Φωτογραφική μηχανή εν πτήση

  • Thread starter DR
  • Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
06/09/2003
Μηνύματα
5.934
Likes
0
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Re: No Way ;)

air_boy":p5jcvdrk said:
Εκτός και αν πετάς με καμία αμερικάνικη(εταιρία)! Εκεί μάλλον θα σε κράξουν!!! :D

Το κράξιμο είναι το τελευταίο που θα πρέπει να φοβάσαι στην ελεύθερη και δημοκρατική USA! Πριν πέσει κράξιμο έρχεται Γκουαντάναμο! ;) Αλλα μην ξεχνάς, με οποια εταιρεία και να πετάς, ρωτα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων εάν επιτρέπεται να βγάλεις φωτό το cockpit. Aμα σου πούνε ιστοριούλες παρέπεμψε τους στο a.net! ;) Το hobby σου κανεις, αλλα επειδή υπάρχουνε κανόνες, καλο είναι έστω και για τους τύπους να τους τηρούμε!


Φιλικά Στέφος
 

LGIR09

Economy-Class-Member
Εγγραφή
24/10/2006
Μηνύματα
132
Likes
0
Περιοχή
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αυτό που λέει ο Στέφος. Η φωτογράφηση του πιλοτήριου είναι άλλη φάση. Καλύτερα να πάρεις άδεια προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μην χαλάσεις και τη μέρα σου επειδεί θα πέσουνε με τα μούτρα πάνω σου με 100 δικαιολογίες.
 

pingu

Business-Class-Member
Εγγραφή
31/08/2006
Μηνύματα
308
Likes
0
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Θα ήθελα εντούτοις να πω και κάτι άλλο στον φίλτατο air boy, πάντα φιλικά για διευκόλυνσή του και δικιά μας.

Το να αντιδράς ευγενικά στην παράκληση να κλείσεις τη μηχανή σου (όπως ο μακεδόνας) δεν είναι κακό και είναι δικαίωμά σου από τη στιγμή που δεν απαγορεύεται και δεν κάνεις τίποτα επικίνδυνο. Όμως, ανά πάσα στιγμή θυμήσου την ευγένεια και την διπλωματία ! Διότι το να "αγνοείς" και να προσπαθείς να δουλέψεις το πλήρωμα δημιουργεί ένα κακό κλίμα απένταντι σε όλους μας.

Υπάρχουν πολλοί, όπως εγώ κι εσύ, που τα βρήκαμε έτοιμα. Τσουπ, πήγαμε στο αεροδρόμιο, βγάλαμε τη μηχανή, τραβήξαμε, χαρήκαμε. Υπάρχουν άλλοι (δεν ξέρω αν τα παιδιά αυτά βλέπουν/ποστάρουν και στο φόρουμ) οι οποίοι έχουν πάει φυλακές γιατί τραβούσαν φωτό. Προκειμένου λοιπόν να φυλάξουμε αυτά που αυτοί οι άνθρωποι κερδίσανε, δηλαδή την ελεύθερη φωτογράφιση, καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε στο μάτι των αρχών με "εξυπνακίστικη" διάθεση, αλλά πάντα να συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Το λέω αυτό διότι με προβλημάτισαν οι λέξεις "αγνοώ" και "σιγά μην κάνω ό,τι μου λένε" στο post σου. Ίσως να τις εξέλαβα και λάθος, αλλά μπορεί αυτό το reply να μείνει ως "καλή τακτική" ώστε να παραμείνουμε σε αυτήν την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Καλές φωτογραφίες ! :D
 

George

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
29/03/2003
Μηνύματα
1.432
Likes
123
Συμφωνώ 100% με τον προλαλλήσαντα pingu. Η σωστή συμπεριφορά μέσα σε έναν περιορισμένο αεροπορικό χώρο (π.χ. σε μια καμπίνα αεροσκάφους) είναι το σημείο κλειδί.

Ένας φίλος της αεροπορίας (aviation enthusiast όπως συχνά λέμε στη χώρα του Ικάρου), δεν μπορεί παρά να θέλει το καλό και μόνο του αεροπορικού κλάδου. Μόλις ένα πλήρωμα ή μια αρχή καταλάβει τις καλές προθέσεις μας, η αντιμετώπιση είναι συνήθως κάτι παραπάνω από ζεστή. Και σας το λέω αυτό με την εμπειρία διοργάνωσης διαφόρων αεροπορικών επισκέψεων που έχουμε αρκετοί από εμάς.

