Φωτογραφική μηχανή εν πτήση

• Thread starter Thread starter DR
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

DR

Νέο μέλος (Tourist)
Μπορώ να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο φωτογραφική μηχανή :?: Αν ναι επιτρέπεται να βγάζω φωτογραφίες εν πτήση :?: :?:

Το πρώτο κανείς δεν στο απαγορεύει, εκτός αν η μηχανή σου βρεθεί γεμάτη εκρηκτικά :wink: Το δεύτερο είναι κάτι σχετικά αμφιλεγόμενο και εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Λίστα:

1. Που θες να τη βγάλεις; Αν είναι καμπίνα, δεν νομίζω να σου την πεί κανένας, εκτός αν ενοχληθεί κάποιος, οπότε του εξηγείς ότι απλώς είσαι φαν και απλώς τραβάς φωτό χωρίς να καταγράφεις προσωπικά στοιχεία κλπ. Θα σε κοιτάξει λίγο περίεργα, αλλά κι αυτός μπορεί να φοράει στρινγκ με φούντες από κάτω :lol: Αν έρθει αεροσυνοδός και σου πεί απαγορεύεται, δράς με τον ίδιο τρόπο. Με ευγένεια πάντα. Αν θες από cockpit, δες εξαρτάται #2.

2. Με ποιά εταιρεία πετάς; Συνήθως αμερικάνικες, αγγλικές κλπ. και χώρες με υψηλό τρομοκρατικό κίνδυνο δεν σ'αφήνουν ούτε με σφαίρες σε cockpit access αν και δεν έχω ακούσει για σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά την καμπίνα. Κάποιες ευρωπαϊκές (νομίζω και η Ολυμπιακή), σε αφήνουν αν το ζητήσεις ευγενικά και σου τύχει συμπονετικό πλήρωμα 8)

Γενικώς πάντως δεν έχω δεί/ακούσει/καταλάβει να απαγορεύεται, οπότε τα παραπάνω είναι πιο πολύ καθοδήγηση.

Φυσικά και επιτρέπεται, υπάρχουν βέβαια και αερολιμένες όπως αυτός του Ηρακλείου όπου λόγω της στρατιωτικής του χρήσης (126 σμηναρχία μάχης) απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών.

και στο αεροδρόμιο Χανίων απαγορεύονται οι φωτογραφίες από το approach και ύστερα

Παντως περσι το καλοκαιρι στην πτηση με την εταιρεια πολιτισμου απο SKG για MUC, η αεροσυνοδος μου ζητησε να κλεισω τη Lumix μου. Οταν τη ρωτησα γιατι, ειπε οτι επηρεαζει τα οργανα του αεροσκαφους. Στην ερωτηση μου ποu ακολουθησε, γεματη απορια, πως ειναι δυνατον τα οργανα του ιδιου αεροσκαφους να γινονται μεσα σε 3 βδομαδες τοσο ευαλλωττα δεν ηξερε τι να μου πει. Και αφου ειδε οτι δεν ειχα σκοπο να την κλεισω γυρναει και μου λεει: "Καλα θα ρωτησω τον κυβερνητη εαν επιτρεπεται." Ακομα περιμενω απαντηση απο την κοπελα. Ισως επρεπε να της ειχα δωσει το τηλεφωνο μου... ;)

Να υπογραμμισω οτι ητανε η πρωτη φορα που μου ζητηθηκε να κλεισω τη μηχανη μεσα στο σκαφος! Και δη εν ωρα πτησης. Βασικα παιζει και με την εταιρεια, αλλα και με τα ατομα που σε "πετανε" στην συγκεκριμενη πτηση! Εξ ορισμου μια ψηφιακη δεν αποτελει κινδυνο για την ασφαλεια του αεροσκαφους.

A! Νομιζω οτι ο φιλος DR ρωτησε εαν επιτρεπεται ΜΕΣΑ / απο (σ)το αεροσκαφος να βγαλεις φωτο.. Ο Λιακοπουλος μπερδευει τους αεροδιαδρομους με τα αγγουρακια τουρσι, εμεις πιστευω οτι μπορουμε να διακρινουμε μεταξu αεροΠΛΑΝΟΥ και αεροΔΡΟΜΙΟΥ!!! οκιντοκι? ;)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Μπορεί να είναι αναχρονιστικό κλπ στην εποχή των δορυφόρων και του google earth αλλά σε όλη την Ελληνική επικράτεια προκειμένου να τραβήξει κανείς φωτογραφίες από αέρος απαιτείται άδεια του ΓΕΑ, άδεια της ΥΠΑ και συνοδεία επί του α/φους αξιωματικού του ΓΕΑ. Στην ουσία δεν πολυεφαρμόζεται ο νόμος αλλά υπάρχει. Συνεπώς αν θέλουν σε διώκουν ποινικά.

