Το πρώτο κανείς δεν στο απαγορεύει, εκτός αν η μηχανή σου βρεθεί γεμάτη εκρηκτικά

Το δεύτερο είναι κάτι σχετικά αμφιλεγόμενο και εξαρτάται από κάποιους παράγοντες. Λίστα:
1. Που θες να τη βγάλεις; Αν είναι καμπίνα, δεν νομίζω να σου την πεί κανένας, εκτός αν ενοχληθεί κάποιος, οπότε του εξηγείς ότι απλώς είσαι φαν και απλώς τραβάς φωτό χωρίς να καταγράφεις προσωπικά στοιχεία κλπ. Θα σε κοιτάξει λίγο περίεργα, αλλά κι αυτός μπορεί να φοράει στρινγκ με φούντες από κάτω

Αν έρθει αεροσυνοδός και σου πεί απαγορεύεται, δράς με τον ίδιο τρόπο. Με ευγένεια πάντα. Αν θες από cockpit, δες εξαρτάται #2.
2. Με ποιά εταιρεία πετάς; Συνήθως αμερικάνικες, αγγλικές κλπ. και χώρες με υψηλό τρομοκρατικό κίνδυνο δεν σ'αφήνουν ούτε με σφαίρες σε cockpit access αν και δεν έχω ακούσει για σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά την καμπίνα. Κάποιες ευρωπαϊκές (νομίζω και η Ολυμπιακή), σε αφήνουν αν το ζητήσεις ευγενικά και σου τύχει συμπονετικό πλήρωμα
Γενικώς πάντως δεν έχω δεί/ακούσει/καταλάβει να απαγορεύεται, οπότε τα παραπάνω είναι πιο πολύ καθοδήγηση.