: Dolomynum - To πρώτο open source “online traffic viewer”
Aviation School: Ενόργανες πτήσεις
Τα τελευταία νέα της Ελληνικής κοινότητας & των μεγαλύτερων δικτύων
Δύο ολοκαίνουργιές στήλες!
& πολλά άλλα...

Μαζί ένα ξεχωριστό δώρο για να πετάτε «ανενόχλητοι» και μια έκπληξη, μόνο για τους φίλους του περιοδικού...

Καλή ανάγνωση & καλό καλοκαίρι...

Αλέξανδρος Ζαφείρης

Olympic Skies

Αρχισυντάκτης
editor@olympicskies.gr
http://www.olympicskies.gr

Καλημέρα

Ψάχνω ελικόπτερα για X-plane 7. :) Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω για να κατεβάσω ?

Έχει "φτιάξει" κανείς ελικόπτερο?

ευχαριστώ

fs9.exe

Καλησπέρα!

Από χτες το πρωί το fs μου έχει πρόβλημα.Πιο συγκεκριμένα, όταν πατάω στο εικονίδιο για να παίξω, ενώ ακούγεται ο ήχος του cd που τρέχει και η κλεψύδρα του ποντικιού, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μάλιστα όταν ανοίγω την διαχείριση εργασιών, βλέπω κανονικά την εφαρμογή του φσ! Σημείωση ότι έχω λειτουργικό σ-βήστα( θα μου πείτε καλός μα~!@κας είμαι) αλλά εδώ και ένα χρόνο έτρεχε το φσ κανονικότατα. Έκανα και reinstall αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα που δεν
γνωρίζω για το fs9.
Τα HSP scenery (mess, base,Αττικα photo real) καθώς και της GAP τα
αεροδρόμια πρέπει να τα βάλω με κάποια σειρά και στην εγκατάσταση τους
αλλά και στο library. Τα φιχ που είδα σε κάποια από αυτά είναι εύκολο
να τα βάλω??? Πως πρέπει να τα βάλω για να μην έχω προβλήματα???
Είδα σε φόρουμ ότι το scenery με τις λίμνες παρουσίαζε προβλήματα.
Παλιότερα είχα πρόβλημα πετώντας πάνω από την Σκύρο στην ευθεία του 18
με κρασαρε.
Πέρα από αυτά όμως έχετε να μου πείτε να προσέξω κάτι σε γενικό επίπεδο.
Να επισημάνω ότι το FS9 είναι γνήσιο καθώς και τα VISTA που έχω σαν
λειτουργικό.
Αν έχουν απαντηθεί αυτές οι ερωτήσεις παλιότερα σας παρακαλώ πείτε μου
που να ψάξω για να μην σας κουράζω.
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Ευχαριστώ για την κάθε απάντηση σας
Σάββας

Υ.Γ.
Υπάρχει κάποιο μοντέλο καιρού για να μπορώ να κάνω ανεμοπορία στο FS 9 ξέρετε με θερμικά και mountain wave???

Savvas":3vt39q95 said:
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα που δεν
γνωρίζω για το fs9.
Τα HSP scenery (mess, base,Αττικα photo real) καθώς και της GAP τα
......
Ευχαριστώ για την κάθε απάντηση σας
Σάββας

Τα κατεβάζω και εγώ αυτή τη στιγμή. Οπότε μόλις τα εγκαταστήσω και τα τεστάρω για bugs (και αφού τα διορθώσω αν καταφέρω) θα σου στείλω απαντήσεις και συμβουλές.

