Γνωρίζοντας τους Μεξίκα/Αζτέκους και θαυμάζοντας τους Μάγια

• Thread starter Thread starter airzena
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

airzena

First-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
TGZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
UGTB
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επικρατεί η άποψη στην Ελληνική κοινωνία ότι το Μεξικό είναι επικίνδυνο.
Με είχαν τρομοκρατήσει αλλά η επιθυμία μου να δω το 6ο θαύμα του κόσμου από τα 7 (Νεκρόπολη της Γκίζα, Σινικό Τείχος, Κολοσσαίο, Πυραμίδα Τσίτσεν Ιτσα, Μάτσου Πίτσου, Ταζ Μαχάλ, Άγαλμα του Χριστού στο Ρίο) υπερνίκησε κάθε φόβο.
Τώρα μου υπολείπεται μόνο το Μάτσου Πίτσου.
Ξεκινάμε λοιπόν το ταξίδι μας με πτήση της ΒΑ από ATH-LHR-MEX.
Το web check in της ΒΑ γίνεται 24 ώρες πριν την πτήση. Επειδή το έχω ξανακάνει, έχω παρατηρήσει ότι με που φτάνει η ώρα εάν προσπαθήσεις αμέσως με το άνοιγμα, το σύστημα είναι αργό και δυσκίνητο. Εμείς επειδή θέλαμε τις 2 θέσεις στο παράθυρο των τελευταίων 3 σειρών του Β747 προσπαθήσαμε αμέσως με το άνοιγμα και το καταφέραμε με αρκετά προβλήματα. Ένα επιπλέον πρόβλημα δεν μπορείς συγχρόνως να κάνεις 2 check in από 2 διαφορετικά παράθυρα στον υπολογιστή σου.
Επειδή στο σκέλος ATH-LHR το έχουμε κάνει και με τις δύο legend εταιρείες, θα προσπαθήσω μια σύγκριση.
Η ΒΑ δέχεται βαλίτσα μέχρι 23 κιλά χωρίς χρέωση, η Α3 με την νέα μόδα σε χρεώνει €30 ανά σκέλος. Για να προλάβω κριτική από μερικούς ότι το κόστος εισιτηρίου είναι διαφορετικό, μπορώ να αναφέρω ότι υπάρχουν προσφορές της ΒΑ με κόστος εισιτηρίου με επιστροφή περίπου στα €168 ενώ στην Α3 το βρίσκεις το εισιτήριο στα €185.
Η παράδοση της βαλίτσας και η επιβίβαση στο αεροσκάφος γίνεται με ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Το αεροσκάφος είναι Α320 στην ΒΑ (υπάρχει και μία πτήση με Β767) και Α321 στην Α3.
Πριν την επιβίβαση στην ΒΑ μπορείς να διαλέξεις (από 3) Αγγλική εφημερίδα, στην Α3 πρέπει να παρακαλέσεις την αεροσυνοδό εάν της περισσεύσει από την business να σου προσφέρει. Συνήθως σου φέρνει αν και μου έχει τύχει να μην μου φέρει.
Με το που εισέρχεσαι στην ΒΑ σε καλωσορίζουν τυπικά αλλά στις θέσεις σε περιμένει κουβέρτα και ακουστικά. Εν αντιθέσει η Α3 σε καλωσορίζει εγκάρδια και σου προσφέρει καραμελίτσα αλλά δεν υπάρχει κουβέρτα στην θέση και τα ακουστικά που σου προσφέρουν είναι υποδεέστερης ποιότητας.
Οι κοπέλες της Α3 είναι σαφώς ομορφότερες από της ΒΑ, ενώ στην ΒΑ υπάρχουν και φροντιστές.
Οι ανακοινώσεις στο αεροσκάφος γίνονται και στα Ελληνικά (στην ΒΑ από κασέτα). Δεν θυμάμαι εάν στην ΒΑ γίνονται και οι ανακοινώσεις των σωστικών και στα Ελληνικά.
Οι θέσεις της ΒΑ είναι σαφώς καλύτερες από της Α3 και εάν διαλέξεις από 5 έως 13 σειρά Α,C,D,E,F είναι σαν της business. Προσοχή μην διαλέξετε την Β την έχετε πατήσει γιατί είναι στενότερες από τις κανονικές. Ο λόγος είναι ότι αναλόγως των επιβατών Club Europe η business μπορεί να επεκταθεί μέχρι την 13 σειρά, συνήθως όμως φτάνει μέχρι την 4.
IFE δεν υπάρχει και στις δύο εταιρείες, η διασκέδαση γίνεται από τις οθόνες οροφής. Στην Α3 σου δείχνουν μία ταινία και ύστερα την διαδρομή μέχρι τον προορισμό, ενώ στην ΒΑ σου δείχνουν μία ταινία και 3 ή 4 τηλεοπτικά κωμικά επεισόδια .