Το ίδιο συμβαίνει και σε έναν ελεγχόμενο χώρο αεροδρομίου φυσικά...
 

air_boy

Economy-Class-Member
Εγγραφή
21/09/2006
Μηνύματα
185
Likes
1
Περιοχή
Θεσσαλονίκη - Aλεξανρούπολη
Ε ε παιδιά ξεφύγατε λίγο! Τι πράγματα είναι αυτά! Ήρεμα!

Λοιπόν ΦΙΛΕ Μακεδόνα
εννοείτε ότι τους ρώτησα! Η μάλλον δεν τους ρώτησα καν! Αυτοί μου το προτείνανε!!! :cool:


Φίλε Pingu ΔΕΝ είπα ποτέ ότι αγνόησα ή προσπάθησα να δουλέψω το πλήρωμα! [Μα καλά από πού το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα???] AnyWay

«Εξυπνακίστικη διάθεση»……. μάααλιστα λοιπόν για πες μου τώρα ρε συ από πού και ως πού αυτό το συμπέρασμα??? :? Μα ξέρεις δεν χρειάστηκε καν να συνεργαστώ μαζί τους! Ποτέ δεν ήρθαν να μου πούνε γιατί βγάζω photos! Μέσα στο αεροσκάφος ήταν και άλλοι 130 συμμαθητές μου που οι 20 και πάνω έβγαζαν photos και άλλοι τόσοι που ποζάρανε!!! ’κουσε εκεί…. εξυπνακίστικη διάθεση! Υπερβάλεις φίλε Pingu….υπερβάλεις!!!! ;)

Ποτέ δεν είπα την Λέξη Αγνοώ!!! Το σιγά μην κάνω ότι μου λένε το είπα μεν αλλά με τελείως διαφορετική νοοτροπία από αυτή που την εξέλαβες!! ;) Εννοούσα ότι θα τους έπειθα με ευγενικό τρόπο να με αφήσουνε! Και να που κολλάει αυτό που είπα «σιγά μην κάνω ότι μου λένε» στο ότι το αποτέλεσμα τελικά θα είναι το ίδιο «δεν θα κάνω ότι μου πούνε»!!! Ο τρόπος που θα το κάνω διαφέρει!!! :cool:

Και ρε συ μεταξύ μας τώρα με τον φροντιστή πιάσαμε και ολόκληρη κουβέντα και μου λες τώρα ότι δεν θα με άφηνε ο άνθρωπος να βγάλω εκεί 5-6 φωτογραφίες!?

Ok Pingu???

Και επίσης καλές photos… :DΛοιπόν φίλε George τώρα…!

Είναι δυνατό να πιστεύεις από όσα προείπα(που φυσικά τα εξέλαβες λάθος) ότι δεν θέλω το καλό του αεροπορικού κλάδου?? Ήρεμα κύριοι!!!! Ήρεμα!

Φιλικά… Air Boy
:)
 

George

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
29/03/2003
Μηνύματα
1.432
Likes
123
Εγώ γενικώς μιλούσα, air-boy, δεν τα έγραψα για εσένα προσωπικά. Αυτά που είπα π.χ. ισχύουν και σε αμερικανικές εταιρίες (μιας και το ανέφερες το θέμα), όπου δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με φωτογραφίες (σε 4 διαφορετικές εταιρίες). Όχι απλώς δε μας ενόχλησε κανείς, αλλά προσφέρθηκαν να μας βγάλουν φωτογραφίες και οι ίδιοι.
 

air_boy

Economy-Class-Member
Εγγραφή
21/09/2006
Μηνύματα
185
Likes
1
Περιοχή
Θεσσαλονίκη - Aλεξανρούπολη
Roger...

Ωραία George! Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου! Είδες λοιπόν.. δεν είναι και τόσο σωστό να (κατά)κρίνουμε ένα άτομο μόνο και μόνο επειδή πήραμε με λάθος τρόπο αυτά που είπε.

’ντε και καλές πτήσεις και photos…! ;)
 

pingu

Business-Class-Member
Εγγραφή
31/08/2006
Μηνύματα
308
Likes
0
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Για την "εξυπνακίστικη διάθεση παρατήρησε ότι ανήκει σε άλλη παράγραφο εντελώς, στην οποία συμπεριλαμβάνω τα ονόματα και των δύο μας και πράξεις όχι συγκεκριμένες που αναφέρεις στο post σου, αλλά planespotting γενικότερα. Αυτό είναι εγκυκλοπαιδική γνώση, για να συμπληρώσει την συμβουλή που έδωσα παραπάνω.

Επειδή λοιπόν έχουν τύχει κι εδώ στο φόρουμ άτομα τα οποία συμπεριφέρονται ηλίθια και θέλουν και κάμερα μέσα στο αεροπλάνο (άλλος τραβούσε τη στρατιωτική βάση και έκανε και τον χαλαρό όταν τον τσιμπήσανε), συμβουλεύω - και δεν κατακρίνω - για ιδανική συμπεριφορά στο planespotting. Αν κατέκρινα θα σου έλεγα "κwλόπαιδο, να συμπεριφέρεσαι σωστά, ΟΚ ?" (ναι, έτσι είμαι εγώ :shock: ). Οπότε επιστρέφω ευγενικά την παράκληση περί προσοχής στην παρανόηση :cool:

Πάντως, αν μιλάς, όπως γράφεις, στάνταρ θα σε παρεξηγήσουν όλοι (φιλικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου :D ).
 

air_boy

Economy-Class-Member
Εγγραφή
21/09/2006
Μηνύματα
185
Likes
1
Περιοχή
Θεσσαλονίκη - Aλεξανρούπολη
Λοιπόν Pingu τι μπορώ να σου πω τώρα??

Βασικά θα μπορούσα να σου πω ότι και εσύ εάν μιλάς έτσι όπως γράφεις τότε σίγουρα θα σε παρεξηγούσαν όλοι! Αλλά γιατί λες το ίδιο και για εμένα?? Είπα κάτι άσχημο για κάποιον?? Απλός έγραψα αυτά που έγραψα πριν για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου! Γιατί θεώρησα ότι με προσβάλεις!!! Εσύ όμως τώρα μου λες ότι δεν αναφερόσουν σε εμένα αλλά γενικά σε όλους! Αμφιβάλω Pingu!!! AnyWAy


Λοιπόν φίλε Pingu δεν θέλω να συνεχίσω αυτό το θέμα! Εξάλλου είμαστε εδώ και πολύ ώρα off topic! Και ακόμη δεν έχω την διάθεση να «μαλώνω» με οποιοδήποτε άγνωστο στο internet! Και μάλιστα σε ένα forum που ο σκοπός του είναι η αεροπορία και μόνο η αεροπορία!

Τα συμπεράσματα για το άτομό μου δικά σου!! Α και μέχρι τώρα δεν με έχει παρεξηγήσει κανένας από τον τρόπο που μιλάω(αλλά ούτε και από τον τρόπο που γράφω), εκτός από εσένα! Περίεργο ε????( φιλικά μεταξύ σοβαρού και αστείου) ;)

(Sorry σε όλους για το off topic)Air Boy
 

pingu

Business-Class-Member
Εγγραφή
31/08/2006
Μηνύματα
308
Likes
0
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
As you wish :cool: Προσωπικά μιλάω όπως γράφω και δεν με παρεξηγεί κανένας. Γι'αυτό μάλλον φταίει το κείμενο, που δεν έχει έκφραση και τόνο όπως η φωνή. Αν και πάλι μου παρανοείς κάτι, δεν συνεχίζουμε αφού δεν θες (και αφού είμαστε off topic of course).

Πάνω σε αυτό που είπε ο ikonoklastis τώρα:

Από τη στιγμή που έχει βγεί από το 1996 οδηγία της ΥΠΑ για ελεύθερη φωτογράφιση σε πολλούς αερολιμένες, και από τη στιγμή που κανονικά ο στρατός δεν έχει δικαιοδοσία σε πολιτικές εγκαταστάσεις εν καιρώ ειρήνης, γιατί να πρέπει να γίνεται αυτό το κομφούζιο νομικά; Επιπλέον, παλιότερα είχα στείλει e-mail στην ΥΠΑ περί το καθεστώς φωτογράφισης στα αεροδρόμι και με παραπέμψανε στις διευθύνσεις των αερολιμένων και όχι στο στρατό, είτε σε κάποιον άλλον μέσα στην ΥΠΑ.

Όλα αυτά τα στρατιωτικοπολιτικά βεβαίως μπορεί να μην εφαρμόζονται, αλλά δεν θα ήταν κακό να έχουμε πλήρη κάλυψη νομικά...
 
Top