2Savvas: Δε τα έχω τσεκάρει ακόμα, αλλά αύριο-μεθαύριο θα σ'τα στείλω με πμ ;)
2All: (Για όσους δε ξέρουν αλλά θέλουν να μάθουν) Είχα ξεκινήσει να δημιουργώ δικό μου mesh της Ελλάδας, αλλά με πρόλαβε ο κύριος Panos Georgotas της HSP. Σ'αυτό το ποστ θέλω να εξηγήσω τι ακριβώς κάναμε... Χρησιμοποιήσαμε τη βάση δεδομένων της Shuttle Radar Topography Mission (http://www2.jpl.nasa.gov/srtm/) και ίσως να διαφέρουν οι τρόποι μας στα εργαλεία μετατροπής. Εγω χρησιμοποίησα το srtm to bgl v1.04 http://www.lki.ru/Texts/Masters/MSFS/1/files/srtm_to_bgl_104.zip (Θέλω να ευχαριστήσω τον Matthew Styles γι'αυτό το tool :great: ).
Και τώρα το ζουμί...
Αρχικά πρέπει να αποφασίσουμε ποιό κομμάτι της γής θα κάνουμε meshing. Ανοίγουμε το FS και χωρίς πολλά πολλά πατάμε FLY NOW. Στη συνέχεια πατάμε Alt, επιλέγουμε world -> map και μετακινούμε το αεροπλάνο μας στο επιθημητό σημείο.
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να meshάρουμε μια τετράγωνη περιοχή που αποτελείται απο 4 grids (στο χάρτη). Βάζοντας το αεροπλάνο πάνω από αυτά σημειώνουμε κάπου τους πρώτους 3 χαρακτήρες από τα πεδία latitude και longitude (πρέπει να έχουμε κάτι τέτοιο N37E056 ΠΡΟΣΟΧΗ: το μήκος πρέπει να είναι 3ψήφιο, δηλαδή αν βρισκόμαστε στο μήκος 56 πρέπει να το σημειώσουμε 056). Οπότε εχουμε τα επόμενα grids: N37E056, N37E057, N38E056, N38E057. Αυτά λογικά θα είναι κάπου κοντά μας, άρα ανοίγουμε την ftp database της SRTM και πάμε στο κατάλογο SRTM/Version2/Eurasia. Κάνουμε αναζήτηση για τις συντεταγμένες και κατεβάζουμε τα αντίστοιχα hgt.zip αρχεία.
Κάνουμε extract το srtm to bgl, επίσης και τα hgt αρχεία, τα οποία τα βάζουμε στον ίδιο κατάλογο με το tool. Τώρα για να το κάνουμε bgl πρέπει να διπλοκλικάρουμε το SRTM_3ARCSEC_TO_BGL.exe και στη συνέχεια το SRTM_3ARCSEC_TO_BGL.bat όταν εμφανιστεί (Το SRTM_1ARCSEC_TO_BGL.exe είναι γιά meshing της περιοχής των ΗΠΑ οπότε προς το παρόν δε μας κάνει). Το πρόγραμμα θα τα κάνει όλα αυτόματα και θα "γεννήσει" το αρχείο SRTM_3ARCSEC.bgl.
Αυτός είναι ο χάρτης της meshed περιοχής και το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να το βαπτίσουμε με ένα όνομα π.χ. "Olympos.bgl" αν πρόκειται όντως γι'αυτόν, να το ρίξουμε σε κατάλογο Addon scenery/Olympos του FS και να δηλώσουμε τον κατάλογο αυτόν στο scenery library μέσα στο παιχνίδι.
Δυστυχώς επειδή τα ύψη ASL των αεροδρομίων είναι αυστηρά καθορισμένα στα cfg, τα αεροδρόμια μπορουν να βρεθούν σε "λακούβες" και σε "λόφους" μετά από τη μετατροπή, οπότε καλό είναι να είστε εξοπλισμένοι με AFCAD ώστε να τα διορθώνετε.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το ποστ, αλλιώς ζητάω συγγνώμη.

Σέ όλα τα αρχεία που κατέβασες υπάρχουν αναλυτικά readme αρχεία τα αποία αναφέρουν τι πρέπει να πάει που, τόσο και στα αρχικά αρχεία όσο και στα διάφορα fixes.

To crash στην περιοχή της Σκύρου έχει βγει εδώ και πολύ καιρό και έχει συμπεριληφθει στην v2 του BASE.

Και μια σημείωση, το Attika Photoreal δεν είναι scenery από την HSP.

Έκανα ότι λένε οι οδηγίες αλλά το μόνο που έγινε είναι να ξεπαστρέψω το fs.
Οι οδηγίες είναι για τα windows xp και εγώ έχω vista.
Είναι εντελώς διαφορετικά στα vista ειδικά όταν πήγα να κάνω το hspbase2 το βήμα γ7 κατά τις οδηγίες δηλ. να βρω το fs9.cfg στα vista δεν υπάρχει αυτή η διαδρομή (και είχα τα κρυφά αρχεία να εμφανίζονται). Μετά από ψάξιμο το βρήκα σε αυτή τη διαδρομή
documents(στο όνομα του κάθε χρήστη) App. Data - Roaming - Fs9 - fs9.cfg
Στις οδηγίες έλεγε να ανοίξουμε το αρχείο με το notepad και στον τομέα των terrain να αλλάξουμε το terrain_max_vertex_level=
????
Το μόνο που βρήκα ήταν terrain_max_vertex_level=19
Φαντάστηκα ότι αυτό θα είναι μάλλον που πρέπει να αλλάξω με τιμή 21
Αν είμαι λάθος παρακαλώ πείτε το μου.
Έκανα save το αρχείο και μου το εμφάνιζε σαν cfg αλλά με το εικονίδιο του notepad.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην ξεχωρίζει η θάλασσα από τον ουρανό στο fs9
Δυστυχώς δεν ξέρω από τέτοια πράγματα και έτσι δοκίμασα να τα κάνω όλα όπως ήταν default αλλά το πρόβλημα συνέχιζε.
Το έκανα uninstall γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω.
Αν κάποιος από την ομάδα της HSP διαβάζει παρακαλώ ας μου πει τι πρέπει να κάνω.
Ευχαριστώ για την κάθε απάντηση.
Σάββας