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι και στο φαγητό δεν υπάρχει διαφορά. Και οι δύο εταιρείες σου προσφέρουν άψογο φαγητό για τα Ελληνικά γούστα, μάλλον οφείλετε στον Έλληνα προμηθευτή. Υπάρχει μια διαφορά όμως στην ΒΑ μπορείς να έχεις fish and chips είναι ένα νέο προϊόν που λανσάρει η εταιρεία.
Άλλη διαφορά είναι ότι η Α3 προσγειώνεται στο κτήριο 1 οπότε έχεις περιορισμένο αριθμό ανταποκρίσεων για ABZ,EDI,MAN με VS, για IAD,IAH,LAX,ORD,SFO με UA και NZ, για CLT,PHL με US, για ΚEF με FI, για JNB με SA, για ICN με OZ, για GIG, GRU με JJ.
Σαφώς στο κτήριο 5 της ΒΑ μπορείς να κάνεις περισσότερες ανταποκρίσεις.
Φτάνουμε στο κτήριο 5 και μετά από 4 ώρες αφού χαζέψαμε τα άπειρα μαγαζιά για να ξέρουμε τι θα αγοράσουμε στην επιστροφή (είχε πολύ καλές τιμές στα καλά ουίσκι), επιβιβαστήκαμε στο Β747.
Το ίδιο καλωσόρισμα, οι ίδιες εφημερίδες, κουβέρτες και ακουστικά. Η πληρότητα του αεροσκάφους περίπου στο 90% (στην πρώτη και business θέσεις = δεν ξέρω). Το αεροπλάνο παλιό αλλά καλοδιατηρημένο.
Οι ανακοινώσεις έγιναν και στα Ισπανικά αλλά και μέλη του πληρώματος γνώριζαν άψογα Ισπανικά.
Το IFE απογοητευτικό, μικρές οθόνες με κακή ευκρίνεια. Οι επιλογές αρκετές και σε είδος ταινιών αλλά και σε γλώσσες. Υπήρχαν Ινδικές ταινίες = οι αγαπημένες μου, μάλλον Ιαπωνικές, Ισπανικές, Γερμανικές. Φυσικά υπήρχαν τηλεοπτικές σειρές, μουσική, ενημερωτικές εκπομπές, την διαδρομή του αεροσκάφους, και δελτίο αξιολόγησης υπηρεσιών, κλπ.
Το φαγητό πολύ καλύτερο από αυτό που είχαμε προς HKG. Προσέφεραν μεσημεριανό, 2 φορές ποτά / αναψυκτικά / αλκοολούχα ποτά (δυστυχώς δεν είχαν τεκίλα) και βραδινό. Κατά την διάρκεια της πτήσεις μπορούσες να πας στην κουζίνα όπου είχαν χυμούς / αναψυκτικά, σάντουιτς, σακουλάκια με πατατάκια / ξηρούς καρπούς.
Η πτήση αναμενόμενη και παρόλο που φύγαμε 5 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα, φτάσαμε στο ΜΕΧ 5 λεπτά καθυστερημένα λόγω φόρτου προσγειώσεων στο ΜΕΧ.
Η ΒΑ καθώς και οι άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες AF,IB,KL,LH χρησιμοποιούν το κτήριο 1, το οποίο είναι παλαιό και απογοητευτικό.
Ο έλεγχος/σφράγισμα διαβατηρίων γρήγορος και μετά υπάρχει Duty Free, προσοχή όμως γιατί μετά υπάρχει τελωνείο και ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός. Άμα σε πιάσουν με πάνω από μια κούτα τσιγάρα, πληρώνεις $20 την κούτα.
Επίσης μεγάλη προσοχή με την κάρτα εισόδου που σου δίνουν να συμπληρώσεις στο αεροπλάνο και στην σφραγίζουν όταν εισέρχεσαι. Εάν την χάσεις το πρόστιμο είναι $200.
Μια άλλη διαφορά που παρατηρήσαμε είναι, ενώ όλες οι πληροφορίες έλεγαν ότι κατά την είσοδο θα πληρώναμε $22 αυτό δεν έγινε. Φαντασθήκαμε ότι θα πληρώναμε κατά την έξοδο από την χώρα όπως σε άλλες Λατινικές χώρες αλλά δεν πληρώσαμε πουθενά, μάλιστα κατά την έξοδο από την χώρα ούτε μας σφράγισαν τα διαβατήρια. Ήταν όμως πολύ σχολαστικοί στο να μαζέψουν την κάρτα εισόδου που είχαμε.
Μετά από όλα αυτά πήραμε ΜΟΝΟ Authorized taxi από μέσα από το κτήριο του αεροδρομίου με κόστος $290pesos περίπου €16,35 και εμπρός προς Tenochtitlan το Αζτέκικο όνομα της πόλης.
Αν και ήταν περίπου 20:30 η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους ήταν ασφυκτική. Χρειασθήκαμε 30 λεπτά για να φτάσουμε στην Zona Rosa.
Αύριο… βουρ για Ανθρωπολογικό Μουσείο και μεθαύριο για Teotihuacan.