makedonas":ptkjoec2 said:
Να υπογραμμισω οτι ητανε η πρωτη φορα που μου ζητηθηκε να κλεισω τη μηχανη μεσα στο σκαφος! Και δη εν ωρα πτησης. Βασικα παιζει και με την εταιρεια, αλλα και με τα ατομα που σε "πετανε" στην συγκεκριμενη πτηση! Εξ ορισμου μια ψηφιακη δεν αποτελει κινδυνο για την ασφαλεια του αεροσκαφους.

Ετυχε και σε εμας με την Alitalia.Το πιο φοβερο ομως ειναι οτι δεν εκαναν καμια παρατηρηση στον κυριο διπλα μας που ειχε ανοιχτο το φορητο υπολογιστη του...

Re: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

ikonoklastis":2pas02ax said:
Μπορεί να είναι αναχρονιστικό κλπ στην εποχή των δορυφόρων και του google earth αλλά σε όλη την Ελληνική επικράτεια προκειμένου να τραβήξει κανείς φωτογραφίες από αέρος απαιτείται άδεια του ΓΕΣ, άδεια της ΥΠΑ και συνοδεία επί του α/φους αξιωματικού του ΓΕΣ. Στην ουσία δεν πολυεφαρμόζεται ο νόμος αλλά υπάρχει. Συνεπώς αν θέλουν σε διώκουν ποινικά.

Τό 1996,στό μοναδικό από όλα τά αεροπορικά μου ταξίδια που είχα θυμηθεί να πάρω και φωτογραφική μηχανή μαζί μου (αναλογική όμως),είχα τραβήξει αρκετές φωτογραφίες από αέρος χωρίς να μού πή κανείς τίποτε.Υποθέτω δέ οτι δέν ήμουν ο μόνος που το έκανε αυτό.

Συνεπώς πιστεύω οτι ο νόμος αυτός δέν εφαρμόζεται καθόλου,οτι οι αρμόδιοι έχουν πλέον αντιληφθεί πως μέ τό Google Earth κλπ είναι αστείο ο οιοσδήποτε θέλει να κατασκοπεύση να βασίζεται σέ μιά απλή,έστω και καλής ποιότητας-ψηφιακή μηχανή.Απλώς όμως βαριούνται να καταργήσουν τον νόμο διότι αυτό σημαίνει απασχόληση τής Βουλής κλπ κλπ.....

Φωτογραφίες εντός τού αεροπλάνου δέν είχα βγάλει διότι το ταξίδι ήταν επαγγελματικό και δέν είχα χρόνο να περιμένω να αδειάση η καμπίνα,να συνεννοηθώ μέ το πλήρωμα κλπ.

connie":1klk7euk said:
makedonas":1klk7euk said:

Ετυχε και σε εμας με την Alitalia.Το πιο φοβερο ομως ειναι οτι δεν εκαναν καμια παρατηρηση στον κυριο διπλα μας που ειχε ανοιχτο το φορητο υπολογιστη του...

Στην Alitalia έχει συμβεί και σε φίλη μου που ερχόταν Αθήνα..
Περιμένω πως και πως να μου το πουν και εμένα καμια φορά για να αντιδράσω με τις ηλίθιες παρατηρήσεις (που απορώ αν τους το λέει η εταιρία ή μόνοι τους τα βάζουν όλα στο ίδιο καλάθι) τους.. Ακου εκεί ενοχλεί η φωτογραφική μηχανή τα όργανα του αεροπλάνου.. (Αν είναι έτσι να βγάζω με film με παλιά απλή SLR να δω τι θα μου πουν τότε..)

No Way ;-)

Ρε παιδιά θα ήταν αστείο να έρθουν να σου πούνε να σβήσεις την cam σου! Αλλά στο κάτω κάτω και να μου το πούνε σιγά μην το κάνω!!! ’λλο τι θα ακούσουμε!! Εγώ μια πτήση έχω κάνει στην ζωή μου! Αυτό έλειπε, να μου πούνε να μην βγάζω photos και εγώ να τους ακούσω!!

Μάλιστα όχι απλός έβγαζα μέσα στην καμπίνα αλλά μπήκα και στο cockpit και έβγαλα!!

Και μου λέτε αν επιτρέπεται! Εκτός και αν πετάς με καμία αμερικάνικη(εταιρία)! Εκεί μάλλον θα σε κράξουν!!! :lol: