Γεια σας και από μένα, ήθελα να εκφράσω μια απορία, καθ' ότι μη ειδικός με τα αεροπορικά ή καλύτερα ασχετος,που όμως έχει πετάξει καμιά 10ριά φορές εντός Ευρώπης και 2 υπερατλαντικά. Επίσης να προσθέσω ως εισαγωγή ότι είμαι από αυτούς που φοβούνται πολύ τις πτήσεις, χωρίς όμως να παθαίνω υστερίες (προς το παρόν)...
Επέστρεφα χθες στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ από ευρωπαικό προορισμό και κατά τη διαδικασία προσγειώσεως, περίπου 1,5λεπτό πριν την προσγε'ιωση και καμιά 300άρα ίσως μέτρα από το έδαφος, το αεροπλάνο χάνει απότομα ύψος, βουτάει, κόβονται σε όλους τα γόνατα, ακούγεται ενα ωωω από πολλούς επιβάτες (εγώ κρατήθηκα), και πριν προλάβουμε να συνελθουμε, μετά από 20 δευτερόλεπτα μια δεύτερη βουτιά, ένα δεύτερο ωωω, αυτή τη φορ'α ελάχιστα πάνω από το έδαφος (νομίσαμε οτι ήρθε το τέλος) και ακολουθεί μια μετριότατη προσγείωση με 2-3 χοροπηδήματα και αίσθηση ότι το αεροσκάφος ισορροπεί εναλλάξ πότε στον ένα,πότε στον άλλο τροχο.
Ξαναλέω οτι είμαι φοβητσιάρης, αλλά σημειώνω οτι και στο πήγαινε μας πήγε ο ίδιος πιλότος (χαρακτηριστικό όνομα), πραγματοποιώντας πάλι παρόμοια προσγείωση (λέγαμε χαριτολογώντας ελπίζουμε να μην γυρίσουμε με το ίδιο αεροσκάφος γιατί πάνε οι ρόδες, αλλά δεν εισακουστήκαμε). Η απορία μου αφορά κυρίως στο θέμα με τις βουτιές,που ήταν και το πιο τρομακτικό: Είναι δυνατό να είναι κενό αέρος τόσο χαμηλά και με τέτοια λιακάδα, οπότε τον αδικώ τον άνθρωπο, είναι κάτι άλλο, ή έχει ευθύνη ο πιλότος πραγματοποιώντας εν γένει μια αδέξια διαδικασία προσγείωσης?Περιττό να πω οτι κατεβήκαμε παγωμένοι οι περισσότεροι...Παρακαλώ για τα φώτα σας