Re: Γνωρίζοντας τους Μεξίκα/Αζτέκους και θαυμάζοντας τους Μά

Η Zona Rosa είναι μια περιοχή γεμάτη ανθρωποκίνηση , εστιατόρια, μπαρ, βραδινή ζωή. Επίσης δίπλα είναι η περιοχή Roma με τα παλιά κλασικά Ισπανικά κτήρια. Τέλος περπατώντας μπορείς να πας στα Μουσεία.
Καλά περιττό να πω ότι είναι must να δεις το Ανθρωπολογικό Μουσείο. Είναι προσκύνημα στον Pre Columbian Αμερικάνικο Πολιτισμό. Αν και όλα καταστράφηκαν το 1521 από τον Herman Cortes (εμείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ….χα … χα)…
Επίσης είναι απαραίτητο να δεις τις πυραμίδες της πόλης Teotihuacan αν και Αζτέκικο το όνομά της δεν ξέρουμε από ποιους κτίσθηκε το 100 Π.Χ. και είχε φτάσει τον πληθυσμό των 125.000 κατοίκους. Φυσικά εκεί θα θαυμάσεις την πυραμίδα του Ηλίου (Αζτέκικο όνομα) τώρα οι αρχαιολόγοι λένε ότι ήταν η πυραμίδα για τον Θεό της βροχής Tlaloc γιατί ανακαλύφθηκαν τάφοι από ανθρωποθυσίες παιδιών στις τέσσερεις βάσεις της πυραμίδας. Θυσίες παιδιών γινόντουσαν μόνο προς τον θεό Tlaloc. Επίσης θα αναρριχηθείς στην πυραμίδα της Σελήνης και αυτό λάθος όνομα δεν ξέρουμε σε ποιόν θεό ήταν αφιερωμένη. Γενικά υπάρχουν πολλές θεωρίες των αρχαιολόγων που συνεχώς αναθεωρούνται.
Τραγικό που οι Ισπανοί κατέστρεψαν κάθε βιβλίο και στοιχείο αυτών των πολιτισμών, σαν δεισιδαιμονικά. Υπήρχαν βιβλία εκείνη την εποχή από μεμβράνες από τον ίδιο κάκτο που κάνουν και την τεκίλα.
Μια επίσκεψη στο Χοτσιμίλκο είναι επιβεβλημένη με τις χρωματιστές βάρκες και τις μουσικές από τους Μαριάτσι.
Αφού χορτάσαμε πολιτισμό και ταρακουνιθήκαμε από τον σεισμό 7,3 ρίχτερ, τρομακτική εμπειρία να είσαι στον 17 όροφο και να τρίζει και να βρυχάται το κτήριο, ευτυχώς μας πρόλαβε όταν φεύγαμε από το δωμάτιο αλλά διακινδυνεύσαμε να κατέβουμε με τον ανελκυστήρα μετά από 5 λεπτά. Μου ήταν αδιανόητο να κατεβάσω βαλίτσα 22 κιλών 17 ορόφους. Οι αυτοκινητόδρομοι ήταν άδειοι λόγω του σεισμού και φτάσαμε στο αεροδρόμιο σε 15 λεπτά.
Η πτήση μας ήταν με AM η οποία χρησιμοποιεί το κτήριο 2, ένα μοντέρνο και λειτουργικό κτήριο.

https://www.airliners.gr/gallery/display ... play_media

το εσωτερικό του κτηρίου διαιρεμένο με αίθουσες όπου οι εταιρείες έκαναν το check in με μηχανήματα και με γκισέ για την παράδοση της βαλίτσας. Μέχρι 23 κιλά είναι χωρίς χρέωση.

Μετά από γρήγορο έλεγχο περάσαμε στην αίθουσα αναμονής όπου μας περίμενε το Emb145 για PVR.

Στην ΑΜ μπορείς να κάνεις web check in 24 ώρες για πτήσεις εξωτερικού και 48 ώρες για πτήσεις εσωτερικού. Η διαδικασία είναι εύκολη και παρατήρησα ότι παρόλο που το αεροσκάφος ήταν γεμάτο μας έδινε διαθέσιμες τις θέσεις στην πρώτη σειρά της οικονομικής και τις θέσεις στις εξόδους κινδύνου.
Φαγητό η ΑΜ δεν προσφέρει αλλά λόγω Μεγάλης Παρασκευής μας έδωσε σακουλάκι με καλούδια.

Η συνηθισμένη διαδικασία είναι να προσφέρει ποτά, συμπεριλαμβανομένης της τεκίλα και αναψυκτικά.
Το αεροσκάφος ήταν στενάχωρο και παρότι ήταν δική μου επιλογή και ακριβότερη λόγω του τύπου α/φ γιατί δεν είχα πετάξει με τον συγκεκριμένο τύπο, δεν μπορώ να πω ότι ήταν έξυπνη επιλογή. Η απογείωση ήταν στην ώρα της.
Η παραμονή μας στην πόλη ήταν ευχάριστη αν και ο Ειρηνικός ωκεανός μας απογοήτευσε. Δεν έχει το χρώμα του Ατλαντικού και η άμμος σκούρα. Μετά από 3 μέρες ήλθε η ώρα να πετάξουμε για CUN.
Η πτήση από PVR για MEX ήταν με Β737-700 με αρκετά χρονάκια, αλλά το ευχάριστο ήταν ότι η πρώτη σειρά της οικονομικής έχει άπλετο χώρο.

Μετά από 1 ώρα και αρκετό τρέξιμο στο κτήριο του αεροδρομίου (γιατί το ένα αεροσκάφος προσγειώθηκε στο ένα άκρο και το άλλο αεροσκάφος απογειωνόταν από το άλλο άκρο του αεροδρομίου) επιβιβαστήκαμε σε ένα ολοκαίνουργιο Β737-800. Μύριζε πλαστικό. Η εξυπηρέτηση ευχάριστη

αλλά και η καμπίνα του αεροσκάφους ευχάριστη.

Το IFE του αεροσκάφους πολύ καλό με περίπου 10 ταινίες, μουσική κλπ και απίθανες οθόνες.
Σε δύο ώρες φτάναμε CUN, τι ωραίο αεροδρόμιο ! τι κίνηση ! όλες οι Αμερικάνικες και Καναδικές εταιρείες, και από Ευρωπαϊκές εδραιωμένη η Tui. Μέχρι και μια Λιθουανική ήταν εκεί που έκανε ναυλωμένες πτήσεις για την Cubana.

Το Κανκούν ανακαλύφθηκε το 1975, στην αρχή οι επενδυτές ήταν διστακτικοί και η κυβέρνηση έκτισε 4 ξενοδοχεία για να προσελκύσει τουρίστες. Τώρα είναι ένα υπόδειγμα τουριστικού θέρετρου, με 18 χιλιόμετρα παραλίας με ολόλευκη άμμο τουρκουάζ νερά και υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Φυσικά υποδειγματικοί δρόμοι με πράσινο και αγάλματα διακοσμημένοι. Φυσικά από δραστηριότητες ότι φανταστείς, νεροτσουλήθρες, αναρριχήσεις σε βράχους και σε τροπικά δένδρα, βόλτες με δελφίνια, κολύμπι σε ύφαλο ότι φαντασθείς υπάρχει, φυσικά νυχτερινή ζωή…
Φυσικά υπάρχει και η πυραμίδα της Chichen Itza και η πόλη των Μάγια Tulum……..

Re: Γνωρίζοντας τους Μεξίκα/Αζτέκους και θαυμάζοντας τους Μά

Οι Μάγια ήταν ένας πολιτισμός από το 2.000 π.Χ. αξιόλογος με γραφή τύπου λογογραφικών και γλώσσα η οποία ακόμη και τώρα ομιλείται. Γνώριζαν την έννοια του μηδενός και η βάση της αριθμητικής των ήταν το 5 και το 20. Είχαν ανεπτυγμένη την οδοντιατρική και φαρμακευτική, υπάρχουν αποδείξεις για αυτά. Επίσης ήταν πολλοί καλοί γνώστες της αστρολογίας, το ημερολόγιο τους ήταν πολύ ποιο ακριβές και από το σημερινό Γρηγοριανό ημερολόγιο. Επίσης η NASA απέδειξε την 12η ώρα της 21/12/2012 ότι η Γη άλλαξε Αστρική ημέρα κάτι το οποίον είχαν προβλέψει η Μάγια. Η καταστροφή των Μάγια ξεκίνησε το 1517 από τον Francisco Hernande de Cordoba που ήλθε από την Κούβα.
Δύο πόλεις των Μάγια αξίζει να δεις, Chichen Itza με την θαυμαστή πυραμίδα και την περιτειχισμένη πόλη της Tulum. Κατ εμέ ποιο ενδιαφέρουσα ήταν η Tulum καθώς τα μνημεία είναι κοντά στην θάλασσα ήταν μια πόλη 1.600 ατόμων άρχουσας τάξης, επιστημόνων και ιερέων. Έξω από τα τείχη ήταν ο πληθυσμός με έντονο το εμπόριο. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στην Ανατολική Γιουκατάν, λάτρευαν την γέννηση της ζωής και δεν γινόντουσαν ανθρωποθυσίες. Εν αντιθέσει με την Chichen Itza στην δύση που γινόντουσαν ανθρωποθυσίες, όχι στην έκταση που τις έκαναν οι Αζτέκοι.
Μετά από 4 μέρες ήλθε η ώρα να αποχωριστούμε τον Παράδεισο.
Πήραμε ταξί από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο με κόστος $300pesos. (Αν και είχαμε κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου που ήταν φτηνό, μας ζήτησαν πλήρης ασφαλιστική κάλυψη που κόστιζε $380 για 4 μέρες ή αν είχαμε βασική ασφαλιστική κάλυψη ήθελαν $3.000 εγγύηση από την πιστωτική μας κάρτα. Έτσι αποφασίσαμε να κινηθούμε με ταξί.)
Το αεροδρόμιο του Κανκούν αποτελείται από 2 κτήρια, για εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις. Τα δύο κτήρια ενώνονται μεταξύ τους. Το διεθνές κτήριο έχει μεγάλη αίθουσα με καταστήματα εστίασης και σουβενίρ. Από Αμερικανικές και Καναδικές εταιρείες να σε πάνε σε όποια πόλη της ΒΑ θέλεις. Από Ευρωπαϊκές οι: AB,AF,BA,BV,LX,OR,SE,SU,TCX,TO,UN,X3.

Εμείς είχαμε αποφασίσει να δοκιμάσουμε την Interjet, η οποία πετά από το κτήριο των εσωτερικών πτήσεων και δεν χρησιμοποιεί γέφυρες επιβίβασης. Το Α320 μας περιμένει

Το αεροσκάφος φαινόταν καινούργιο αλλά μια επισταμένη ματιά δεν μου έκανε και την καλύτερη εντύπωση. Αν και οι αξιολογήσεις της εταιρείας για ασφάλεια είναι 7/7 εμένα μικρολεπτομέρειες με έκαναν να αισθάνομαι ανασφαλής. Σε μερικές θέσεις το κάθισμα ήταν αποκολλημένο και 3 οθόνες οροφής δεν επανέρχονταν στην αρχική τους θέση. Θα μου πείτε χαράς το πρόβλημα, μικρολεπτομέρειες αλλά άμα οι λεπτομέρειες δεν είναι φτιαγμένες, ποιος ξέρει τι γίνεται με τις σοβαρές συντηρήσεις. Η εξυπηρέτηση της αεροσυνοδού, καλή.

Δεν γνωρίζω την ανάγκη αλλά είχαν και διαφημιστική καμπάνια για <Τουαλέτες μόνο για γυναίκες>

Το σχόλιο δικό σας, Εγώ δεν το βρήκα και τόσο απαραίτητο. Το φαγητό αποτελούταν από επιλογή 3 ειδών πατατάκια με ποτά και αναψυκτικά. Φυσικά υπήρχε τεκίλα, αλλά εγώ δεν είχα όρεξη.

Η πτήση μας αναμενόμενη, εγώ όμως ήθελα να φτάσουμε το γρηγορότερο. Φτάνοντας στο ΜΕΧ, η εταιρεία μας αποχαιρετά με τα Ρωσσικά Super Jet 100. Πολύ θα ήθελα να ταξιδεύσω μαζί τους αλλά τα χρησιμοποιεί σε δρομολόγια με μικρότερη επιβατική κίνηση.

Η Interjet χρησιμοποιεί το κτήριο 1 στο ΜΕΧ που όπως έχω αναφέρει δεν είναι και από τα καλύτερα. Μετά από 10-15λεπτο περπάτημα κουβαλώντας τις βαλίτσες φτάνουμε στην αίθουσα που κάνει check in η BA. Καμία από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες ούτε η JJ δεν έχει μηχανήματα για check in. Μόνον η ΑΑ έχει μηχανήματα. Επίσης στο αεροδρόμιο δεν έχει WiFi, υπάρχει internet αλλά πρέπει να πληρώσεις. Καθώς δεν είχαμε κάνει web check in, είχαμε αγωνία τι θέσεις θα μας δίνανε. Ευτυχώς η ΒΑ ξεκινά το check in 3,5 ώρες πριν την πτήση και έτσι ήμασταν σχετικά από τους πρώτους. Καταφέραμε με δυσκολία να πάρουμε τις 53E και 53F. Η πτήση ήταν overbooked, δεν ξέρω αν τελικά οι θέσεις μας ήταν καλές ή αν αργούσαμε θα μας έκαναν upgrade σε business - και economy plus να μας έδιναν δεν θα με χάλαγε.
Ο έλεγχος στο αεροδρόμιο ήταν γρήγορος και ούτε μας σφράγισαν τα διαβατήρια για την έξοδο από την χώρα. Μόνον κατά την επιβίβαση ήθελαν με το απόκομμα της κάρτας επιβίβασης να σιγουρευτούν ότι είχαν και την κάρτα εισόδου στην χώρα.
Το προσωπικό της ΒΑ ευγενέστατο και ομιλητικότατο στα Ισπανικά με τους Μεξικανούς. Επιπλέον θα ήθελα να παραθέσω ότι επειδή είχα πρόβλημα με το στομάχι μου, ζήτησα μήπως και είχαν φαγητό χορτοφάγων. Μου είπαν ότι θα με εξυπηρετούσαν μετά την διανομή του γεύματος. Υπήρχε επιλογή κρέατος ή ψάρι. Μετά την διανομή του γεύματος με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν light φαγητό αλλά θα μου μαγείρευαν ζυμαρικά, αλλά να τους συγχωρούσα γιατί θα αργούσαν 10 λεπτά. Από την μεριά μου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και επάνω στο 10λεπτο μου έρχεται ο δίσκος με ολόφρεσκα ζυμαρικά - snack της πρώτης θέσεως (έγραφε επάνω). Η πτήση επιστροφής η ίδια καλή όπως η προηγούμενη αλλά αυτή την φορά στο IFE δεν είχε Ινδικές ταινίες, είχε Κορεάτικες…. Τι να τις κάνω. Είδα μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και βουρ .. για ύπνο. Καλτσάκια όπως πάντα, πρέπει να τα ζητήσεις. Βρήκαν εμένα, να μην τα ζητήσω, χα …χα…
Φτάσαμε στο LHR μόνο που έπρεπε να περιμένουμε 8 ώρες για ΑΤΗ, στις 13:55 που φτάσαμε δεν υπάρχει τίποτα για Αθήνα, και Α3 να θες δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να πας μια βόλτα στην πόλη. Φτάνει λοιπόν η 21:40 που γίνεται η επιβίβαση στην πτήση της ΑΤΗ….. το καρακιτσαριό μαζεμένο στην πύλη επιβίβασης. Το τι έφταιγε δεν ξέρω, ήταν γιατί ήταν Σάββατο βράδυ;, ήταν γιατί ήταν περίοδο διακοπών;, όλη η Ελληνική επαρχία ήταν μαζεμένη στην πύλη επιβίβασης, τα παιδία να ουρλιάζουν, οι γονείς να φωνάζουν, τα τσαντικά να μαζεύονται ( μια easyJet τους χρειάζονταν …να τους χρεώνει για τις χειραποσκευές.), χάλια μια απελπιστική κατάσταση. Φυσικά ούτε λόγος για να κοιμηθείς στην πτήση με το … <Γιαννάκη άσε κάτω το κοτόπουλο….> τους φάνηκε άνοστη η πουλάδα, ευτυχώς εμείς είχαμε ζητήσει ψάρι με πατάτες, νοστιμότατο... αλλά τι ξέρουμε εμείς από φαγητό.